Tak. Robiłem wyliczenia bo sytuacja była niepewna, nie wiadomo było czy i kiedy będzie zamienne pozwolenie, a teraz wznowiono prace, pozwolenie jest, a Bx obiecuje dotrzymać terminu. W harmonogramie pierwotnie było około 6 miesięcy rezerwy, która teraz zostanie spożytkowana. Nie widzę problemu. Według Pana rozumowania, to kierowcę, który nie włączył kierunkowskazu należałoby od razu rozstrzelać, lub zażądać milionowej kary. W Kodeksie Drogowym jest zasada ograniczonego zaufania. Podobnie jest we wszystkich innych dziedzinach życia. Ludzie się mylą , firmy też. Bx popełnił błąd, ale go naprawił, więc nie widzę już problemu.
Jeśli chodzi o samochód, to nigdy nie byłem zainteresowany używanymi - szukaj Pan dalej.
Więcej optymizmu!
Przy okazji proszę Pana o zagłosowanie na projekt 65 budżetu obywatelskiego. Dziękuję.
Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Mam do was pytanie, czy ktoś już został powiadomiony o terminie podpisania aneksu u notariusza? I czy macie informację jak wygląda sprawa wpłaty następnych transz tzn czy harmonogram wpłat kolejnych transz zgodnie ze zmianą harmonogramu prac budowlanych się zmienil?
A po co Ci to tak szybko wiedziec. To problem dewelopera a nie Twoj. Czy wplate bedziesz mial poczatkiem lipca czy poczatkiem sierpnia co za roznica.
Zmienia się termin zakończenia prac budowlanych z 4.01.2016 na kwiecień 2017 jak to wygląda przy kredycie w MDM. Ostatnia transza miała być dopłata. Czy nie trzeba w takim razie zmieniać umowy kredytowej w banku aneksować jej? Jak tak to kto ma za to płacić?
d_omel pisze:Zmienia się termin zakończenia prac budowlanych z 4.01.2016 na kwiecień 2017 jak to wygląda przy kredycie w MDM. Ostatnia transza miała być dopłata. Czy nie trzeba w takim razie zmieniać umowy kredytowej w banku aneksować jej? Jak tak to kto ma za to płacić?
Też mam dopłatę MDM i rozmawiałam ze swoim bankiem. Ponieważ harmonogram prac się zmienił to niestety konieczne jest aneksowanie umowy kredytowej - niestety nowe terminy w żaden sposób nie pokrywają się ze starymi. Ale po raz kolejny "niestety" nic nie zrobię dopóki nie podpisze aneksu z Budimexem. Rozmawiałam więc też z BX kiedy będziemy podpisywać i podobno pracownicy mają kontaktować się z każdym z mieszkańców i uzgadniać termin. Może to być gdzieś w drugiej połowie lipca.
Podsumowując dopóki nie będę mieć aneksu z BX to nie dokonam żadnej zmiany w banku, a koszt mojego aneksu to około 200 zł, które muszę sama zapłacić. Ale mam zamiar pisać do BX o zwrot kosztów.
-
Rozmawiałem w BX i z tego co mi wiadomo to najpierw podpisujesz u nich aneks potem jedziesz do banku i podpisujesz u nich. Robisz opłatę a potem z dokumentem zapłaty idziesz do BX i oni Ci oddają tą kwotę ponieważ to jest z ich strony i oni ponoszą te koszty. Jak chcecie dokładniejsze informacje na ten temat dzwonić albo pisać do BX 

Ja właśnie jadę podpisać aneks. Już przed weekendem dzwonili i nawet już przesuwałem termin.
Podpytam też o zwrot za aneks do umowy kredytowej.
Swoja droga negocjował ktoś z forumowiczów np. rabat w cenie garażu lub komórki, jeśli tak to z jakim skutkiem?
Podpytam też o zwrot za aneks do umowy kredytowej.
Swoja droga negocjował ktoś z forumowiczów np. rabat w cenie garażu lub komórki, jeśli tak to z jakim skutkiem?
-
do mnie jeszcze nie dzwonili negocjuj i daj znać czy jest jakaś szansa
powodzenia

Aneks podpisany, oczywiście bez dodatkowych kosztów i tylko oczekiwane zmiany (moje mieszkanie uniknęło modyfikacji).
Pytałem o zwrot opłaty za aneks do umowy kredytowej. Pani z Budimexu poinformowała, że temat jest znany i firma się zastanawia nad decyzją. Powiedziała, żeby wysłać jeszcze maila w tej sprawie. Myślę, że zwrócą, ale zostawię to do czasu jak już załatwię wszystko w banku i będę miał dowód opłaty aneksu, który tak czy inaczej trzeba podpisać. U mnie to 300zł.
Najważniejsze, że roboty ruszyły, przybywa okien i leją kolejne piętro (O3 i O5 już dawno przerosły nasz blok
)
Pytałem o zwrot opłaty za aneks do umowy kredytowej. Pani z Budimexu poinformowała, że temat jest znany i firma się zastanawia nad decyzją. Powiedziała, żeby wysłać jeszcze maila w tej sprawie. Myślę, że zwrócą, ale zostawię to do czasu jak już załatwię wszystko w banku i będę miał dowód opłaty aneksu, który tak czy inaczej trzeba podpisać. U mnie to 300zł.
Najważniejsze, że roboty ruszyły, przybywa okien i leją kolejne piętro (O3 i O5 już dawno przerosły nasz blok

Czy jest jeszcze ktos do kogo nie odezwal sie deweloper??? Bo poki co nikt nie dzwonil do mnie
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”