Ja mówię o tych przed blokiem bo o garażu nic nie wiem a nawet nie interesuje mnie bo za 50 tys to ja mam połowę mieszkania
Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Miejsc postojowych było tylko 10.
Ja mówię o tych przed blokiem bo o garażu nic nie wiem a nawet nie interesuje mnie bo za 50 tys to ja mam połowę mieszkania
Jestem za zbiorowym negocjowaniem zniżek na miejsca w garażu podziemnym 
Ja też jestem za zbiorowym negocjowaniem cen
W grupie siła
W grupie siła
Mnie zastanawia jedna rzecz. Blok Orlińskiego 1 (w którym kupiłam mieszkanie) ma wstrzymane pozwolenie na budowę i czekamy..Budimex pisze pisma o przesunięciu bryły budynku o 3 metry. Sprawa się już dość długo ciągnie, prace budowlane są daleko w tyle..Mam wrażenie, że Budimex trochę mydli nam wszystkim oczy i tutaj jest jakieś głębsze dno całej tej sprawy. Dziwnym trafem równolegle Budimex "walczy" z Wydziałem Kształtowania Środowiska o pozwolenie na wycinkę drzew pod budowę nowych bloków (Bloków które akurat mają powstać na pasie zieleni) oddzielającym stare osiedle Czyżyn z blokiem Orlińskiego 1 od strony północnej. Wydział Kształtowania Środowiska nie wydał pozwolenie na tą wycinkę drzew, tym samym zablokował kolejną planowaną inwestycję Budimexu. Sprawa jest w Samorządowym Kolegium Odwoławczym. SKO ma się określić do 21 maja w kwestii podtrzymania bądź uchylenia decyzji o wycince. Teoretycznie nie powinno to mieć związku z wstrzymaniem prac na Orlińskiego 1, ale jednak jak by nie patrzeć termin 21 maj decyzji SKO w sprawie nowej inwestycji jest zbieżny z terminem, o którym Budimex zapewnia nas, że da kolejną informację jak się sprawy mają z dalszą budową bądź nie..Do tego trwa akcja protestacyjna mieszkańców Starych Czyżyn w sprawie zieleni..
Nie mam pojęcia o co tu wszystko chodzi ale obawiam się, że jest to ze sobą jakoś wszystko powiązane.
Nie mam pojęcia o co tu wszystko chodzi ale obawiam się, że jest to ze sobą jakoś wszystko powiązane.
-
czekamy 2017
Rozmawiałam dziś z Budimexem...
Jutro mamy dostać informację na email co dalej, według zapewnień pozwolenie powinni otrzymać max do 3tygodni. W tym samym czasie skontaktują się z wykonawcą żeby ustalić szczegóły dalszych prac na budowie. Mają się wyrobić ze wszystkim w 3tygodnie. Poza tym będą nas zapraszać na podpisanie aneksów do umowy bo zmienią się daty wpłaty transz, daty zakończenia budowy, odbioru mieszkań itd.
Jutro mamy dostać informację na email co dalej, według zapewnień pozwolenie powinni otrzymać max do 3tygodni. W tym samym czasie skontaktują się z wykonawcą żeby ustalić szczegóły dalszych prac na budowie. Mają się wyrobić ze wszystkim w 3tygodnie. Poza tym będą nas zapraszać na podpisanie aneksów do umowy bo zmienią się daty wpłaty transz, daty zakończenia budowy, odbioru mieszkań itd.
czyli sie spóżnią z umowa pierwotną
-
czekamy 2017
Jak zapytałam jak to się ma do terminów odbioru mieszkań to zaczęli się miotać, więc albo sami nie wiedzą albo jeszcze chwilę mydlą nam oczy 
3 tygodnie to w sumie kolejny miesiąc... czerwiec z głowy. Jak dzwonilem dzisiaj uslyszalem ze jutro mam dostac maila co dalej ale duzo szczeglow tam nie ma... 3 tygodnie i... no wlasnie? Ruszamy z budową? 3 tygodnie i rozbieramy budynek? 3 tygodnie i ? Jutro mam plan odwiedzić osobiście boxik przy Orlinskiego... może coś więcej się dowiem ale gdzieś w głębi serca - bardzo głęboko- ledwo słyszalny głosik podpowiada mi:
"Robią z Ciebie wałaaaa"
"Robią z Ciebie wałaaaa"
-
czekamy 2017
Gaspa, mam podobnie choć z drugiej strony czy taaaaaaki deweloper robiłby sobie jaja...
Kurczę przecież w bloku ma być ponad 270 mieszkań to nie jest mało, kolejne bloki się budują więc teoretycznie może dadzą radę i z naszym. Choć tak naprawdę różne scenariusze biorę pod uwagę
Kurczę przecież w bloku ma być ponad 270 mieszkań to nie jest mało, kolejne bloki się budują więc teoretycznie może dadzą radę i z naszym. Choć tak naprawdę różne scenariusze biorę pod uwagę
Witajcie,
rzadko kiedy udzielam sie na forach choc pilnie je obserwuje ale jak słysze że poraz kolejny otrzymamy informacje że "liczymy na otrzymanie pozwolenia" w kolejnych 3 tygodniach to zaczynam myśleć tak jak i Wy że to jakaś lekka kpina. Nie jest tajemnicą że na budowach jest wielu podwykonawców pracujących dla Budimexu. Czy myslicie ze jesli firma geodezyjna ktora wykonywała pomiar bloku sie pomyliła nie otrzymała pisma od budimexu z kara za pomyłke i odszkodowaniem? Ja nie wiem ale śmiem twierdzić że tak, - utrata wizerunku, dodatkowe koszty etc. A My co? Nic. Czy ktoś z was wie jak wyglada zmiana umowy kredytowej? Czy jest to bezpłatnie czy to będą nasze koszty, wiem że w budimexie zmiany będą łaskawie za darmo ale jak już dostane pismo to musze zmienić umowe kredytową. Nie wiem jak Wy ale uważam że jeśli zostanie zmieniony termin odbioru mieszkań- bo to mnie najbardziej interesuje a nie kiedy budowa zostanie zakończona- to będę rościł o rekompensate. Mam wiele innych spraw na głowie niż bieganie po biurze Budimexu i PKO tylko dlatego że nie raczyli wyrobić sie w terminie. Uważam że powinno się nas zacząć traktować poważnie a nie jak byle owieczki które sie cieszą z "taniego" mieszkania.
rzadko kiedy udzielam sie na forach choc pilnie je obserwuje ale jak słysze że poraz kolejny otrzymamy informacje że "liczymy na otrzymanie pozwolenia" w kolejnych 3 tygodniach to zaczynam myśleć tak jak i Wy że to jakaś lekka kpina. Nie jest tajemnicą że na budowach jest wielu podwykonawców pracujących dla Budimexu. Czy myslicie ze jesli firma geodezyjna ktora wykonywała pomiar bloku sie pomyliła nie otrzymała pisma od budimexu z kara za pomyłke i odszkodowaniem? Ja nie wiem ale śmiem twierdzić że tak, - utrata wizerunku, dodatkowe koszty etc. A My co? Nic. Czy ktoś z was wie jak wyglada zmiana umowy kredytowej? Czy jest to bezpłatnie czy to będą nasze koszty, wiem że w budimexie zmiany będą łaskawie za darmo ale jak już dostane pismo to musze zmienić umowe kredytową. Nie wiem jak Wy ale uważam że jeśli zostanie zmieniony termin odbioru mieszkań- bo to mnie najbardziej interesuje a nie kiedy budowa zostanie zakończona- to będę rościł o rekompensate. Mam wiele innych spraw na głowie niż bieganie po biurze Budimexu i PKO tylko dlatego że nie raczyli wyrobić sie w terminie. Uważam że powinno się nas zacząć traktować poważnie a nie jak byle owieczki które sie cieszą z "taniego" mieszkania.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”