Ocieplanie i elewacja inwestycj Orlińskiego 1 w Krakowie od Budimex'u

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
duda88

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycj Orlińskiego 1 w Krakowie od Budimex'u

Postautor: duda88 » 23 wrz 2016, 5:38

Pewnie będzie podobna do tej - chyba już bardziej rozjaśniać nie będą ;)

Obrazek

sky83

Postautor: sky83 » 23 wrz 2016, 8:27

Elewacja będzie wyglądać tak jak na załączonej powyżej wizualizacji. Nie widać tego pod tym kątem, ale brązowe pasy występują w większości loggi.

iti

Postautor: iti » 11 paź 2016, 9:50

Prawie gotowy ;)

Obrazek

Wczoraj zostało zdjęte rusztowanie z kolejnego fragmentu elewacji budynku Orlińskiego 1. Wiemy znów trochę więcej o elewacji powstającego budynku. A na wieżach cały czas leją beton :) Tu widać, że robią 14 piętro.

gucio

Postautor: gucio » 11 paź 2016, 12:52

Oj oj oj grzebia się strasznie. . . Kolejny termin z umowy nie dotrzymany . . .
Czyżby następny aneks do umowy :lol: :lol: :lol: :lol:

Gutek

Postautor: Gutek » 11 paź 2016, 17:05

gucio pisze:Oj oj oj grzebia się strasznie. . . Kolejny termin z umowy nie dotrzymany . . .
Czyżby następny aneks do umowy :lol: :lol: :lol: :lol:

W przeciwieństwie do Orlińskiego 3:) Tam jakieś trzy miesiące do przodu:)

gucio

Postautor: gucio » 11 paź 2016, 18:31

Mam pytanie do do Naszego Nadwornego pisarza :-) ITI
Czy masz może wiedzę w temacie elewacji ?
Chodzi mi konkretnie nie wiem jak się to nazywa fachowo ale te wcięcia biegnące od góry do dołu bloku . . .
U Was mają kolor ciemny obok blok ciemny następny tez jakiś kolor a z tego co widzę to u Nas zostawili biały?
Jeśli tego nie pomaluja to po pierwszych opadach po bloku będę spływać błotniste strugi które napewno nie będę wyglądały estetycznie a wręcz odwrotnie a dodam że to jest pierwszy budynek na wjeździe do osiedla i będzie łapał cały syf z Krakowa . Czy mógłbyś zobaczyć jak będziesz gdzieś wychodził na spacer z rodziną lub psem? :-)

iti

Postautor: iti » 26 lis 2016, 17:31

Kilka ostatnich zdjęć, a trochę się zmienia budynek Orlińskiego 1 :) Z tym, że nie wszystkie fotki są robione w tym samym czasie.

Obrazek

Od czego są te podłużne wąskie okna na tej białej ścianie z elewacją :?: Zastanawia mnie też to wystające, metalowe coś nad nimi, jakieś dziwne ustrojstwo.

Obrazek

Tu kawałek gotowej elewacji od strony północnej, chyba wygląda mniej więcej tak, jak na wizualizacji :) No i jest sporo rusztowań, wygląda na to, że raczej długo nie będą czekać po wylaniu ostatniego betonu na to, żeby zabrać się za ocieplanie.

Obrazek

Tu też już nowe rusztowania.

Obrazek

I tu też ocieplanie.

Obrazek

A tu barierki na balkonie :)

Obrazek

@gucio, elewacja jaka będzie, każdy widzi ;) A co do bieli, to zobacz na sąsiedni blok Orlińskiego 4, on już taki biały nie jest, jak jeszcze niedawno, a przecież teraz minął chyba dopiero rok, od jego wykończenia... Ale tak to już z powietrzem w Krakowie...

gucio

Postautor: gucio » 27 lis 2016, 0:43

ITI to o co pytasz cyt.
"Od czego są te podłużne wąskie okna na tej białej ścianie z elewacją :?: Zastanawia mnie też to wystające, metalowe coś nad nimi, jakieś dziwne ustrojstwo"
ad1 to poprostu klatka schodowa a to drugie metalowe to jakas kpina , zakladam ze to system oddymiajacy na klatce tylko nie wiem czemu w tym miejscu i czemu metalowy i czemu go widac , czegos takiego nie ma ani w prospekcie ani na stronie budimexy , mam nadzieje ze to zniknie bo straszy ..... :o :o

Alex

Postautor: Alex » 27 lis 2016, 1:32

Skoro rusztowanie zdjęto i elewacja jest skończona to raczej ta blaszana skrzynka nie zniknie...

gucio

Postautor: gucio » 27 lis 2016, 2:15

Jeśli ktoś jeszcze coś powie na temat budynków że są za blisko siebie to Łeb urwę. . .
Tak oto wygląda Wiedeń nowa dzielica która też dziwnym trafem jest z odzysku terenów po byłym lotnisku :-)

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”