Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie
Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie
Witam wszystkich, widziałem dzisiaj informację na drzwiach wejściowych o zaplanowanym na jutro spotkaniu mieszkańców bloku Orlińskiego 4, które ma się odbyć w garażu podziemnym
Przy czym jak rozumiem, nie jest to spotkanie wspólnoty mieszkaniowej. Wybieracie się? Może przydałoby się "międzysąsiedzko" . sprawy zacząć rozwiązywać 
Re: Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie
Też widziałem kartkę na drzwiach. Z tego co wiem, to spotkanie żeby się poznać i omówić tematy związane z mieszkaniem w O4. Chętnie poznam nowych sąsiadów. Osobiście wybieram się z krzesłem i piwkiem.
Pomysł dobry.
Czyli raczej towarzyskie niż organizacyjne. Zastanawiam się tylko co na to ochrona, bo kiedyś zostałem zjebany przez jednego ze schodze do garażu a nie mam kupionego miejsca i nie mam prawa tam wchodzić, o mało by mnie zamknął. Chyba mu się z szeryfem pomyliło.
Do zobaczenia.
Czyli raczej towarzyskie niż organizacyjne. Zastanawiam się tylko co na to ochrona, bo kiedyś zostałem zjebany przez jednego ze schodze do garażu a nie mam kupionego miejsca i nie mam prawa tam wchodzić, o mało by mnie zamknął. Chyba mu się z szeryfem pomyliło.
Do zobaczenia.
Pomysł zaś z tych bardzo dobrych (no i wreszcie skuteczny), tylko troche szkoda, że nikt odrobine wcześniej nie dał znaka na forum.
O jakiej godzinie jest wola sie spotkać? Czy mógłby ktoś mikro podsumowanie wrzucić tutaj?
O jakiej godzinie jest wola sie spotkać? Czy mógłby ktoś mikro podsumowanie wrzucić tutaj?
Spotkanie się odbyło, i było to jak na moje oko takie zapoznanie się mieszkańców nowego bloku i kilka słów o tym, czym by się było warto zająć na pierwszym spotkaniu wspólnoty mieszkaniowej. To były między innymi:
Ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia, bo coś mogłem pominąć.
- Sprawa ochrony, jej zasadności w bloku i czy powinniśmy zrobić z tym coś dalej.
- Sprawa zarządcy i jego ewentualnej zmiany lub negocjacji z nim innych warunków zarządzania nieruchomością.
- Sprawa parkowania pod blokiem, choć to było raczej szczątkowo, co by nie psuć atmosfery

- Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej i temat tego, kiedy do niego dojdzie.
- Kilka pomniejszych sprawa, takich jak słabe ciśnienie ciepłej wody na ostatnich piętrach, okładziny w windach itp.
Jak się nazywa grupa na fb ?
Grupa Sąsiedzka O4
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”