Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
szyman

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1

Postautor: szyman » 28 wrz 2017, 15:02

Czy odebrał już ktoś może mieszkanie z antresolą ? mam prywatne pytanie.

nozka321

Postautor: nozka321 » 09 paź 2017, 22:39

Czy ktoś miał już drugi odbiór? Czy Budimex usunał wszystkie ustarki?

Charlie30

Postautor: Charlie30 » 10 paź 2017, 3:08

nozka321 pisze:Czy ktoś miał już drugi odbiór? Czy Budimex usunał wszystkie ustarki?

Dzwonili dzisiaj do mnie, że możliwy jest kolejny odbiór. Muszę ustalić datę i ocenić.

sunder

Postautor: sunder » 10 paź 2017, 9:23

Ja jestem po drugim odbiorze, wszystko naprawili oprocz okien bo na nie czekac trzeba 45 dni. Ale to producent dzwoni i umawia sie osobiscie z tego co mi mowiono.

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 16 paź 2017, 14:15

Ktoś już dostał wezwanie na 2 odbiór mieszkania?

gucio

Postautor: gucio » 17 paź 2017, 18:16

Byłem dzisiaj pod blokiem ok 16.00
Słońce tak świeciło że nic nie było widać a do zachodu słońca jeszcze daleka droga-- u Nas wszystkie światła się palą te w ziemi punktowe dookoła bloku od strony północnej te duże czarne. . . ale żeby nie było te nowe od stony pd wymienione nadal się nie palą a zobaczyłem tez za dnia że jedna stoi krzywo:-(
Podejrzewam że pali się cały czas przez 24godz
Kto będzie za to płacił i dlaczego nie interesuje się tym zarządca który już kasę trzępie z naszych portfeli ?
I dlaczego zostały wymienione te światła bez niczyjej zgody? Budynek został juz odebrany i nie było to w takiej formie i nawet na stronie Budimexu są zdjęcia z innymi lampami , wiec coś tu jest nie tak. Ciekawe jeszcze co innego powymieniali bez naszej wiedzy i zgody ?

a.k.

Postautor: a.k. » 17 paź 2017, 23:54

A ja się jeszcze podzielę swoją frustracją.... Oczywiście 45 dni minęło od pierwszego odbioru i oczywiście nic nie wiadomo. Pani wysłała tylko maila o niczym żeby poudawać trochę, że coś się dzieje. Masakra. A w umowie deweloperskiej niestety jest zapis o 30 dniach lub dłużej w zależności od okoliczności. Pytam ja się po jaką cholerę montowano tak zmasakrowane kwatery okienne....Sam inspektor podczas odbioru rzekł :no te drzwi są masakryczne" (drzwi balkonowe). Należało od razu zamówić nowe, na długo przed datą odbioru.... Ktoś miał nadzieję, że nie zauważę czy co...nie rozumiem....

sand

Postautor: sand » 18 paź 2017, 9:31

Dostałeś drzwi z innego lokalu, w którym ktoś miał odbiór przed Tobą i je odrzucił przez wady. Twoje, o ile były dobre poszły do kogoś innego w ramach naprawy usterek. Witamy na inwestycji Budimex Nieruchomości.

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 18 paź 2017, 10:14

Właśnie pytanie co jak nie dotrzymają terminu tych 45 dni, o których mowa w liście. Np. tak jak ja i pewnie 90% osób ma wymianę okien. Co w tedy co możemy zrobić jak ten czas minie? Wie ktoś może? Mi 45 dni od odbioru mija w tą sobotę a widzę, że nic się nie dzieje.

morth

Postautor: morth » 18 paź 2017, 10:33

gucio pisze:Byłem dzisiaj pod blokiem ok 16.00
Słońce tak świeciło że nic nie było widać a do zachodu słońca jeszcze daleka droga-- u Nas wszystkie światła się palą te w ziemi punktowe dookoła bloku od strony północnej te duże czarne. . . ale żeby nie było te nowe od stony pd wymienione nadal się nie palą a zobaczyłem tez za dnia że jedna stoi krzywo:-(
Podejrzewam że pali się cały czas przez 24godz
Kto będzie za to płacił i dlaczego nie interesuje się tym zarządca który już kasę trzępie z naszych portfeli ?
I dlaczego zostały wymienione te światła bez niczyjej zgody? Budynek został juz odebrany i nie było to w takiej formie i nawet na stronie Budimexu są zdjęcia z innymi lampami , wiec coś tu jest nie tak. Ciekawe jeszcze co innego powymieniali bez naszej wiedzy i zgody ?

Z tymi lampami, jak i innymi ich akcjami,można by spokojnie jakiś reportaż UWAGI czy SuperWizjera nakręcić, tylko czekam aż ktoś nie wytrzyma i w końcu naśle na nich jakiś upierdliwych dziennikarzy z takich programów xD

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”