a dokładniej: ściana pod styropianem "uciekła" do środka budynku i żeby naprostować linię ściany powyżej tej krzywej trzeba było ją delikatnie przewiesić i stąd to uszczelnienie betonu styropianem na całej szerokości ściany.
Sam , czyli wszystko jest dobrze czy cos jest spierd...?
To jest normalne wyrownywanie scian czy moze AWARYJNE i potem moze sie cos z tym dziać niedobrego ?
Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Tak!! Wszystko jest dobrze i coś takiego jest normalne. Nic się z tym później nie dzieje.
Mam wrażenie, że szukasz kwadratowych jajek i tylko inni na tym forum się nakręcają przez takie doszukiwanie się usterek patrząc z ulicy. A co do niby krzywych ścian może chodzi o ściany w łuku? One proste nie będą
Mam wrażenie, że szukasz kwadratowych jajek i tylko inni na tym forum się nakręcają przez takie doszukiwanie się usterek patrząc z ulicy. A co do niby krzywych ścian może chodzi o ściany w łuku? One proste nie będą
alex twoje zlosliwosci mi nie przeszkadzaja sam jestem taki wiec wyluzuj bo ja tez tu jestem mily 
A ja pisze o scianach balkonu w wiezy wchodniej i tam z tego co mi wiadomo nie ma w projekcie ani krzywizn ani łuków ....
w takim razie skoro jest oki to sie na dzis grzecznie pozegnam

A ja pisze o scianach balkonu w wiezy wchodniej i tam z tego co mi wiadomo nie ma w projekcie ani krzywizn ani łuków ....
w takim razie skoro jest oki to sie na dzis grzecznie pozegnam

Gucio
Czy mówisz o tej scianie na lewo od czerwonej stalowej platformy? Bo nie mogę zgadnąč, która to jest ta krzywa ściana..

Czy mówisz o tej scianie na lewo od czerwonej stalowej platformy? Bo nie mogę zgadnąč, która to jest ta krzywa ściana..

O tej która jest wzdłuż linii lampy pionowej 
Nie mowie natomiast o krzywym balkonie a właściwie trapezowym bo on ma specjalne odchylenie

Nie mowie natomiast o krzywym balkonie a właściwie trapezowym bo on ma specjalne odchylenie

Dokładnie o tej 

investmap.pl/inwestycja/zdjecia/krakow-osiedle-avia,3542,4086.html
pod tym linkiem jest więcej fotek .pzdr
Właśnie wróciłem ze spaceru po naszych okolicach.
Coś tam budują ale ilość pracowników na O1 nie powala... nie jestem pewien czy tak walczy sie z opóźnieniami.
W biurze dowiedziałem się ze do 24 listopada będą wszystkie kondygnacje. Na moje pytanie czemu mamy opóźnienia wg nowego juz aneksu uslyszalem ze jakieś prace byly zrobione w środku ponad program etc.
Trochę martwi mnie stan elewacji na balkonach w O4. Nie wygląda najlepiej... mam nadzieje ze firma Marsen na O1 bardziej się postara.
Coś tam budują ale ilość pracowników na O1 nie powala... nie jestem pewien czy tak walczy sie z opóźnieniami.
W biurze dowiedziałem się ze do 24 listopada będą wszystkie kondygnacje. Na moje pytanie czemu mamy opóźnienia wg nowego juz aneksu uslyszalem ze jakieś prace byly zrobione w środku ponad program etc.
Trochę martwi mnie stan elewacji na balkonach w O4. Nie wygląda najlepiej... mam nadzieje ze firma Marsen na O1 bardziej się postara.
Gaspa pisze:Właśnie wróciłem ze spaceru po naszych okolicach.
A ja widzę, że pracują tam od 6-6:30 i do 21 lub dłużej leją tam beton codziennie. W soboty też widzę, że żuraw pracuje i betonują. Więc ostro nadrabiają czas wstrzymania robót. To ilu naliczyłeś pracowników na budowie Gaspa?
Alex pod koniec czerwca doszło do wznowienia robót na O1. Otrzymaliśmy wtedy nowy harmonogram z % terminami ukonczenia poszczegolnych etapów .
70% miało byc ukończone 3 października. Jak dobrze pójdzie to może będzie to osiągnięte pod koniec listopada. Na takim krótkim etapie prac takie duże opóźnienie?
Z czegoś to wynika, chyba nie z nadmiaru pracowników?
Nie pisz mi tylko, ze robią cos innego bo chyba po coś te harmonogramy deweloper wysyła i budowa ma iść wedle tego harmonogramu, prawda?. No , ale co ja się tam znam
(pierwotnie do 31 grudnia budowa miała być ukończona).
70% miało byc ukończone 3 października. Jak dobrze pójdzie to może będzie to osiągnięte pod koniec listopada. Na takim krótkim etapie prac takie duże opóźnienie?
Z czegoś to wynika, chyba nie z nadmiaru pracowników?
Nie pisz mi tylko, ze robią cos innego bo chyba po coś te harmonogramy deweloper wysyła i budowa ma iść wedle tego harmonogramu, prawda?. No , ale co ja się tam znam

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”