Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
zagi

Re: Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Postautor: zagi » 10 lut 2017, 8:52

Alex pisze:
zagi pisze:
kamil pisze:@zagi jak ostatnio rozmawiałem w sprawie parkingu to dowiedziałem się że to jest niezależna inwestycja i parking nie musi być oddany razem z blokiem, a współczynnik 0.6 musi wynosić na całe osiedle, niekoniecznie na jeden blok :/ dlatego też niewiadomo co z parkingiem zewnętrznym

no to moja teoria spiskowa się rypła . Pozostaje czekac na kolegów Alexa i sky 83 , moze oni rzuca co nieco światła skąd to kolejne przesunięcie terminu zakończenia budowy

Ja nie odpowiem skąd kolejne przesunięcie i nie wiem dlaczego miałbym odpowiedzieć. Jeśli myślisz, że jestem pracownikiem BX to zmartwie Cię zagi, ale nie jestem.

Kto spędza na budowie w zimie i to w sobotę "pół dnia" , jeśli nie osoba tam zatrudniona ?
Nie zmartwiłes mnie, nie zamierzam drążyć tematu .

Mam swoją teorię co to za "pewne przesunięcia" (bo już chyba nie przesunięcia budynku :) ) i z czego wynikają o których mowa w piśmie od dev, które spowodują, że mimo "usprawnienia procedur, zwiększenia liczby pracowników, regularnych spotkań..." termin zakonczenia budowy znów sie przesunał na naszą niekorzyść , ale może wcześniej ktoś bardziej w temacie się jeszcze wypowie i rzuci nieco światła co to się znów tam podziało.
pozdrawiam

Alex

Postautor: Alex » 10 lut 2017, 21:07

zagi pisze:
Alex pisze:
zagi pisze:no to moja teoria spiskowa się rypła . Pozostaje czekac na kolegów Alexa i sky 83 , moze oni rzuca co nieco światła skąd to kolejne przesunięcie terminu zakończenia budowy

Ja nie odpowiem skąd kolejne przesunięcie i nie wiem dlaczego miałbym odpowiedzieć. Jeśli myślisz, że jestem pracownikiem BX to zmartwie Cię zagi, ale nie jestem.

Kto spędza na budowie w zimie i to w sobotę "pół dnia" , jeśli nie osoba tam zatrudniona ?
Nie zmartwiłes mnie, nie zamierzam drążyć tematu.

Nie każdy kto na tej budowie pracuje musi być pracownikiem Budimexu. Budimex ma samą kadrę kierowniczą, osoby odpowiedzialne za BHP i kilku Panów do drobnych prac pomocniczych i porządkowych na wszystkie Enklawy.
Ja nie jestem osobą zatrudnioną w Bx.

iti

Postautor: iti » 14 mar 2017, 12:27

A pod Orlińskiego 1 układają już ładnie kostkę brukową, zdjęcie z wczoraj, więc teraz jeszcze więcej jest zrobione :) W każdym razie jest kostka, czyli cięższych robót już raczej nie będzie na niej wykonywanych.

Obrazek

Elewacji też już coraz więcej jest, a za blokiem pokruszyli betony ze starego pasa startowego, chyba będzie z tego podsypka pod parking. Szkoda, że nie wpadli z takim sprzętem na teren, na którym ma powstać w przyszłości park obok osiedla, bo tam sporo betonu by się znalazło do zerwania i pokruszenia ;)

gucio

Postautor: gucio » 16 mar 2017, 1:11

Wlasnie dodali kolejne nowe zdjecia z 11 marca :-)

Nowy

Postautor: Nowy » 16 mar 2017, 21:49

Faktycznie Budimex podzielił się zdjęciami z tego, jak wykańczanie są nowe mieszkania i części wspólne w inwestycji Orlińskiego 1 :) Wygląda to całkiem dobrze, choć wiadomo, że zazwyczaj chwalimy się tym, czym można się chwalić.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Swoją drogą, na tym ostatnim zdjęciu, to chyba będzie ładne mieszkanie, to chyba od zachodniej strony, pewnie z wyższych pięter na tej ścianie, będzie piękny widok, mam nadzieję, że ktoś się nim w przyszłości podzieli :D

dzin

Postautor: dzin » 18 mar 2017, 12:30

na zdjeciach widac drzwi bez wizjerów a miały być z wizjerami. One są montowane później nie wie może ktoś?

Charlie30

Postautor: Charlie30 » 18 mar 2017, 15:12

dzin pisze:na zdjeciach widac drzwi bez wizjerów a miały być z wizjerami. One są montowane później nie wie może ktoś?

Obserwując dyskusje na forach dotyczących poprzednich inwestycji Budimexu mogę odpowiedzieć, że tak, będą zamontowane później, tak było robione wcześniej, wywołało to też małe zamieszanie na forum.

gucio

Postautor: gucio » 18 mar 2017, 23:28

Co autor miał na myśli żeby na przejściu dla pieszych chodniku na samym środku postawić wielką lampę :-)
Mam nadzieje ze ją przesuna na bok

Obrazek

kamil

Postautor: kamil » 14 kwie 2017, 16:44

Na stronie budimexu pojawiły sie nowe zdjęcia

Nowy

Postautor: Nowy » 14 kwie 2017, 23:06

Zaczyna to wyglądać zupełnie przyzwoicie :) Kawałek widoku ktoś będzie miał chyba, choć może raczej z wyższego niż to piętra :)

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”