Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Wydaje mi się, że bardziej chodzi tu o to, że samochód już stoi na początku zakrętu co utrudnia przejazd o wiele bardziej niż gdyby stał na prostej.
Poczytałem sobie różne tematy, dotyczące parkingów na tym forum. Szczerze? Jak czytam co tam się dzieje na Avii to po prostu ręce opadają. Z braku miejsc parkingowych, ludzie parkujący "gdziekolwiek" zastawiają osoby z wykupionymi miejscami postojowymi, tak że nie da się zaparkować/wyjechać. Mało tego, opisane są nawet przypadki zajmowania nie swoich miejsc w garażach podziemnych. O_o;
Osobiście chciałem poczekać na sprzedaż miejsc przy O1, jednak ostatecznie zmieniłem zdanie. Plusem tego parkingu na pewno jest to, że znajduje się blisko. Na tym plusy się kończą. Z tego co udało mi się dowiedzieć, jest to (i będzie) w pełni otwarty parking. Odgrodzenie go szlabanem zupełnie odpada. Efekt jest taki, że mając "niefartowne" miejsce, ryzykujemy jego zastawienie. Pani w biurze BX poinformowała mnie także, iż nie wiadomo nawet czy będą na nim blokady - możliwe, że będzie trzeba zatroszczyć się o nie we własnym zakresie. Nawet jeżeli blokady te będą, oznacza to ciągłe szarpanie się z tym kawałkiem stali.
Ostatecznie zdecydowałem się na ten parking na południe od O4. Minus? Trzeba się troszkę przespacerować. Plusy? Osobny parking, odgrodzony szlabanem, co powinno wykluczyć zastawianie miejsc postojowych. Szlaban teoretycznie niweluje też konieczność użycia blokad, gdyż dostęp powinny mieć tam tylko osoby z wykupionym miejscem postojowym. Nawet jeżeli "pospolite janusze" z wykupionym jednym miejscem, będą tam wjeżdżać kilkoma pojazdami - po prostu, w ostateczności, postawi się tę blokadę.
Wczoraj wieczorem dostałem od Pani z BX oznaczenie "wolnych miejsc postojowych" na 03 II (kolor zielony), więc wrzucam tutaj - może się komuś przyda.

Osobiście chciałem poczekać na sprzedaż miejsc przy O1, jednak ostatecznie zmieniłem zdanie. Plusem tego parkingu na pewno jest to, że znajduje się blisko. Na tym plusy się kończą. Z tego co udało mi się dowiedzieć, jest to (i będzie) w pełni otwarty parking. Odgrodzenie go szlabanem zupełnie odpada. Efekt jest taki, że mając "niefartowne" miejsce, ryzykujemy jego zastawienie. Pani w biurze BX poinformowała mnie także, iż nie wiadomo nawet czy będą na nim blokady - możliwe, że będzie trzeba zatroszczyć się o nie we własnym zakresie. Nawet jeżeli blokady te będą, oznacza to ciągłe szarpanie się z tym kawałkiem stali.
Ostatecznie zdecydowałem się na ten parking na południe od O4. Minus? Trzeba się troszkę przespacerować. Plusy? Osobny parking, odgrodzony szlabanem, co powinno wykluczyć zastawianie miejsc postojowych. Szlaban teoretycznie niweluje też konieczność użycia blokad, gdyż dostęp powinny mieć tam tylko osoby z wykupionym miejscem postojowym. Nawet jeżeli "pospolite janusze" z wykupionym jednym miejscem, będą tam wjeżdżać kilkoma pojazdami - po prostu, w ostateczności, postawi się tę blokadę.
Wczoraj wieczorem dostałem od Pani z BX oznaczenie "wolnych miejsc postojowych" na 03 II (kolor zielony), więc wrzucam tutaj - może się komuś przyda.

-
A wiadomo jaki będzie koszt miesięcznego utrzymania takiego miejsca? Również bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem miejsca parkingowego, jednak tego nie zrobię, ponieważ będę parkować na parkingu strzeżonym. Kupiłam mieszkanie na Avii i nie wyobrażam sobie zastawić komuś miejsca, ponieważ muszę gdzieś zaparkować ;/ to jest kwestia kultury. Ktoś zapłacił za miejsce, aby nie mieć problemu z parkowaniem, nie rozumiem takich ludzi, którzy nie kupili miejsca a potem parkują gdzie się zmieszczą, utrudniając w ten sposób życie innym. Nie kupiłam miejsca, ponieważ wole te pieniążki przeznaczyć na remont, ale jestem świadoma tego, że gdzieś będę musiała parkować, dlatego będę płacić za parking strzeżony
(mam nadzieje, że będą miejsca).
Pozdrawiam

Pozdrawiam
To jest parking na Orlińskiego 4 

A wiadomo jaki będzie koszt miesięcznego utrzymania takiego miejsca?
Ponoć na Avii koszt miejsca zewnętrznego to ok. 20zł. Podobną informację dostałem w BX odnośnie miejsc przy O1 i O4 (ok. 20zł).
To jest parking na Orlińskiego 4
No, jest. Opisałem powyżej dlaczego zdecydowałem się właśnie na parking przy O4, miast czekać na O1. Obrazek jest czysto informacyjnie, na wypadek gdyby ktoś jeszcze rozważał wybór innego miejsca postojowego niż te przewidziane przy O1.

A ja próbując kupić miejsce na tym parkingu od jakiś 3 miesięcy słyszę że aktualnie nie są dostępny i żebym czekał na kontakt... Ktoś jeszcze ma taką sytuacje?
A ja próbując kupić miejsce na tym parkingu od jakiś 3 miesięcy słyszę że aktualnie nie są dostępny i żebym czekał na kontakt... Ktoś jeszcze ma taką sytuacje?
Jeżeli chodzi o parking przy O1, to niektórzy słyszą tę samą śpiewkę od jakiegoś ... roku?

Chyba jedyne dostępne miejsca na chwilę obecną, to te dalej położone - przy O4 (przynajmniej mnie udało się nabyć tam miejsce "z dnia na dzień").
Fedaykin pisze:A ja próbując kupić miejsce na tym parkingu od jakiś 3 miesięcy słyszę że aktualnie nie są dostępny i żebym czekał na kontakt... Ktoś jeszcze ma taką sytuacje?
Jeżeli chodzi o parking przy O1, to niektórzy słyszą tę samą śpiewkę od jakiegoś ... roku?
Chyba jedyne dostępne miejsca na chwilę obecną, to te dalej położone - przy O4 (przynajmniej mnie udało się nabyć tam miejsce "z dnia na dzień").
Ale ja właśnie staram się o ten przy O4

Ale ja właśnie staram się o ten przy O4
No to sytuacja mocno dziwna. Po informacji Stasia kilka dni temu, że zeszło tam dopiero ok. 30% miejsc, zainteresowałem się tematem i nie miałem najmniejszego problemu z uzyskaniem danych dostępnych miejsc i rezerwacją wybranego. W poniedziałek mam przyjść do BX podpisać umowę.
Fedaykin pisze:Ale ja właśnie staram się o ten przy O4
No to sytuacja mocno dziwna. Po informacji Stasia kilka dni temu, że zeszło tam dopiero ok. 30% miejsc, zainteresowałem się tematem i nie miałem najmniejszego problemu z uzyskaniem danych dostępnych miejsc i rezerwacją wybranego. W poniedziałek mam przyjść do BX podpisać umowę.
Właśnie czytam co tutaj ludzie piszą i kompletnie tego nie rozumiem ;/
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”