Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: gucio » 13 sty 2018, 0:30

link do piekarni, całkiem nieźle
rafapol.pl/product

Mordin

Postautor: Mordin » 13 sty 2018, 11:12

Virginia pisze:Ja przed pracą ide po bułki, więc dla mnie 7.30 to idealnie :)
Orlińskiego 1 ma najlepszą lokalizacje dla usług, mam nadzieję, że będą tam jakieś fajne usługi, a nie biura Budimexu...

Według mnie przyjęte przez piekarnię godziny otwarcia są nieżyciowe - gdyby była czynna od 7.00 lub o 6.30 chodziłbym tam prawie codziennie - tak to chodzę do piekarni przy Lewiatanie - nie potrafię przejrzeć jakie przyczyny stoją za otwarciem o 7.30. w takim układzie istotnie można tylko tam wskoczyć ewentualnie po pieczywo przed pójściem do pracy na 8.00 (ale też zapewne wiele osób musi wychodzić wcześniej) lub jeżeli pracuje się od 9.00. Względnie przy powrocie z pracy - ogólnie jestem zaskoczony - mam nadzieję, że zmienią godziny pod wpływem sugestii klientów.

Virginia

Postautor: Virginia » 13 sty 2018, 16:49

No to fakt, mogłoby trochę wcześniej być otwarte.
A gdzie ta piekarnia w O1 jest? W części od Stella? Ja tam nie widziałam nic ostatnio.

Mordin

Postautor: Mordin » 13 sty 2018, 17:24

Virginia pisze:No to fakt, mogłoby trochę wcześniej być otwarte.
A gdzie ta piekarnia w O1 jest? W części od Stella? Ja tam nie widziałam nic ostatnio.

Chodziło mi o Lewiatana za osiedlem Avia.

michalxg

Postautor: michalxg » 13 sty 2018, 18:09

Virginia pisze:No to fakt, mogłoby trochę wcześniej być otwarte.

Jeszcze się nie otworzyła ;)

AstroT

Postautor: AstroT » 14 sty 2018, 10:49

Od strony Stella zaraz przy Lewku powstaje sklep alkoholowy. Ciekawe czy będę miał przy klatce B cało nocne eskapady pragnących się nawalić osobników.

orlik

Postautor: orlik » 14 sty 2018, 16:20

AstroT pisze:Od strony Stella zaraz przy Lewku powstaje sklep alkoholowy. Ciekawe czy będę miał przy klatce B cało nocne eskapady pragnących się nawalić osobników.

No chwilę, zawsze jak kupujesz alkohol (o ile nie jesteś abstynentem), to stajesz się "pragnącym się nawalić osobnikiem"? Uświadamiam, że można wypić też kulturalnie, bez nawalenia się, polecam ;) Ja tam się cieszę, że będzie też taki sklep w okolicy, mam nadzieję, że będzie całodobowy, bo czasem latem, po skończeniu pracy późno w nocy, lubię wypić sobie piwo po północy, przed snem. Oczywiście liczę na to, że będzie pod nim cisza i spokój, ale raczej staram się wierzyć w ludzi, więc zakładam, że tak :)

Virginia

Postautor: Virginia » 14 sty 2018, 21:52

Widzę co się czasem dzieje na osiedlu dywizjonu 303... Jeśli obok klatki B będzie całodobowy alkoholowy, to totalna porażka...

gucio

Postautor: gucio » 14 sty 2018, 23:31

jako wspólnota możemy nie zgodzić się na sklep alkoholowy głosując na zebraniu wspólnoty . . .
dodam że w lewiatanie tez będzie alkohol jak we wszystkich innych .
co do Pana który wraca późno do domu i chętnie by sobie wypił piwko proponuje aby kupił dzień wcześniej albo przy zakupach w większej ilości :-)

Selassie

Postautor: Selassie » 15 sty 2018, 14:44

Gdzies musi byc monopolowy.

Bardzo sie ciesze, ze w Orlienskiego jeden bedzie mozna kupic wódke jak jej w domu zabraknie

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”