Koszty ochrony osiedla / bloku / czy pozostawić ochronę - Orlinskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Koszty ochrony osiedla / bloku / czy pozostawić ochronę - Orlinskiego 1

Postautor: gucio » 24 paź 2017, 21:53

playand1 pisze:Obrazek

Ta ochrona za 26.50 może chyba zostać :-)

BraveHeartt

Re: Koszty ochrony osiedla / bloku / czy pozostawić ochronę - Orlinskiego 1

Postautor: BraveHeartt » 25 paź 2017, 9:29

O co chodzi z tą ochroną? Jeszcze płatne od metrażu. Jeśli chodzi o ciecia który ma chodzić i pilnować to pozostawię bez komentarza. Miałem ochronę na osiedlu u babci gdzie mieszkałem i jak się coś działo to ochrona zawsze była na drugim końcu osiedla. Zawsze uciekali by tylko się nie plątać w nić i mieć spokój...

dzin

Postautor: dzin » 25 paź 2017, 10:31

na cholere ochrona, stary dziad z 2 grupą inwalidzką i to za tyle pieniędzy, MASAKRA, a i cena tez wielka jak za taki metraż, drożej niż na starych osiedlach ze spółdzielnią ;[

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 26 paź 2017, 11:29

Brunon K. pisze:Cztery stówy za 37 metrów to dużo!
Najmniejsza jest opłata za ochronę, zaraz któryś... Cham się przyczepi ciecia, lub sprzątaczki.

Nie mam znaczenia. Osiedle miało być niegrodzone i niestrzeżone, przynajmniej tak informował developer. Dlatego nie wiem skąd się nagle wzieła opłata za ochronę...

Przykładowe opłaty za mieszkanie 38m2 o podwyższonym standardzie z ochroną.

Obrazek

dzin

Postautor: dzin » 26 paź 2017, 12:44

ja za tego ciecia place prawie 50 zł miesiecznie to lekka przesada !!

dzin

Postautor: dzin » 26 paź 2017, 12:55

no niby tak ale i tak sie zgadzam z przedmówca odnośnie ochrony ja płace co miesiac prawie 50 zl a z doswiadczenia wiem że ten ochroniarz nic nie wnosi i blok mia byc niechroniony, z ta ochroną to bedzie jak w stalowej woli w hipermarkecie, gdzie straszy człowiek z grupą inwalidzką coś może zdziałac ehhh. Siostra mieszka też w KRK na nowym osiedlu i za podobny metraż płaci mniej niż 300 zł za 2 osoby.

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 26 paź 2017, 13:54

Ja jestem zdecydowanie za tym by OCHRONY NIE BYŁO. Z doświadczenia wiem jak było na osiedlu gdzie mieszkałem. Zawsze jak coś się działo to ochrona była na drugim końcu osiedla albo uciekała, żeby tylko nie byli w nic zamieszani. Już zdecydowanie bym wolał żeby były kamery niż dziadki z grupą inwalidzką. Pracowałem kiedyś na ochronie i wiem jakie są realia.

pawelb

Postautor: pawelb » 26 paź 2017, 14:44

Wydaje mi się, że większość ( o ile nie wszyscy ) woleliby kamery, niż nadzór ochrony. Co przyjeżdżam to Pan sobie siedzi w kantorku... jedynie wychodzi drzwi otworzyć bo oczywiście domofon nie działa.... Nie widzę sensu jego przesiadywania w tym lokalu tym bardziej, że nie ma monitoringu więc ... siedząc tam zwyczajnie nie wykonuje swojej pracy.

Virginia

Postautor: Virginia » 26 paź 2017, 16:27

Też jestem za likwidacją ochrony i niższym czynszem.

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 26 paź 2017, 23:09

Miałem dzisiaj odbiór mieszkania i dowiedziałem się że wszystkie bloki rezygnują z ochrony. Trzeba będzie to jakoś załatwić żeby zrezygnować bo szkoda kasy pakować w błoto.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”