Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Staś

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: Staś » 01 lut 2016, 19:38

Ami pisze:Hej.
Mam takie pytanie...czy ktoś z przyszłych mieszkańców Orlińskiego 1, ma już zewnętrzne miejsce parkingowe? Ciągle mnie zbywają jak o to pytam. Gdy kupowałam mieszkanie, pracownik Budimexu ciągle mi powtarzał, że już niedługo będą miejsca sprzedawać. Teraz minął rok i nadal nic :roll:
Trochę mnie to niepokoi bo jednak mimo ceny chciałam mieć takie miejsce....

To dziwne, ja mam mieszkanie w bloku Orl. 1 i miejsce parkingowe na parkingu za Orl. 4. Tam jest jeszcze masa wolnych miejsc. Sprzedało się dopiero około 30 % (stan na 1 lutego). Kupujcie ludzie. Tam są lepsze miejsca, bo nie mgliste prawo do używania części wspólnej koło bloku, ale udział w parceli.

kamil

Postautor: kamil » 01 lut 2016, 20:59

Z tym ze nam chodzi o parking bezpośrednio przy O1.
Nic dziwnego, bo cena przegieta (ale ten temat był juz walkowany wielokrotnie), podejrzewam ze z miejscami podziemnymi jest podobnie ;)

Tomi

Postautor: Tomi » 02 lut 2016, 2:48

A czy komuś udało się wynegocjować jakaś niższa cenę kupując parking? Czy Budimex jednak uparcie zostaje przy swoich 24 tyś

maks

Postautor: maks » 02 lut 2016, 10:59

Próbować można, ja pytałem i nic z 24,6 nie chcą urwać.

Czy mieszkańcy O4 też mogą zakupić miejsce na tym dużym parkingu, czy tylko na działce (części wspólnej O4)? Jak wspomniał Staś lepszy pewnie jest ten udział i potem pewnie można go opchnąć każdemu a nie tylko mieszkańcowi O4, jest tez trochę bardziej wygodny bo nie trzeba będzie się bawić z tą blokadą.

kamil

Postautor: kamil » 02 lut 2016, 20:13

@maks a możesz coś więcej napisać o tej różnicy we własności parkingu przy O4 i O1 (oczywiście nikt z Budimexu mi o tym nie wspomniał).
Czy na tym parkingu przy O4 będzie szlaban na pilota, zamiast blokad?

maks

Postautor: maks » 03 lut 2016, 0:33

Te parkingi przed i z boku O4 są na działce bloku, tam własność będzie taka sama jak balkonu - tj użytkowanie na wyłączność, ale nie własność tam wszędzie będą blokady, aby nikt inny poza Tobą nie mógł korzystać. Duży parking za O4 to już osobna działka, na której kupujesz udział, tj prawo własności. Jest tam szlaban, co już widać na ostatnich zdjęciach na stronie budimexu.

Staś

Postautor: Staś » 03 lut 2016, 21:05

Mam wrażenie, ze miejsca parkingowe na pasie powstaną na samym końcu budowy osiedla. Część jako parking dla mieszkańców bloków, które maja powstać po drugiej stronie pasa (żeby zgadzał się procent zabudowy działek i procent uparkingowienia). Resztę Bx sprzeda jako ogólnodostępne. Jak wszystkie bloki będą gotowe to będzie wielki kłopot z parkowaniem i Bx sprzeda wtedy wszystkie bez problemu i rabatów nie będzie.
Będąc ostatnio koło Avii stwierdziłem , że takie naklejki
allegro.pl/400sz-karny-kutas-naklejki-etykiety-trudnozrywalne-i5772307418.html
pomału stają się niezbędne.

ragar

Postautor: ragar » 03 lut 2016, 22:15

To dobrze wiedzieć, kto będzie takie niespodzianki rozklejał na osiedlu ;) Swoją drogą to już w pewnym sensie się zaczęło, choć jak na razie w wersji dosyć łagodnej ;) Co prawda zima się skończy, śnieg stopnieje (już stopniał), ale pewnie kurzu z budów sąsiednich będzie jeszcze sporo na samochodach :idea:

Obrazek

xksisnki

Postautor: xksisnki » 04 lut 2016, 8:52

O co chodzi z tym autem ? Na obrazku nie widać zbytnio czemu stoi w nieprawidłowym miejscu, a wygląda na to że nie zajmuje nikomu wykupionego miejsca ani nie zajmuje chodnika?

M&M

Postautor: M&M » 04 lut 2016, 9:29

xksisnki pisze:O co chodzi z tym autem ? Na obrazku nie widać zbytnio czemu stoi w nieprawidłowym miejscu, a wygląda na to że nie zajmuje nikomu wykupionego miejsca ani nie zajmuje chodnika?

Zwróć uwagę, że po lewej stronie są miejsca parkingowe zewnętrzne (wykupione). A to auto zapewne utrudnia wjazd, a pewnie wyminąć się ciężko. Tak samo będzie pod blokami na Orlińskiego.

Najlepiej sobie pojechać na budowę i zobaczyć jak stają robotnicy na nowej drodze, która idzie przez pas startowy.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2017, 16:04 przez M&M, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”