Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1
Re: Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1
Odbiory się zaczną.... gdy się zaczną. Zmieszczą się z odbiorami w miesiąc. Chodzą 3 ekipy . W ciągu jednego dnia jedna ekipa robi około 5 odbiorów, czyli 15 dziennie, czyli 300 mieszkań w miesiącu. Wystarczy, że zaczną odbiory 6 tygodni przed ostateczną datą. Takie tempo było w O. 6. Termin zakończenia budowy jest trochę teoretyczny - W poprzednich blokach był wpis w dzienniku budowy o zakończeniu budowy, a cały czas trwały jakieś drobne proce wykończeniowo- poprawkowe: kostka, kwiatki, malowanie, sprzątanie, regulacje... Ten długi czas, który Cię niepokoi to taki bufor na dopieszczanie budynku. Musi być bufor- kilka miesięcy- na nieprzewidziane sytuacje typu: poważna awaria lub niedoróbka, ucieczka podwykonawcy z placu budowy itp. Bx to cwana firma. Wszystko mają dobrze rozplanowane i przemyślane.
No tak...drążę trochę temat terminu,bo ponoć ekipę remontowa to już trzeba zaklepywac (osobiście słyszałam jak koleżance jedna ekipa powiedziała,że mają wolny termin na marzec 2018,w tym roku już oblozeni). A pasowało by pi razy oko wiedzieć na kiedy.
Jest i numer budynku, całkiem pokaźnych rozmiarów 

Na stronie bmxu pojawiły się nowe zdjęcia 

Faktycznie wrzucili trochę nowych zdjęć, widać że dużo się dzieje w środku 

Mieszkanie wygląda, jakby już było w stanie deweloperskim, choć wiadomo, że w skali całego budynku, to tak naprawdę o niczym jeszcze nie świadczy.

Są płytki na balkonach i barierki pozakładane, też tu wszystko wygląda na gotowe.

Szkoda, że nie wrzucili żadnego zdjęcia widoku z ostatnich pięter, ale one chyba jednak w najmniejszym stopniu są wykończone, bo mieli na to znacznie niej czasu.

Mieszkanie wygląda, jakby już było w stanie deweloperskim, choć wiadomo, że w skali całego budynku, to tak naprawdę o niczym jeszcze nie świadczy.

Są płytki na balkonach i barierki pozakładane, też tu wszystko wygląda na gotowe.

Szkoda, że nie wrzucili żadnego zdjęcia widoku z ostatnich pięter, ale one chyba jednak w najmniejszym stopniu są wykończone, bo mieli na to znacznie niej czasu.
Ciekawe czy się wyrobią ze wszystkim do końca czerwca
Czekamy czekamy.
Tak ostatnio kręcę się obok bloku wypatrując, oglądając mam pytanie. Jest nierówna kostka przy ulicy Orlinskiego pomiędzy naszym blokiem O1 a blokiem O4. Po stronie O1 na wysokości placu zabaw. Było to miejsce gdzie wjeżdżaly betoniarki na budowę O1. Nierówność jest dobrze widoczna podczas opadów - zbiera się tam woda i jest duża kałuża prawie na całą szerokość chodnika.
Gdzie trzeba to zgłosić? Głupio na wejściu mieć krzywy chodnik.
Tak ostatnio kręcę się obok bloku wypatrując, oglądając mam pytanie. Jest nierówna kostka przy ulicy Orlinskiego pomiędzy naszym blokiem O1 a blokiem O4. Po stronie O1 na wysokości placu zabaw. Było to miejsce gdzie wjeżdżaly betoniarki na budowę O1. Nierówność jest dobrze widoczna podczas opadów - zbiera się tam woda i jest duża kałuża prawie na całą szerokość chodnika.
Gdzie trzeba to zgłosić? Głupio na wejściu mieć krzywy chodnik.
Trzeba pisać do Budimexu i do ZIKiTu (bo niby to już miejska ulica), ale myślę, że jednak deweloper będzie to naprawiał. Całych chodnik wzdłuż ul. Orlińskiego jest do wymiany, bo miejscami zapadał się od prowadzonych robót budowlanych. Do remontu jest też część chodnika po drugiej stronie ul. Orlińskiego, na przeciwko O1 - tam także się zapadł od samochodów ciężarowych przyjeżdżających na budowy Budimexu (mam gdzieś nawet zdjęcie).
Do poprawy jest jeszcze wejście na pasy pod Orlińskiego 4, nie ma tam obniżonego krawężnika po jednej stronie, a chyba powinien być - to także warto przy okazji zgłosić
Do poprawy jest jeszcze wejście na pasy pod Orlińskiego 4, nie ma tam obniżonego krawężnika po jednej stronie, a chyba powinien być - to także warto przy okazji zgłosić

Mam pytanie do mądrzejszych odemnie . . .
Na balkonach chyba od 9 lub 8 piętra wszystkie barierki wyłożone są szkłem czy to jest jakiś przepisz budowlany czy Budimex podwyższa nam standard?
Jeśli to się kiedyś nie daj Boże stłucze to kto będzie to musiał wprawiac na kogo koszt wspólnoty czy mój?
I czy to jest bezpieczne , . na wiatry deszcze i mrozy bo jak spadnie z 15 piętra to raczej nikt nie przeżyje . . .
Na balkonach chyba od 9 lub 8 piętra wszystkie barierki wyłożone są szkłem czy to jest jakiś przepisz budowlany czy Budimex podwyższa nam standard?

Jeśli to się kiedyś nie daj Boże stłucze to kto będzie to musiał wprawiac na kogo koszt wspólnoty czy mój?
I czy to jest bezpieczne , . na wiatry deszcze i mrozy bo jak spadnie z 15 piętra to raczej nikt nie przeżyje . . .
Czy ktoś ostatnio dzwonił do BMXu z pytaniem czy się wyrobią do 3.07 i czy mamy wypłacać 100% środków?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”