Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Fedaykin

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: Fedaykin » 29 cze 2018, 15:09

knd pisze:Ja mam takie pytanie, bo jakoś z tego wątku wygląda na to, że te teren obok stacji trafo to "wasz" teren.

Wyrażaliście zgodę na postawienie tego zielonego śmietnika obok trafo, czy "sam" się tam postawił?

Mnie nikt o zdanie nie pytał, uchwały nie widziałem ... więc albo samowolka, albo Administrator zadecydował za nas. Jeśli o przestrzeń za trafo chodzi, to chętnie bym tam upchnął dzwon na szkoło - czemu taki nieestetyczny "badziewiak" ma zajmować część chodnika?

gucio

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 15:38

.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2018, 15:40 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

gucio

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 15:40

zielony śmietnik jest po stronie orlińskiego 3.
zamiast się cieszyć że w końcu coś od ponad 9 miesięcy się zmienia na lepsze to będziecie teraz marudzić znowu . . .WaszeNasze . .

gapek

Postautor: gapek » 29 cze 2018, 15:48

Trzeba dokładnie sprawdzić jak to jest z terenem za trafo gdzie śmietnik stoi bo mamy w aktach tylko ogólny rzut z żółtym kolorem a fajnie by było wiedzieć jak on geodezyjnie sięga. Panie z administracji nie wiedziały nawet ze teren pod trafo jest nasz...
prosiłam Panią z zikit żeby przed spotkaniem zweryfikowała gdzie sięgają nasze działki (299/27 i 299/28) to będziemy wiedzieć dokładniej mam nadzieje. Jakby ktoś miał możliwość to zweryfikować wcześniej to byłoby super :)
Ja tez myślałam żeby dzwon postawić za trafo (patrząc ze przód trafo jest tam gdzie drzwiczki do skrzynek).
stojaki na rowery planowane są obok trafo (czyli od strony drogi wjazdowej do garażu) a donice przed trafo czyli wzdłuż Orlinskiego na łączeniu tego chodnika przy Orlinskiego i tego przed trafo, tak aby ten chodnik wzdłuż Orlinskiego zostawić wolny

Ps a tak w ogóle to ja bym szkło włożyła do smietnikowni (inny niż dzwon) - ale jak będzie chwila to trzeba się będzie tym zająć z MPO bo Panie z administracji jakieś . na ten pomysł twierdza ze MPO się nie zgodzi

gucio

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 15:57

tu nie chodzi o to że są . tylko te pojemniki nie mają kółek do wyjeżdżania ze śmietnika a w dodatku to jest inny samochód który na podnośniku
czy dzwigu podnosi i wyrzuca zawartość do ciężarówki

gucio

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 16:00

Gapek widzę że jesteś w całym temacie wiec może narysujesz jakby to wyglądało na mapce :-)
Może pesymisci zobaczą o co chodzi a i więcej ludzi jest wzrokowcami :-)

gapek

Postautor: gapek » 29 cze 2018, 16:00

Fedaykin o tym miejscu mówiłeś, ze wjeżdżają i parkują? https://megawrzuta.pl/download/f534eaa4 ... 14408.html
("Link do pobrania zdjęcia, bo nie wiem dlaczego zdjęcia mi się tu nie wrzucają)k

Polpol

Postautor: Polpol » 29 cze 2018, 16:00

gucio pisze:tu nie chodzi o to że są . tylko te pojemniki nie mają kółek do wyjeżdżania ze śmietnika a w dodatku to jest inny samochód który na podnośniku
czy dzwigu podnosi i wyrzuca zawartość do ciężarówki

W O4 i O6 tez były dzwony a teraz są zwykle kosze na szkło w wiatach.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 29 cze 2018, 16:08

gapek pisze:Fedaykin o tym miejscu mówiłeś, ze wjeżdżają i parkują? https://megawrzuta.pl/download/f534eaa4 ... 14408.html
("Link do pobrania zdjęcia, bo nie wiem dlaczego zdjęcia mi się tu nie wrzucają)k

Tak, tędy. Później już do placu zabaw prosta droga. ;)

knd

Postautor: knd » 29 cze 2018, 16:32

gucio pisze:zielony śmietnik jest po stronie orlińskiego 3.
zamiast się cieszyć że w końcu coś od ponad 9 miesięcy się zmienia na lepsze to będziecie teraz marudzić znowu . . .WaszeNasze . .

Zadałem pytanie, bo chcę wiedzieć kto pozwolił na postawienie tam śmietnika. W której części swojej wypowiedzi marudzę, że "coś od ponad 9 miesięcy się zmienia"?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”