Problem z ulotkami reklamowymi w skrzynkach pocztowych - Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Nowy

Problem z ulotkami reklamowymi w skrzynkach pocztowych - Orlińskiego 4

Postautor: Nowy » 07 paź 2016, 14:31

Nie wiem czy też to tak widzicie, ale moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie, że wszyscy mają dostęp do naszych skrzynek pocztowych i mogą je wypychać dowolnym śmieciem :/ Nie wiem czy da się to teraz jakoś odkręcić, bo przeniesienie domofonu przed pierwsze drzwi na tą chwilę wydaje się mało możliwe. Ale może warto byłoby się wystarać o jakiś kosz przy skrzynkach pocztowych na tego rodzaju makulaturę ? Jak myślicie?

A może ktoś ma jakiś lepszy pomysł na rozwiązanie problemu?

ATM

Re: Problem z ulotkami reklamowymi w skrzynkach pocztowych - Orlińskiego 4

Postautor: ATM » 07 paź 2016, 18:23

Myślę że można zacząć od zakazu, powołując się na konkretny artykuł prawa. Mogę druknac przykładowe "tabliczki" i zobaczymy jaki będzie odzew.. Druga sprawa to ochrona która nie reaguje na gości z ulotka a wręcz ucina sobie z nimi pogawędki.. Na razie nie ma plagi, z reguły ulotki się powtarzają, więc może jest to kwestia zaledwie kilku osób które należy przyzwyczaić do zakazu ;)

ostry

Re: Problem z ulotkami reklamowymi w skrzynkach pocztowych - Orlińskiego 4

Postautor: ostry » 07 paź 2016, 18:47

Chyba ochrona ma w swoich zadaniach pilnować żeby nie wrzucać ulotek do skrzynek.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”