Chyba jednak BIURO PRASOWE czyta co piszemy bo poprawili to okno na 11piętrze które im wyszło z szyku i zrobili tak jak powinno być ale z drugiej strony gdzie jest nadzór i gdzie kierownicy budowy przecież za to im płacą . . .
Czytałem kiedyś że najprostszym budownictwem jest budownictwo mieszkaniowe ale widzę że chyba nie do końca . . .
Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
No widzisz Gucio!
Gdyby nie Twoje fotki to już by to okno tak zostało na wieki wieków amen.
Gdyby nie Twoje fotki to już by to okno tak zostało na wieki wieków amen.
Alex a miałeś być miły a nie sarkastyczny 

Widziałem dzisiaj, że kończą lać z betonu ostatnie piętro zachodniej wieży. Ciekawe czy Budimex zdąży zrobić drzwi otwarte na Orlińskiego 1, bo chętnie spojrzałbym na zachodnią część pasa startowego z takiej perspektywy
W każdym razie chyba powoli można wypatrywać wiechy na dachu 

Tak poglądowo dodaję
Wygląda na to, że niedługo na budynku Orlińskiego 1 zobaczymy wreszcie wyczekiwaną wiechę
Ciekawe jak bardzo im się spieszy, i jak dużo rzeczy zrobią przez to nie do końca dokładnie.

Swoją drogą, to kto na tej budowie jest generalnym wykonawcą, podpowie ktoś

Swoją drogą, to kto na tej budowie jest generalnym wykonawcą, podpowie ktoś

Coraz lepiej - w panelu klienta pojawiła się informacja:
Z wcześniejszych informacji @:

Informujemy, że stan zaawansowania inwestycji Osiedle Nowe Czyżyny - ul.Orlińskiego 1 na dzień 23-12-2016r wynosi 75%.
Z wcześniejszych informacji @:
Jednocześnie informuję, że rata przypadająca na dzień 6.12.2016 zostaje przesunięta tj. odroczona do czasu osiągnięcia wymaganego stanu zaawansowania na poziomie 80%, co planujemy osiągnąć do dnia 20.12.2016r.

-
Rozmawiałam w tym tygodniu z Bx i Pani była mocno spłoszona jak zapytałam kiedy osiągną wymagany etap inwestycji.
odpowiedz: "Będziemy się kontaktować"...
Szkoda tylko że wszelkie koszty ponosimy my kupujący...

odpowiedz: "Będziemy się kontaktować"...
Szkoda tylko że wszelkie koszty ponosimy my kupujący...

-
Jednocześnie informuję, że rata przypadająca na dzień 6.12.2016 zostaje przesunięta tj. odroczona do czasu osiągnięcia wymaganego stanu zaawansowania na poziomie 80%, co planujemy osiągnąć do dnia 20.12.2016r.
Czy w takiej sytuacji Budimex informuje bank, by ten wykonał przelew w późniejszym terminie?
-
Pieniędzmi z banku to ty dysponujesz a nie Budimex. Z tego co wiem budimex informuje bank o etapach ukończenia. W moim banku bez mojej dyspozycji wypłaty żadna kasa nie wyjdzie. Gdy już zgadzają się % ukończenia i otrzymam oficjalne pismo z bx ide do banku i podpisuję przelew i tylko pytają kiedy była pierwotna data wpłaty na rzecz bx
Może mieć ustawioną "automatyczną" wypłatę transzy, natomiast te środki jeśli nie jest osiągniety % realizacji i tak nie dostaje BDmx tylko czekają w banku pośredniczącym, dopiero jak % jest osiągnięty są przelewane na konto BDmxu.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”