Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
znasiek

Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Postautor: znasiek » 04 gru 2018, 19:32

jak by jeszcze wymalowali farbą zakazy na asfalcie to by było cacy

Neigbour

Re: Wprowadzenie drogi jednokierunkowej pod blokiem Orlińskiego 1 - opinie na forum

Postautor: Neigbour » 04 gru 2018, 21:02

znasiek pisze:jak by jeszcze wymalowali farbą zakazy na asfalcie to by było cacy

I dodatkowo farba na oknach to może by ludzie się opamiętali :P

Jak na razie postęp jest ale nadal sporo samochodów parkuje...trza dzwonić po SM i tyle

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 05 gru 2018, 12:17

Z tego co zauważyłem, to SM bywa tam regularnie. Wczoraj gdy wychodziłem do pracy, to akurat lecieli z serią. Gdy wracałem z pracy - właśnie szykowali się do kolejnej. Myślę, że z czasem się sytuacja unormuje.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 06 gru 2018, 9:51

Fedaykin pisze:Z tego co zauważyłem, to SM bywa tam regularnie. Wczoraj gdy wychodziłem do pracy, to akurat lecieli z serią. Gdy wracałem z pracy - właśnie szykowali się do kolejnej. Myślę, że z czasem się sytuacja unormuje.

Miejmy taką nadzieję bo to co działo się dzisiaj rano to przechodzi ludzkie pojęcie...samochody ani od Włodarczyka ani od Orlińskiego nie mogły przejechać przez debili parkujących na zakazie...nawet do SM nie dało się dodzwonić bo wszystkie linie zajęte...

Mate

Postautor: Mate » 06 gru 2018, 20:42

Neigbour pisze:
Fedaykin pisze:Z tego co zauważyłem, to SM bywa tam regularnie. Wczoraj gdy wychodziłem do pracy, to akurat lecieli z serią. Gdy wracałem z pracy - właśnie szykowali się do kolejnej. Myślę, że z czasem się sytuacja unormuje.

Miejmy taką nadzieję bo to co działo się dzisiaj rano to przechodzi ludzkie pojęcie...samochody ani od Włodarczyka ani od Orlińskiego nie mogły przejechać przez debili parkujących na zakazie...nawet do SM nie dało się dodzwonić bo wszystkie linie zajęte...

Straż Miejska rzeczywiście bywa często, ale nie rozumiem dlaczego zostawiają tylko karteczki z pouczeniem. Dlaczego nie wypisują normalnych mandatów i nie nakładają blokad. Czy ma na to wpływ to, że znaki widnieją od niedawna i po np. miesięcznym okresie buforu zaczną normalnie postępować (wypisywać mandat). Widać, że ludzie nic sobie nie robią z kartki z pouczeniem.
Mam nadzieję, że SM zacznie działać bo dziś w związku z korkiem na Stella-sawickiego, wiele aut próbowało przejechać właśnie ulicą Włodarczyka, a ta na ten czas stała się nieprzejezdna.

znasiek

Postautor: znasiek » 06 gru 2018, 21:54

bez remontu też jest codziennie korek na Stella po południu tyle że trochę mniejszy i zawsze wiele aut jeździ sobie tym skrótem; wracam bardzo często tą okolicą z pracy i jak dla mnie nic tam się nie zmieniło; auta jadące tym skrótem dodatkowo korkują normalny wjazd na całe osiedle (w głąb osiedla); czyli tak naprawdę zrobiły się dwa problemy; jeszcze z rok,dwa i może będzie dobrze, albo dojdzie jakiś trzeci problem :D

dzin

Postautor: dzin » 08 gru 2018, 8:53

Straż miejska zawsze wystawia za pierwszym razem pouczenie, oni teraz nie bardzo chcą pisać mandaty.lepiej dzwonić i zgłaszać ingerencję policji, oni prędzej piszą wnioski do sądu.

bieniek22

Postautor: bieniek22 » 12 gru 2018, 18:14

Dzisiaj już cała ulica Włodarczyka pusta z wyjątkiem jednego auta na niemieckich numerach z założoną blokadą
Straży Miejskiej oraz od dawna już stojącego Peugeota 306 z urwanym lusterkiem.

Widać, że SM skończyła z ostrzeżeniami/karteczkami i zaczęła egzekwować przepisy.

Teraz pozostaje jeszcze czekać na oznakowanie drogi wzdłuż bloku, aby można było wreszcie korzystać
z całej jej szerokości przez pieszych, a nie tylko połowy, bo druga połowa jest zajęta przez zaparkowane samochody.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 20:24 przez bieniek22, łącznie zmieniany 1 raz.

mmm123

Postautor: mmm123 » 12 gru 2018, 18:59

bieniek22 pisze:Dzisiaj już cała ulica Włodarczyka pusta z wyjątkiem jednego auto na niemieckich numerach z założoną blokadą
Straży Miejskiej oraz od dawna już stojącego Peugeota 306 z urwanym lusterkiem.

Widać, że SM skończyła z ostrzeżeniami/karteczkami i zaczęła egzekwować przepisy.

Teraz pozostaje jeszcze czekać na oznakowanie drogi wzdłuż bloku, aby można było wreszcie korzystać
z całej jej szerokości przez pieszych, a nie tylko połowy, bo druga połowa jest zajęta przez zaparkowane samochody.

Szybko podziałało. 2 tygodnie i po sprawie.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 12 gru 2018, 19:29

Piekny widok dzisiaj, zlom z niemiec jako straszak i przejezdna cala ulica :)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”