Czynsz w mieszkaniach od Budimexy na Orlinskiego 1 - wysokość / oszczędności
Re: Czynsz w mieszkaniach od Budimexy na Orlinskiego 1?!
No to rzeczywiście jest to dobra cena i tylko pozazdrościć. Na Łobzowie za jakieś 34 m2 przy jednej osobie było jakieś 270 zł (też w tym było ogrzewanie, zimna woda i ścieki, ciepła też z piecyka). Ja mam nadzieję, że w nowych budynkach Budimexu za mieszkanie pod 40 m2 nie będzie wychodziło więcej niż 300 zł 

Mieszkałem w tamtym rejonie przez prawie 2 lata (wynajem) i tam było bodajże 280 zł za 45 m2 przy jednej osobie (tak przynajmniej nam właściciel sprzedawał).
Krowodrza, nowe budownictwo (w utrzymaniu windy, monitoring, system sygnalizacji pozarowej i kilka innych bajerow) Koszt: 260 PLN za mc + prad, to calosc oplat.
Zawsze można zmienić zarządcę budynku.
Feelip, jaki metraż?
Feelip, jaki metraż?
Ja mieszkam na Placu Centralnym metraz mieszkania 50m2
Blok jest po generalnym remoncie wymienione sa instalacje elektryczne i gazowe ,odmalowana klatka schodowa, ocieplony caly budynek , dodatkowo posiadam piwnice 4m2 oraz na parterze tzw komorke lokatorska 2m2
i place za to wszytko czynsz 361zl
a w tej cenie mam oplacone :
-ogrzewanie
-zimna wode bez ograniczen
-wywoz smieci, wszystkich tych normalnych i wielkogabarytowych (raz w miesiacu jest odbierany)
-nowe wymienione windy
-oplata dla zarzadcy
-oraz fundusz remontowy ktory wynosi za moje mieszkanie 100zl
A dodatkowe oplaty ktore ponosze to prad 70zl i gaz 45zl
Zatem z moich wyliczen wychodzi 7,22zl za metr kwadratowy
Zarzada moim blokiem firma PROMOS i sa naprawde swietni ....
Blok jest po generalnym remoncie wymienione sa instalacje elektryczne i gazowe ,odmalowana klatka schodowa, ocieplony caly budynek , dodatkowo posiadam piwnice 4m2 oraz na parterze tzw komorke lokatorska 2m2
i place za to wszytko czynsz 361zl
a w tej cenie mam oplacone :
-ogrzewanie
-zimna wode bez ograniczen
-wywoz smieci, wszystkich tych normalnych i wielkogabarytowych (raz w miesiacu jest odbierany)
-nowe wymienione windy
-oplata dla zarzadcy
-oraz fundusz remontowy ktory wynosi za moje mieszkanie 100zl
A dodatkowe oplaty ktore ponosze to prad 70zl i gaz 45zl
Zatem z moich wyliczen wychodzi 7,22zl za metr kwadratowy
Zarzada moim blokiem firma PROMOS i sa naprawde swietni ....

Mam jeszcze jedno pytanie:
Zauwazylem ze duzo osob pisze tutaj o jakimś dziwnym zjawisku iż 3m wody zimnej i 3m wody cieplej mamy za darmo czy tez wliczone w czynszu ?
Niegdzie czegos takiego nie zuwazylem ani nikt w biurze nie mowili ze mamy cos w czynszu za DARMO...zatem o co kamman ?
Skad macie takie informacje ?
Zauwazylem ze duzo osob pisze tutaj o jakimś dziwnym zjawisku iż 3m wody zimnej i 3m wody cieplej mamy za darmo czy tez wliczone w czynszu ?
Niegdzie czegos takiego nie zuwazylem ani nikt w biurze nie mowili ze mamy cos w czynszu za DARMO...zatem o co kamman ?
Skad macie takie informacje ?

Woda płatna częściowo w czynszu (3 m3 zimnej i 3 m3 ciepłej) jest teraz na gotowej części osiedla Avia. Nie wiem czy to jeszcze firma zarządzająca nieruchomością z nadania Budimexu, ale całkiem możliwe, że takie rozwiązanie przynajmniej początkowo znajdzie się i w innych budynkach.
Z kolei nie wiem gdzie zauważyłeś informację, że to ma być "za DARMO"
Jeśli coś jest płatne w czynszu, to nie jest darmowe, tylko w tym przypadku płacisz zaliczkę za wodę (na tych łącznych 6 m3), a później dopłacasz resztę (albo nie). Gdyby nie było to wliczone w czynsz, to pewnie mniej więcej o tyle byłby on niższy 
gucio pisze:Niegdzie czegos takiego nie zuwazylem ani nikt w biurze nie mowili ze mamy cos w czynszu za DARMO
Z kolei nie wiem gdzie zauważyłeś informację, że to ma być "za DARMO"

Podoba mi się ta idea, woda za darmo, chociaż te 3 metry 

Proponowany czynsz przez Budimex na Orlina 1 

@Gucio, pochwal się, skąd takie cuda wyczarowałeś?
I to by się zgadzało mniej więcej z tym co pisał @iti. A to wyliczenia podane dla firmy zarządzającej nieruchomością z nadania Budimexu? Bo z tego co kojarzę, to mieszkańcom gotowego już bloku na osiedlu Avia te opłaty eksploatacyjne od mieszkań jeszcze nieco spadły, kiedy wybrali już swojego własnego zarządcę.
W każdym razie dzięki za ciekawy materiał. Dobrze zobaczyć takie rzeczy na papierze

W każdym razie dzięki za ciekawy materiał. Dobrze zobaczyć takie rzeczy na papierze

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”