czekamy 2017 pisze:U nas też prawie wszystko ok. Były usterki gdzie czas oczekiwania na naprawę 30-45dni faktyczna naprawa może potrwać max 20 minut. Więc odpuściliśmy. Klucze odebrane i zaczynamy działać (klatka B piętro 7)
Które mieszkanie?
czekamy 2017 pisze:U nas też prawie wszystko ok. Były usterki gdzie czas oczekiwania na naprawę 30-45dni faktyczna naprawa może potrwać max 20 minut. Więc odpuściliśmy. Klucze odebrane i zaczynamy działać (klatka B piętro 7)
Post autor: Aga_K » 14 wrz 2017, 11:20
Cześć, ja odbierałam mieszkanie we wtorek w klatce E na 13 piętrze. Niestety nie zabrałam ze sobą kluczy. Masę poprawek na mieszkaniu (a miała być szczęśliwa 13nastkatypu porysowane szyby czy popękane ściany na łączeniach jednak najgorszą była wilgotna ściana w kuchni.
Piszę to głównie jako przestrogę dla mieszkańców, którzy mają mieszkania nad i pode mną (mieszkanie 3 pokojowe ok.61m2 okna na północ i południe).
Niestety nie obyło się bez wykucia kawałka szachtu wentylacyjnego, żeby sprawdzić co się dzieje po drugiej stronie. Szczęście me w nieszczęściu, że w nocy z poniedziałku na wtorek była solidna ulewa i usterka wyszła na jaw.
W szczegóły dokładnie nie wchodziłam bo mieszkanie pomagał mi odbierać mój wykończeniowiec ale okazało się, że usterka ma swoje podstawy już od dachu. Bodajże jest źle zabezpieczona rura odprowadzająca, którą dodatkowo 'otula' wata, tak więc wilgoć się kumulowała i wychodziła na murach. Być może to tylko urok mojego mieszkaniaale przypatrzcie się Państwo odbierający mieszkanie w tym samym pionie czy nie napotkacie na podobny mankament.
Oczywiście wszystko zgłoszone i mają się pozbyć wady w przeciągu 30 dni. Także czekam i życzę powodzenia pozostałym mieszkańcom:)
Post autor: creaf » 14 wrz 2017, 23:45
Byłem dzisiaj w mieszkaniu narożne od Stella Sawickiego...
Z kratki wentylacyjnej w kuchni leje się woda, są zacieki na ścianach.
Naroże w łazience obok kratki mokre...
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości