Jak widać mieszkańcy chcą uregulowania tej kwestii, gdyż według stanu na ubiegły tydzień właściciele ponad 41% udziałów (na niecałe 50% udziałów głosujących) opowiedzieli się za uchwałą ws. oznakowania osiedla poprzez wprowadzenie strefy zamieszkania (podobnie jak przy O4). Sprawa ta, z tego co wiem, została też zgłoszona straży miejskiej do przyglądnięcia się jakie wprowadzić oznaczenia, ale na razie brak ciągu dalszego sprawy. Polecam zgłaszać do administracji problem (mailowo), aby Panie wiedziały, że jest więcej osób chcących zmian, bo chyba wyniki uchwały im tego nie sugerują - może to przyspieszy ich działania..
Dodatkowo w dalszym ciągu czekamy na ustalenie przez Panie z administracji czy obie nasze drogi (za blokiem i przy klatce E) są drogami przeciwpożarowymi oraz czy to po stronie budimexu leży obowiązek ich oznakowania i jeśli tak to wyegzekwowanie tego jak najszybciej lub oznaczenie ich przez administrację jeśli jest to zadanie wspólnoty
Z tego co widziałam około dwa tygodnie temu zostało już osiągnięte wymagane 50%. Dlaczego więc głosowanie zostało przedłużone? Ja widzę tylko swój głos oddany "za", skąd masz info o tych 41% "za" strefą zamieszkania? Powiem szczerze, że jestem w szoku, nie sądziłam, że mieszkańcy będą chcieli takiego rozwiązania, skoro były nawet kłótnie o ustawione donice, że zabierają miejsca parkingowe (?- nie wiem jakie)
Ja od pewnego czasu jestem regularnie olewana przez Administratora oraz Zarządcę i moje telefony przynajmniej w ostatnich dwóch tygodniach NIGDY nie są odbierane.
Mejlowo zostałam jedynie poproszona o napisanie, że czas podany powyżej dotyczący stojaków rowerowych, to czas potrzebny na ich wybranie i zamówienie. A potrzebny jest jeszcze czas na montaż, więc potrwa o trochę dłużej. Świadczy to więc o tym, że Panie forum przeglądają, więc nie wiem może należy się komunikować poprzez to miejsce