Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
gucio raczej miał na mysli to, że przy zwyklej (gładkiej) elewacji zawsze po pewnym czasie robią się zacieki - może tutaj będzie troszkę inaczej. ładne czy nie to już kwestia gustu - mi się chyba podoba
zobaczymy jak będzie wyglądać po paru latach i oby nie zaczeło odpadać, jezeli jest to cos w stylu płytek 
Ostatnio zmieniony 13 lis 2016, 20:52 przez kamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamil widze ze wie o co chodzi 
to nie sa żadne plytki ani kasetony to jest normalnie otynkowana sciana jak Bog przykazał tylko porobili takie wglebienia spesjalymi paskami ktore wklejaja do tynku a ja juz zastygnie to go wyciagaja i zostaje taki ladny rowek
to nie sa żadne plytki ani kasetony to jest normalnie otynkowana sciana jak Bog przykazał tylko porobili takie wglebienia spesjalymi paskami ktore wklejaja do tynku a ja juz zastygnie to go wyciagaja i zostaje taki ladny rowek
Jest to boniowanie elewacji
Już o to pytałem, ale nadal niepokoi mnie fakt ostatniego piętra i balkonu w pomarańczowej części - wygląda jakby skończyli i nie zrobili daszka (podobno miało być plexi lub szklany), no chyba że jeszcze zamontują w późniejszym czasie
Zamontują tak jak jest to zrobione np na budynku Avia2 
A gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak idzie Budimexowi budowa inwestycji Orlińskiego 1 w Krakowie, to fotkę podrzucam, z tym, że druga wieża jest chyba jednak znacznie bardziej zaawansowana. W każdym razie do ukończenia konstrukcji budynku zostało coraz mniej pracy 

Właściwie zostało 1,5 piętra do dokończenia, poza tym jest sporo okien i do tego też ciągle coraz więcej elewacji.

Właściwie zostało 1,5 piętra do dokończenia, poza tym jest sporo okien i do tego też ciągle coraz więcej elewacji.
Stan na 20.11.2016:

ps. aby zobaczyć zdjęcie w większych rozmiarch wystarczy otworzyć je w nowym oknie/karcie
Ciekawe czy do 6.12 będzie 80%

ps. aby zobaczyć zdjęcie w większych rozmiarch wystarczy otworzyć je w nowym oknie/karcie
Ciekawe czy do 6.12 będzie 80%
Nowy pisze:A gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak idzie Budimexowi budowa inwestycji Orlińskiego 1 w Krakowie, to fotkę podrzucam...
A udałoby Się Panu zrobić zdjęcie z zoomem tej części? Tej otynkowanej - jestem strasznie ciekawa balkonów.
Nie wiem jak Wasze odczucia, ale uważam, że po otynkowaniu budynek wygląda bardzo ładnie
dodatkowo spójność w wyglądzie z resztą bloków daje elegancki widok, pomijam tu ciasne rozmieszczenie i małą ilość miejsc parkingowych, o czym większość z nas kupujących chyba wiedziała wcześniej, więc marudzenie w tej kwestii jest raczej zbyteczne 
Mi też tynkowanie się podoba. Ładne kolory. Oby tylko było dobrze zrobione.
Właśnie wróciłem ze spaceru... o 19 panowie jeszcze lali nam ściany.
Troszeczkę rozjezdzamy się z tym co Pani Gabriela mi pisała, że do dnia 21.11.16 ostatnie kondygnacje się pojawią no ale przynajmniej się starają. Pogodę mają dobrą.
Właśnie wróciłem ze spaceru... o 19 panowie jeszcze lali nam ściany.
Troszeczkę rozjezdzamy się z tym co Pani Gabriela mi pisała, że do dnia 21.11.16 ostatnie kondygnacje się pojawią no ale przynajmniej się starają. Pogodę mają dobrą.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”