Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Gaspa

Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1

Postautor: Gaspa » 28 paź 2016, 20:37

Alex ja nie chce rozpoczynać dyskusji ilu pracowników widzę bo nie wiem ilu powinno być by było dobrze.

Faktem jest ze Budimex ma opóźnienia.

Gdyby wszystko byłoby zgodne z harmonogramem -to jak dla mnie - pracownik mógłby być jeden i grillować przez pół dnia...

Alex

Postautor: Alex » 29 paź 2016, 9:23

sky83 pisze:
zagi pisze:
Według nowego harmonogramu 20 kwietnia 2017. Pierwotnie o ile pamiętam to był 31 grudnia 2016 .

To równo 7 miesięcy od dzisiaj. Szmat czasu. Nie powinno być żadnych problemów z tym terminem. I jeszcze dodam jedno pod Państwa uwagę. Nie koncentrujcie się tylko na jednym opóźnionym etapie robót (w tym wypadku konstrukcja żelbetowa), zauważcie, że wiele prac jak elewacja, okna, instalacje wewnętrzne, ściany wewnętrzne itd. są posunięte mocno do przodu w stosunku do np. prospektu deweloperskiego. Dlatego więcej spokoju, proszę się bardziej skupić na planowaniu jak wykończyć nowe mieszkanie :)

Niestety nie mam możliwości jak na razie odpisywać na PW.

kamil

Postautor: kamil » 31 paź 2016, 16:48

Dziś jadąc do pracy już o 7 zalewali ściany wieży od strony zachodniej. Ponadto wracając z pracy widziałem, że zaczęli ściągać rusztowanie z którego robili elewacje strony zachodniej :)

pawelb

Postautor: pawelb » 02 lis 2016, 17:44

Dzisiaj otrzymałem maila ze skanami oświadczenia o uzyskaniu 70% zaawansowania budowy z dniem 28.10.2016r.

zagi

Postautor: zagi » 07 lis 2016, 18:42

to dziwne , ja na przykład do dnia dzisiejszego nie mam na ten temat żadnej informacji, zero meili , zero smsów.

a.k.

Postautor: a.k. » 11 lis 2016, 1:04

A ja nigdy nie dostawałam żadnych maili ani innych wiadomości z takimi informacjami... Dawno temu dostawałam przypominajki o nadchodzącym terminie spłaty ale od dłuższego czasu i to nie ma miejsca... A do czego służy panel/portal klienta?

kamil

Postautor: kamil » 12 lis 2016, 16:06

Stan na 12.11.2016:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ps. aby zobaczyć zdjęcie w większych rozmiarch wystarczy otworzyć je w nowym oknie/karcie

sunder

Postautor: sunder » 12 lis 2016, 21:38

Ktos mi wytlumaczy dlaczego np Orlinskiego 8 z fotek ma elewacje, ladny tynk a u nas jakies plyty biale z przerwami??? To bedzie wyrownywane jakos? Kazdy inny budynek jak patrze ma gadki tynk

Obrazek

A u nas wyglada to jakby budynek mial z 10 lat.

gucio

Postautor: gucio » 12 lis 2016, 22:34

sunder wyglada BARDZO LADNIE i Chwala Panu za to :-)
nie chce miec gladkiej sciany bo wyglada to niefajnie a talkie rzezbienia nadaja charakter i ksztal budynku a nie jednolita masa i wszedzie to samo .
poza tym to w tych twoich wglebieniach bedzie splywala woda z brudami i syfem z calego dachu i buddynku wiec lepiej zeby tymi juz zrobionymi lejami niz po calej scianie maziala i wygladala okropnie ta :( :( elewacja ,
Bardzo dobrze niech tak dalej ladnie robia , myslalem ze tylko ten pomarancz bedzie ladniejszy bo na wizualizacjach jest bardzo ostry i to ladnie wyglada a tu wyszedl taki brudnawy :-)

Alex

Postautor: Alex » 12 lis 2016, 23:21

gucio pisze:poza tym to w tych twoich wglebieniach bedzie splywala woda z brudami i syfem z calego dachu i buddynku wiec lepiej zeby tymi juz zrobionymi lejami

Woda z dachu będzie spływała rowkami w ścianie? To bardzo ciekawe...

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”