Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
BraveHeartt

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Postautor: BraveHeartt » 12 gru 2017, 22:17

Budimex już chyba na głowę upadł. Za miejsce postojowe wołają sobie 29.000 zł!!!!!!!
Nie wiem co Wy myślicie o tym ale powinniśmy to zbojkotował bo za kawałek prostokąta taka kasa. Posrało ich już zdrowo. Zwłaszcza, że najpierw miała być cena 24.800 zł a teraz jeszcze podnoszą cenę.

oborli

Postautor: oborli » 12 gru 2017, 22:26

BraveHeartt pisze:Budimex już chyba na głowę upadł. Za miejsce postojowe wołają sobie 29.000 zł!!!!!!!
Nie wiem co Wy myślicie o tym ale powinniśmy to zbojkotował bo za kawałek prostokąta taka kasa. Posrało ich już zdrowo. Zwłaszcza, że najpierw miała być cena 24.800 zł a teraz jeszcze podnoszą cenę.

to jest bardzo dobra opcja na zbojkotowanie.
Jednakże uważam ze parkingi rozejdą się szybciej niż za niższa cenę - tak działa terror. Przetrzymali ludzi którzy użytkują samochód na co dzień a ci są już w desperacji.

Yankes

Postautor: Yankes » 12 gru 2017, 22:45

a zjechali coś z ceny w garażach podziemnych?

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 12 gru 2017, 22:49

Tylko że to jest chore. Ludzie teraz wydają grube pieniądze na urządzenie mieszkania a oni nagle wyskakują z taką ceną, Nie dość że podnieśli cenę to jeszcze sprzedaż miejsc miała być już dawno jeszcze zanim został budynek zakończony i miało to być na kilka rat rozłożone. A tu z tego co wiem chcą w 2 ratach 30% a potem w ciągu 2-3 miesięcy 70% ceny. Ktoś chyba ma nieźle nasrane we łbie.

pawelb

Postautor: pawelb » 13 gru 2017, 14:36

Wstydziliby się takie maile rozsyłać :evil:

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 13 gru 2017, 16:40

Rachunek musi się zgadzać. Wtopili z miejscami dla osób niepełnosprawnych, to gdzieś to muszą sobie wyrównać.
Sądząc po ilości osób jaka była rano pod biurem BX to miejsc już nie ma.

Beata92

Postautor: Beata92 » 14 gru 2017, 20:16

Witam,
Czy wiadomo czy są jeszcze miejsca dostępne do sprzedaży na tym parkingu ?
zgadzam się, ceną zwalili wszystko ale ludzie są chetni ... sama dzwonie tam od pół roku z pytaniem czy będzie, trzymając się ceny 24800 zł ...

peterb

Postautor: peterb » 14 gru 2017, 21:03

Poniżej treść dzisiejszej odpowiedzi z Budimex na maila w sprawie chęci zakupu miejsca zewnętrznego - był to drugi mail z zapytaniem, wg pierwszego mieli się ze mną skontaktować jak tylko miejsca będą dostępne. Obsługa jak widać "pierwsza klasa".

Szanowni Państwo.

W związku z wysłanym mailem do wszystkich Klientów w sprawie miejsce postojowych w dniu 12.12. godz. 18.30, w dniu wczorajszym dokonano rezerwacji na wszystkich miejscach postojowych na całej inwestycji.

Niestety mieliśmy bardzo duże zainteresowanie miejscami zewnętrznymi i z tego powodu nie jesteśmy w stanie odbierać telefonów i odpisywać na maile na bieżąco. Bardzo mi przykro, ale wszystkie miejsca postojowe zostały już zarezerwowane i dostępne są już tylko miejsca w halach garażowych.

Obecnie możemy Państwu zaproponować miejsca postojowe w hali garażowej pod budynkiem.
Z poważaniem

Ami

Postautor: Ami » 02 sty 2018, 19:39

Witam.
Nie chcę was denerwować, ale informacyjnie daję znać że miejsca za szlabanem (od strony klatki 1B) były po 24 600,00.
Też dostałam maila z "nową" fantastyczną ofertą... i aż ręce opadają.
Jednocześnie o ile mi wiadomo droga przy miejscach za szlabanem powinna mieć 5,70 m szerokości, a ma jedynie 5 m. W takiej sytuacji miejsca postojowe, które mają 2,30 m powinny mieć 2,50. Deweloper uważa, że jest ok gdyż..... jest to droga "publiczna"za szlabanem, ale publiczna...

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”