Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 21 cze 2018, 14:13

mieszkaniecO1 pisze:
deviilka pisze:Ludzie badzmy troche bardziej wyrozumiali dla innych, nie kazdego stac na miejsce parkingowe a parkowac gdzies trzeba...ja kupilam miejsce w garazu podziemnym ale jak przyjedzie rodzina czy znajomi w odwiedziny to tez od razu trzeba po policje dzwonic albo straz mniejska? wstyd mi za niektorych niestety...kazdy radzi sobie jak moze a niektorzy to chyba kupili mieszkanie tylko poto aby utrudniac zycie innym...tak to wyglada niestety

Na poaczatku mialem podejscie zblizone do Twojego, jednak teraz chyba bede stala osoba dzowniaca na policje. To co tu sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Ludzie parkuja jak DEBILE, tego sie inaczej nazwac nie da. Jaka rodzina nie ma jak zaparkowac, o czym ty pie****lisz, nie jestem jestem jakims spoleczniakiem ale ja juz rozpoznaje kto gdzie mieszka, 60% osob nie mieszka w O1, oni tu parkuja! sluzymy im jako parking, goscie wychodza co 3 godizny i zmieniaja miejsce zeby blizej bloku sowjego stac. Wlasciciel bialego polo z czarnymy kwiatami na masce z O4 jest mistrzem w tehj dziedzinie. Jak tak to ma wygladac to jestem za wprowadzeniem totalnego zakazu parkowania, slupki wszedzie. I nalezy calkowicie ignorowac osoby mowiace ze nie maja pieniedzy, to ich problem! Ja kupujac parking nie mam na inne potrzeby, wiec jak nie stac na parking, sprzedac samochod i zapier*****c autobusem.
Przejscie chodnikiem jets NIEMOZLIWE, wogole, nawet ci durnie z pizzeri skuterami stoja na srodku przejscia, przeciez to trzeba byc imbecylem albo robic to specjalnie.
Nie ma innej mozliwosci jak tepienie takiego zachowania. Sluzymy jako szrot dla calego osiedla!

nareszcie głos rozsądku :-)
myślałem że już nikt oprócz mnie się nie denerwuje ;-)

deviilka

Postautor: deviilka » 21 cze 2018, 14:19

Z tego co widze to ludzie ktorzy kupili miejsca i maja gdzie parkowac sa pierwszymi ktorzy beda dzwonic na policja czy straz miejska i donosic tak aby ci ktozy tych miejsc nie wykupili nie mieli tak dobrze.Taki pewien rodzaj kary. Dlaczego komus ma byc lepiej jak mnie??? ja kupilem, zaplacilem a przyjdzie taki Kowalski zaparkuje za darmo...i to jest w porzadku? Troche zawisc przez niektorych przemawia...i to widac strasznie. Ludzie na prawde nie macie ciekawszych zajec jak obserwowanie samochodow i zastanawianie sie do kogo one naleza?

deviilka

Postautor: deviilka » 21 cze 2018, 14:21

W sumie to racja, wcale nie potrzebujemy ochrony, sa ludzie ktorzy widza i wiedza wszystko o wszystkich...

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 21 cze 2018, 14:27

deviilka pisze:Z tego co widze to ludzie ktorzy kupili miejsca i maja gdzie parkowac sa pierwszymi ktorzy beda dzwonic na policja czy straz miejska i donosic tak aby ci ktozy tych miejsc nie wykupili nie mieli tak dobrze.Taki pewien rodzaj kary. Dlaczego komus ma byc lepiej jak mnie??? ja kupilem, zaplacilem a przyjdzie taki Kowalski zaparkuje za darmo...i to jest w porzadku? Troche zawisc przez niektorych przemawia...i to widac strasznie. Ludzie na prawde nie macie ciekawszych zajec jak obserwowanie samochodow i zastanawianie sie do kogo one naleza?

Kolejna wielce pokrzywdzona, parkuj za darmo razem z cala rodzina, ale zgodnie z przepisami. To ciezko zrozumiec? to Ty uprzykrzasz mi zycie nie ja Tobie!!!!Patrzac na zaprakowany samochod w taki sposob zaczynasz sie zastanawiac: kierowca idiota? Z hamulca recznego sie to auto stoczylo?
Jaka zawisc? przestan sie bawic w psychologa bo ci to nie wychodzi, mam w dupie jaki ty masz samochod ile m^2 mieszkania masz, nie przeszkadzaj innym na tym osiedlu!

deviilka

Postautor: deviilka » 21 cze 2018, 14:57

Pewnie ze Cie interesuje i ta jak!! Nie daj boze ktos moglby miec lepiej od Ciebie. Pokrzywdzona nie jestem bo tak jak wczesniej napisalam parkuje w garazu podziemnym i nikomu nie uprzykrzam zycia w przeciwienstwie do Ciebie. Nie dzwonie po policje, po prostu potrafie zrozumiec innych. Gdzies trzeba zaparkowac a miejsc jest mniej niz mieszkan. Kazdy to wiedzial od samego poczatku. Wiec dlaczego takie zdziwienie? Trzeba sie bylo wtedy zastanowic o kupnie taniego mieszkania a nie teraz na sile probowac wszystko zabraniac i likwidowac. Najlepiej zeby nikt nie parkowal a w szczegolnosci ci co tych miejsc nie wykupili. Masakra nie wiem skad ta zawisc, zazdrosc i agresja. Zejdz na ziemie i jak Ci sie nie podoba to sie wyprowac, najlepiej zrobisz dla siebie i innych.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 21 cze 2018, 15:02

[quote="deviilka"]Pewnie ze Cie interesuje i ta jak!! Nie daj boze ktos moglby miec lepiej od Ciebie. Pokrzywdzona nie jestem bo tak jak wczesniej napisalam parkuje w garazu podziemnym i nikomu nie uprzykrzam zycia w przeciwienstwie do Ciebie. Nie dzwonie po policje, po prostu potrafie zrozumiec innych. Gdzies trzeba zaparkowac a miejsc jest mniej niz mieszkan. Kazdy to wiedzial od samego poczatku. Wiec dlaczego takie zdziwienie? Trzeba sie bylo wtedy zastanowic o kupnie taniego mieszkania a nie teraz na sile probowac wszystko zabraniac i likwidowac. Najlepiej zeby nikt nie parkowal a w szczegolnosci ci co tych miejsc nie wykupili. Masakra nie wiem skad ta zawisc, zazdrosc i agresja. Zejdz na ziemie i jak Ci sie nie podoba to sie wyprowac, najlepiej zrobisz dla siebie i innych.[/quot]

a gadaj i mysl sobie co chcesz, lata mi to :) mandat dostana osoby blokujace przesjcie a nie ja :)

sand

Postautor: sand » 21 cze 2018, 15:10

deviilka pisze:Gdzies trzeba zaparkowac a miejsc jest mniej niz mieszkan. Kazdy to wiedzial od samego poczatku.

Trafiła Pani w sedno. Mało tego, że wiedział. Każdy nabywca podpisał się pod tym w akcie notarialnym, że parkować będzie można jedynie na wyznaczonych miejscach. Proszę zatem nie odwracać kota ogonem.

Wiec dlaczego takie zdziwienie? Trzeba się było wtedy zastanowić o kupnie taniego mieszkania a nie teraz na sile próbować łamać przepisy i bezprawnie zastawiać każdy chodnik i kawałek trawy. Proszę zatem zejść na ziemię i jak się Pani nie podoba to wyprowadzić się do kraju trzeciego świata gdzie nie obowiązują przepisy lub do domku za Krakowem i ustanowić na SWOJEJ działce parking dla całej wsi.

knd

Postautor: knd » 21 cze 2018, 15:56

mieszkaniecO1 pisze:Wlasciciel bialego polo z czarnymy kwiatami na masce z O4 jest mistrzem w tehj dziedzinie.

Wow, nieźle!
Ja byłem przekonany, że to ktoś z O3, bo auto najczęściej stoi w okolicach klatki 3A, a tu taka niespodzianka... gość aż z O4 się "fatyguje".

Mate

Postautor: Mate » 22 cze 2018, 8:52

knd pisze:
mieszkaniecO1 pisze:Wlasciciel bialego polo z czarnymy kwiatami na masce z O4 jest mistrzem w tehj dziedzinie.

Wow, nieźle!
Ja byłem przekonany, że to ktoś z O3, bo auto najczęściej stoi w okolicach klatki 3A, a tu taka niespodzianka... gość aż z O4 się "fatyguje".

Mamy więcej "gości" z pozostałych budynków. Jesteśmy parkingiem dla osiedla! Musicie Państwo to zrozumieć i zagłosować w sprawie uporządkowania parkowania wokół naszego bloku.
Warto wskazać, że tylko jakieś 10% samochodów parkujących pod O1 należy do mieszkańców naszego bloku, więc te miejsca nie służą nam, a osobom które pod swoim blokiem zakazały parkowania na chodnikach. Tacy kierowcy wychodzą z założenia, że ważne aby pod ich blokiem było ładnie, wygodnie i bezpiecznie, a poza jego obrębem (jak np. pod O1) można - mówiąc brzydko - się wypróżnić.

tasakk

Postautor: tasakk » 22 cze 2018, 11:37

Wszystkie niedozwolone parkowania (na zakazach, na jezdni itd) można zgłaszać na:

1. http://www.policja.pl/pol/mapa-zagrozen ... 0,dok.html
Poprzez dodanie na mapie, ANONIMOWO.

2. Straż miejska: strazmiejska.krakow.pl/214252,artykul,zglos_interwencje.html

SMS (całodobowo): 515 251 986

3. Policja: komisariat7.krakow.malopolska.policja.gov.pl/

Komisariat Policji VII w Krakowie
ul. os. Złotej Jesieni 11c
31-827 Kraków
Telefon: 12 61 52 911

E-mail: kp7@krakow.policja.gov.pl

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”