Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Jeśli sami mieszańcy nie zaczną działać w tym kierunku by było lepiej nic się niezmieni,obojętność wszechobecna na tej budowie mnie przeraża. Z perspektywy czasu niestety wygląda to coraz gorzej.
Wylewanych kondygnacji nie mogą wznosić zbyt szybko co teoretycznie by mogli, gdyż ich powierzchnia jest dużo mniejsza niż pierwszych 9, ponieważ beton musi związać odpowiednio, żeby można było wylewać następną. Na podstawie innych etapów wnioskuję, że ostatnie 3 kondygnacje będą chyba murowane z lanym tylko szkieletem więc powinny pójść szybciej.
Pozostałe prace jak wstawianie okien i ocieplanie w części, która już jakiś czas stoi uważam za dobry sposób na wykorzystanie czasu zaoszczędzonego na wylewaniu mniejszych kondygnacji i czasu potrzebnego na ich związanie.
Jestem optymistą:)
Pozostałe prace jak wstawianie okien i ocieplanie w części, która już jakiś czas stoi uważam za dobry sposób na wykorzystanie czasu zaoszczędzonego na wylewaniu mniejszych kondygnacji i czasu potrzebnego na ich związanie.
Jestem optymistą:)
Na stronie bmx pojawiły się zdjęcia z 6 września.
Dziś jak przejezdzalem to widziałem, że 13 piętro mniejszej wieży jest juz zalane (murowane), a większej w połowie.
Dziś jak przejezdzalem to widziałem, że 13 piętro mniejszej wieży jest juz zalane (murowane), a większej w połowie.
Tempo mają naprawdę zawrotne przy tym biurowcu

W piątek rano to mniej więcej tak wyglądało, ale coś mogło przybyć od tego czasu, choć pewnie nie bardzo dużo
Coś tam niby robią...

Na pocieszenie, że już okna wstawiają na 9 piętrze
Może będą oddawać mieszkania na dole, a na górze jeszcze lać beton 

Na pocieszenie, że już okna wstawiają na 9 piętrze

ITI ty żartownisiu 

Witam. Prześledziłem cały wątek i jako osoba która jest związana z procesem budowy O1 mogę zapewnić, że możecie spać spokojnie co do terminu zakończenia całej inwestycji. W poprzednich wypowiedziach znalazłem np. porównanie O3 i O1 - nie jest to miarodajne, ponieważ O1 to największy budynek na całym osiedlu, dodatkowo z segmentem w łuku (które to rozwiązanie też nie przyspiesza tempa wykonania konstrukcji). Jeżeli ktoś mimo tego dalej chciałby odsprzedać mieszkanie w tym obiekcie to proszę o oferty na PW 

W niedzielę na dniach otwartych miałem okazję obejrzeć mieszkanie o takim samym układzie jak moje w O1. Wygląda to bardzo obiecująco, rzekłbym nawet, że rewelacyjnie i nie ukrywam, że pozostały czas będzie się jeszcze bardziej dłużył niż wcześniej, kiedy to wszystko było tylko na papierze.
A i widoki są... ech kto był to wie
Warto wspomnieć, że winda z 15 zjeżdża na 0 w ok 33 sek. Uważam, że to bardzo dobry czas.
Szkoda tylko, że nie ma zewnętrznych wyświetlaczy pokazujących gdzie są windy. Tutaj BX ma wielkiego minusa, bo koszt to nie wielki w skali całej inwestycji a użyteczność byłaby znacząca. Co ciekawe na zdjęciu z 6 września wynika, że na O1 wyświetlacze będą i za to bardzo duży plus dla BX za wyciąganie wniosków w trakcie budowy. Liczę, że na każdym piętrze będą wyświetlacze, inaczej cofnę plusa
A i widoki są... ech kto był to wie

Warto wspomnieć, że winda z 15 zjeżdża na 0 w ok 33 sek. Uważam, że to bardzo dobry czas.
Szkoda tylko, że nie ma zewnętrznych wyświetlaczy pokazujących gdzie są windy. Tutaj BX ma wielkiego minusa, bo koszt to nie wielki w skali całej inwestycji a użyteczność byłaby znacząca. Co ciekawe na zdjęciu z 6 września wynika, że na O1 wyświetlacze będą i za to bardzo duży plus dla BX za wyciąganie wniosków w trakcie budowy. Liczę, że na każdym piętrze będą wyświetlacze, inaczej cofnę plusa

sky83 pisze:Witam. Prześledziłem cały wątek i jako osoba która jest związana z procesem budowy O1 mogę zapewnić, że możecie spać spokojnie co do terminu zakończenia całej inwestycji. W poprzednich wypowiedziach znalazłem np. porównanie O3 i O1 - nie jest to miarodajne, ponieważ O1 to największy budynek na całym osiedlu, dodatkowo z segmentem w łuku (które to rozwiązanie też nie przyspiesza tempa wykonania konstrukcji). Jeżeli ktoś mimo tego dalej chciałby odsprzedać mieszkanie w tym obiekcie to proszę o oferty na PW
Witam Cię, w jaki sposób jesteś związany z budowla? Mieszkaniec czy pracownik ?

gucio pisze:Witam Cię, w jaki sposób jesteś związany z budowla? Mieszkaniec czy pracownik ?
Mogę powiedzieć tylko, że na pewno nie jestem mieszkańcem

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”