Czy nowe bloki, czyste ściany i zielone tereny wokół nie będą pożywka dla dzisiejszej rozwydrzonej młodzieży.?
Bezpieczenstwo i monitoring bloku Orlińskiego 1 w Krakowie
Bezpieczenstwo i monitoring bloku Orlińskiego 1 w Krakowie
Proponuje wspólnie przedyskutować temat bezpieczeństwa oraz walki z wandalizmem i chuliganami osiedlowymi
Czy nowe bloki, czyste ściany i zielone tereny wokół nie będą pożywka dla dzisiejszej rozwydrzonej młodzieży.?
Re: Bezpieczenstwo i monitoring bloku Orlińskiego 1 w Krakowie
No Chyba tylko u Pana w mieszkaniu bo nic takiego nie ma napisanego w umowie......
Ja się sam z sobą umówiłem , że u mnie w mieszkaniu nic nie będę dewastował ( w częściach wspólnych też). Taką mam umowę i ona mnie obowiązuje. 
Re: Bezpieczenstwo i monitoring bloku
Nie ma jeszcze osiedla, więc i nie ma chuliganów
A gdyby się kiedyś pojawili, to trzeba by się zastanowić nad tym, czy taniej zamalować bazgroły na ścianie, czy utrzymywać monitoring
I umowa @Stasia bardzo mi się podoba, każdy powinien taką mieć i to na początek już dużo 
Monitoring mało pomaga w takich sprawach, sam teraz w bloku monitorowanym i osiedlu a dalej malują i niszczą ;/ Polska logika zniszczyć cos co nie jego....ehh
Pewnie monitoring będzie wiec warto upomnieć się żeby Budimex zrobił rurarz bo dla niego to będą grosze a później trzeba będzie pruć elewacje i przepychać się ws gwarancji..
Analogicznie z instalacją kabla internetowego i kablowkowego: Dobrze jest jak szachty kablowe i wejście do mieszkania pozwalają na podłączenie sie wielu operatorów lub przełączanie sie pomiędzy nimi. Wtedy każdy ma takiego operatora jakiego chce. Można też zrobić sobie . i podłączenie do monitoringu.
Ktoś omawiał te tematy z Budimexem ?
Analogicznie z instalacją kabla internetowego i kablowkowego: Dobrze jest jak szachty kablowe i wejście do mieszkania pozwalają na podłączenie sie wielu operatorów lub przełączanie sie pomiędzy nimi. Wtedy każdy ma takiego operatora jakiego chce. Można też zrobić sobie . i podłączenie do monitoringu.
Ktoś omawiał te tematy z Budimexem ?
Mogą być problemy ze złodziejami w tej okolicy.
Też myślę, że mogliby ukraść monitoring 
Oj, mogliby, mogliby 
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”