Widoki na Kraków i góry z wysokich pięter bloku Orlińskiego 1 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Widoki na Kraków i góry z wysokich pięter bloku Orlińskiego 1 w Krakowie

Postautor: gucio » 26 sie 2017, 23:13

Widoki na zachód . . .
Widać nawet dom wschodzącego słońca
Ostatnio zmieniony 27 sie 2017, 17:56 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Re: Widoki na Kraków i góry z wysokich pięter bloku Orlińskiego 1 w Krakowie

Postautor: iti » 26 sie 2017, 23:46

@gucio, ale jednak mógłbyś się postarać o nieco lepsze zdjęcie ;) A swoją droga, to poza przejrzystością powietrza, to wiele zależy od pory dnia, tego ile widać i co? W zależności od godziny i nasłonecznienia, światło jedne elementy wydobywa, a inne ukrywa :) I gdybyś się dobrze wpatrzył, to zobaczyłbyś pewnie też kościół Bożego Ciała na Kazimierzu, wieżę kościoła na Podgórzu, a w nocy też reklamę na hotelu forum, przez to, jak jest podświetlona. I wiele innych charakterystycznych budynków w mieście.

gucio

Postautor: gucio » 27 sie 2017, 0:12

ITI to wszystko oczym mówisz będę widział jak juz tam osobiście wyląduje a to jest dopiero przedsmaczek tego co mnie czeka a jest jeszcze balkon od południa.
Jak juz kiedyś mówiłem nie umiem albo mi śle nie chce szukać strony która przekaże dóbrąjakość wole to robić za pomocą komórki jest szybciej tylko że muszę ją edytować bo cały czas pisze ze jest przekroczony rozmiar . . .

gucio

Postautor: gucio » 27 sie 2017, 0:24

Ja na oryginalnym zdjęciu widzę Kościół Mariacki , Wawel, szkieletora .błękitka i dwa kopce :-)
Jak juz się wprowadzę to mogę przyjmować zamówienia na zdjęcia do kartkę pocztowych z Krakowa ha ha ha
Ostatnio zmieniony 27 sie 2017, 17:37 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 27 sie 2017, 9:48

gucio pisze:Ja na oryginalnym zdjęciu widzę Kościół Mariacki , Wawel, szkieletora .błękitka i dwa kopce :-)
Jak juz się wprowadzę to mogę przyjmować zamówienia na zdjęcia do kartkę pocztowych z Krakowa ha ha ha

Hej. Jak zrobiles zdjecie ? Miales juz odbior :) ?

gucio

Postautor: gucio » 27 sie 2017, 9:55

Tak , jestem pracownikiem budimexu :)
Żartuje , udało mi się, dla chcącego nic trudnego ale ile było zachodu żeby zrobić zdjęcie . . .
Wysiłki się opłaciły . .
Wieczorem jak wrócę z pracy to może uda mi się wstawić widok z balkonu na południe

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 27 sie 2017, 10:04

I kolejny ochroniarz do zwolnienia, że nie dopilnował terenu... :P
Ale widoki z wyższych pięter są naprawdę ładne. W sprzyjających warunkach szczęśliwcy będą widzieć tatry.

Przy okazji tych zdjęć zastanawia mnie jeden fakt. Jestem przyszłym mieszkańcem O3 od strony zachodniej. I tak się składa że wasz blok jest bliżej mojego o 3 metry. Czyli zmniejsza mi troszkę widok. Teraz mnie tak zastanawia, że w O1 były zmiany w mieszkaniach ze względu na złe doświetlenie pomieszczeń a w O3 nic. Przecież to to jest oddziaływanie wzajemne raczej.

gucio

Postautor: gucio » 27 sie 2017, 11:03

U Was były wcześniej zmiany i to kilka miesięcy jak nie pół roku,nie pamiętam już dokładnie . . .

Lucek

Postautor: Lucek » 27 sie 2017, 19:59

A jakie były usterki?

gucio

Postautor: gucio » 27 sie 2017, 20:01

Musisz zapytać mieszkańców od strony zachodniej lub poszukać w którymś wątku w twoim bloku . .

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”