Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach
Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach
Witam czy może ktoś słyszał z Was tak jak ja o tym iż przed blokiem nr 1 od strony Stella ma powstać jeszcze jeden blok dla tego było cofnięcie bloku żeby się zmieścił? Może to sa teorie spiskowe ale słyszałem to od faceta który jeździ ciężarówka na budowie na ul. Orlińskiego ;[
Re: Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach
Chyba przystanek autobusowy bo na nic innego nie ma tam miejsca
a nie petla tramwajowa?
Ładną bajke ci opowiedział
Mają fantazje ci budowlańcy 

Bzdura na resorach. Tam nigdy nic nie stanie. Nie pozwala na to tzw. linia zabudowy - odsunięcie od ul. Stella Sawickiego i planowanego tam ronda dwupoziomowego.
Zdaje się, że na terenie, na którym stroją biura Budimexu w Krakowie, ma powstać w przyszłości parking, podobny do tego, który jest powyżej. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że będzie on należał do miasta, choć tu mogę się mylić
Ale na pewno blok to się tam nie zmieści, zwłaszcza uwzględniając ochronę korytarza transportowego, czyli odstęp od ulicy, na którym zabudowy być nie może. Ktoś tu chyba kogoś nieźle strollował 

Człowiek na takim stanowisku to zapewne niebywały "znafca" i "ałtorytet" w temacie oraz pewne źródło informacji.dzin pisze:słyszałem to od faceta który jeździ ciężarówka na budowie na ul. Orlińskiego ;[
Przed O4 teoretycznie, być może zmieściłby się jakiś niewielki budynek (ale raczej parterowy pawilon handlowo-usługowy niż blok) i dlatego właśnie jest to blok Orlińskiego 4. Przed O1 nic się już na pewno nie zmieści i dlatego jest to Orlińskiego 1, niby jaki adres miałby mieć wcześniejszy blok? 0? -1?
Kiedy rozmontują biuro sprzedaży pojawi się tam parking. Pewnie w naszej kochanej cenie - 25 klocuszkow za miejsce.
A kiedy rozmontują to nie chcą powiedzieć
) pewnie póki nie będzie sprzedana całosc dobrego pasterza... i ewentualne bloczki od strony dywizjonu 303...
A kiedy rozmontują to nie chcą powiedzieć

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”