Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
dzin

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: dzin » 23 wrz 2015, 20:21

Wiecie może już coś na temat miejsc parkingowych, albo w ogóle budowy zewnętrznego parkingu? Bo mnie doszły skądś słuchy że mają tam wybudować jeszcze jeden blok zamiast parkingu.

kamil

Postautor: kamil » 28 wrz 2015, 18:07

Skąd takie słuchy? Nie sądzę, żeby tak nagle mogli zmienić plan zagospodarowania terenu.

gucio

Postautor: gucio » 28 wrz 2015, 23:51

Krasnoludki piszczą w lesie że Budimex chce kupić to miejsce na parking ale miasto chyba nie zamierza go sprzedać albo czeka na lepszą propozycje cenową :-)
Ja bym wolał żeby tam zrobić przedłużenie placu zabaw tak jak było w planach ale otwarte dla wszystkich mieszkańców bo jak widać na załączonych obrazkach pomału zaczyna robić się tam betonowy Bronx.
A jak nie ma gdzie się podziac młodzież i dzieci to zaczyna robić się patologia ( psychologia stosowana i potwierdzona w praktyce). . .
Może komuś uda się przeforsować taki wniosek, ja jestem pierwsza osoba która go poprze :-)

D89

Postautor: D89 » 29 wrz 2015, 20:04

Chyba nie w lesie tylko w psychiatryku. Działka już od dawna należy do Budimexu. Świruj dalej.

iti

Postautor: iti » 30 wrz 2015, 10:24

Też raczej nie liczyłbym tam na plac zabaw, przecież wiadomo, że na tym specjalnie Budimex nie zarobi, a to się głównie liczy w tej układance. Ciekawie zaaranżowanego miejsca w okolicy osiedla upatrywałbym raczej w okolicy hangaru (starej zajezdni MPK), o którym zaczęła się ostatnio dyskusja szersza, bo się sypie, a można by z niego zrobić np. część Muzeum Inżynierii Miejskiej. Może przy tej okazji dałoby się tam coś wykroić dla dzieci...

Staś

Postautor: Staś » 19 paź 2015, 20:59

Za budynkiem Orlińskiego 3 oraz 5 (formalnie jest to jedna budowa) będzie niewielki parking na pasie startowym, a reszta terenu jako rekreacyjny. Chodzi o to, że musi się zgadzać współczynnik uparkingowienia. Tak jest w oficjalnych planach realizacji inwestycji O3 i O5. Działki pod O3 i O5 są małe (mało też miejsc w podziemiach) wiec Bx musiał tak zrobić. Właściciele mieszkań O3 i O5 będą mieć udziały w działkach znajdujących się na pasie, a przylegających do O3 i O5.

kamil

Postautor: kamil » 10 sty 2016, 18:04

Czy ktoś dzwonił w ostatnim czasie do budimexu z pytaniem kiedy rusza budowa parkingu przy O1?
Ja dzwoniłem jakoś na początku grudnia i dostałem informację że nic nadal nie wiadomo

jasiek

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 18:55

Najpierw budimex musiałby sie wyprowadzić i przenieść w inne miejsce, a że O1 ma być ukończone dopiero w 2017r to "po co sie spieszyć" - zrobi sie :roll:

Ami

Postautor: Ami » 31 sty 2016, 21:56

Hej.
Mam takie pytanie...czy ktoś z przyszłych mieszkańców Orlińskiego 1, ma już zewnętrzne miejsce parkingowe? Ciągle mnie zbywają jak o to pytam. Gdy kupowałam mieszkanie, pracownik Budimexu ciągle mi powtarzał, że już niedługo będą miejsca sprzedawać. Teraz minął rok i nadal nic :roll:
Trochę mnie to niepokoi bo jednak mimo ceny chciałam mieć takie miejsce....

kamil

Postautor: kamil » 01 lut 2016, 18:46

Mam podobne obawy, ale tak jak to napisał jasiek najpierw musieliby się wynieść z terenu. Mysle ze za jakies pol roku zaczna sprzedawac miejsca, ktore jak dobrze pojdzie powstana pod koniec roku.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”