Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Nowy

Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: Nowy » 02 paź 2016, 21:18

Witam wszystkich, widziałem dzisiaj informację na drzwiach wejściowych o zaplanowanym na jutro spotkaniu mieszkańców bloku Orlińskiego 4, które ma się odbyć w garażu podziemnym :) Przy czym jak rozumiem, nie jest to spotkanie wspólnoty mieszkaniowej. Wybieracie się? Może przydałoby się "międzysąsiedzko" . sprawy zacząć rozwiązywać ;)

kibras

Re: Pierwsze spotanie mieszkańców bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: kibras » 02 paź 2016, 23:44

Też widziałem kartkę na drzwiach. Z tego co wiem, to spotkanie żeby się poznać i omówić tematy związane z mieszkaniem w O4. Chętnie poznam nowych sąsiadów. Osobiście wybieram się z krzesłem i piwkiem.

ostry

Postautor: ostry » 03 paź 2016, 6:58

Pomysł dobry.
Czyli raczej towarzyskie niż organizacyjne. Zastanawiam się tylko co na to ochrona, bo kiedyś zostałem zjebany przez jednego ze schodze do garażu a nie mam kupionego miejsca i nie mam prawa tam wchodzić, o mało by mnie zamknął. Chyba mu się z szeryfem pomyliło.
Do zobaczenia.

ewa_k

Postautor: ewa_k » 03 paź 2016, 7:45

Pomysł zaś z tych bardzo dobrych (no i wreszcie skuteczny), tylko troche szkoda, że nikt odrobine wcześniej nie dał znaka na forum.
O jakiej godzinie jest wola sie spotkać? Czy mógłby ktoś mikro podsumowanie wrzucić tutaj?

ATM

Postautor: ATM » 03 paź 2016, 9:23

19.00

ewa_k

Postautor: ewa_k » 03 paź 2016, 10:44

dziex

Nowy

Postautor: Nowy » 03 paź 2016, 21:03

Spotkanie się odbyło, i było to jak na moje oko takie zapoznanie się mieszkańców nowego bloku i kilka słów o tym, czym by się było warto zająć na pierwszym spotkaniu wspólnoty mieszkaniowej. To były między innymi:

• Sprawa ochrony, jej zasadności w bloku i czy powinniśmy zrobić z tym coś dalej.
  • Sprawa zarządcy i jego ewentualnej zmiany lub negocjacji z nim innych warunków zarządzania nieruchomością.
  • Sprawa parkowania pod blokiem, choć to było raczej szczątkowo, co by nie psuć atmosfery ;)
  • Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej i temat tego, kiedy do niego dojdzie.
  • Kilka pomniejszych sprawa, takich jak słabe ciśnienie ciepłej wody na ostatnich piętrach, okładziny w windach itp.
Generalnie miło było się spotkać, zobaczyć sąsiadów, wstępnie się poznać, bo pewnie będziemy się spotykać na co dzień przynajmniej przez najbliższe lata :) Ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia, bo coś mogłem pominąć.

tt_

Postautor: tt_ » 03 paź 2016, 23:39

Jak się nazywa grupa na fb ?

krecik

Postautor: krecik » 04 paź 2016, 10:16

Grupa Sąsiedzka O4

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”