Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
dzin

Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach

Postautor: dzin » 17 paź 2016, 14:53

Witam czy może ktoś słyszał z Was tak jak ja o tym iż przed blokiem nr 1 od strony Stella ma powstać jeszcze jeden blok dla tego było cofnięcie bloku żeby się zmieścił? Może to sa teorie spiskowe ale słyszałem to od faceta który jeździ ciężarówka na budowie na ul. Orlińskiego ;[

gucio

Re: Czy powstanie dodatkowy blok przed Orlińskiego 1 w Krakowie Czyżynach

Postautor: gucio » 17 paź 2016, 15:02

Chyba przystanek autobusowy bo na nic innego nie ma tam miejsca

Paleus

Postautor: Paleus » 17 paź 2016, 15:05

a nie petla tramwajowa?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 17 paź 2016, 15:06

Ładną bajke ci opowiedział :D Mają fantazje ci budowlańcy :D

Staś

Postautor: Staś » 17 paź 2016, 15:39

Bzdura na resorach. Tam nigdy nic nie stanie. Nie pozwala na to tzw. linia zabudowy - odsunięcie od ul. Stella Sawickiego i planowanego tam ronda dwupoziomowego.

iti

Postautor: iti » 17 paź 2016, 16:57

Zdaje się, że na terenie, na którym stroją biura Budimexu w Krakowie, ma powstać w przyszłości parking, podobny do tego, który jest powyżej. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że będzie on należał do miasta, choć tu mogę się mylić :) Ale na pewno blok to się tam nie zmieści, zwłaszcza uwzględniając ochronę korytarza transportowego, czyli odstęp od ulicy, na którym zabudowy być nie może. Ktoś tu chyba kogoś nieźle strollował ;)

D89

Postautor: D89 » 17 paź 2016, 18:38

dzin pisze:słyszałem to od faceta który jeździ ciężarówka na budowie na ul. Orlińskiego ;[
Człowiek na takim stanowisku to zapewne niebywały "znafca" i "ałtorytet" w temacie oraz pewne źródło informacji.

Przed O4 teoretycznie, być może zmieściłby się jakiś niewielki budynek (ale raczej parterowy pawilon handlowo-usługowy niż blok) i dlatego właśnie jest to blok Orlińskiego 4. Przed O1 nic się już na pewno nie zmieści i dlatego jest to Orlińskiego 1, niby jaki adres miałby mieć wcześniejszy blok? 0? -1?

Gaspa

Postautor: Gaspa » 24 paź 2016, 13:03

Kiedy rozmontują biuro sprzedaży pojawi się tam parking. Pewnie w naszej kochanej cenie - 25 klocuszkow za miejsce.

A kiedy rozmontują to nie chcą powiedzieć :)) pewnie póki nie będzie sprzedana całosc dobrego pasterza... i ewentualne bloczki od strony dywizjonu 303...

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”