Za mocno działające wywietrzniki nad oknami w mieszknaiu - Orlińskiego 4
Re: Za mocno działające wywietrzniki nad oknami w mieszknaiu - Orlińskiego 4
Ja bym do bx bezpośrednio z tym szła. U nas tez sprawdzimy w takim razie montaż. Boje się zaklejac calkowicie te wywietrzniki ze względu na możliwość zrobienia sie grzyba.. Daj znać jesli zdecydujesz się zgłosić co powiedzieli.
Re: Nieprawidłowe zamontowanie nawiewników nad oknami w mieszknaiu - Orlińskiego 4
@Nowy wygląda na to, że w sypialni masz odwrotnie zamontowany ten element przykręcany do okna (napisy są do góry nogami).
A w pozostałych pomieszczeniach sprawdzałeś może?
Osobiście mam podobne odczucia co ty, czyli przez te nawiewniki strasznie wieje i generalnie powietrze wpada swobodnie, tylko zmienia kierunek z uwagi na otwory nawiewników skierowane ku górze...
Ktoś w tym temacie orientował się bardziej? Mi bmx powiedział, że na pewno jest dobrze założone, że nie da się źle tego założyć. Jeśli będę miał różnie w różnych pomieszczeniach to wtedy mam się zgłosić, a jak nie to mogę sobie popatrzeć w instrukcję albo zgłosić się do producenta.
A w pozostałych pomieszczeniach sprawdzałeś może?
Osobiście mam podobne odczucia co ty, czyli przez te nawiewniki strasznie wieje i generalnie powietrze wpada swobodnie, tylko zmienia kierunek z uwagi na otwory nawiewników skierowane ku górze...
Ktoś w tym temacie orientował się bardziej? Mi bmx powiedział, że na pewno jest dobrze założone, że nie da się źle tego założyć. Jeśli będę miał różnie w różnych pomieszczeniach to wtedy mam się zgłosić, a jak nie to mogę sobie popatrzeć w instrukcję albo zgłosić się do producenta.
Witam
Czy ktoś z Was może wymienił te nawiewniki na inne pasujące w ten otwór i mające regulację?
Czy ktoś z Was może wymienił te nawiewniki na inne pasujące w ten otwór i mające regulację?
madoxx pisze:Witam
podbijam
Nie ma innych okien. Tylko takie wywietrzniki teraz są.
ania84 pisze:Nie ma innych okien. Tylko takie wywietrzniki teraz są.
Są inne nawiewniki, które da się założyć bez problemu

Zerknij wymiana nawiewników w oknach na inne
Jest jeszcze opcja zamontowania filtrów.
Rozpraszają strumień powietrza i przy okazji filtrują zanieczyszczenia.
Niestety jest trochę z tym zabawy (trzeba wymieniać)
Rozpraszają strumień powietrza i przy okazji filtrują zanieczyszczenia.
Niestety jest trochę z tym zabawy (trzeba wymieniać)
Witajcie
Ja zmieniłem nawiewniki na małe zamykane powietrze nadal się dostaje ale w znacznie mniejszym stopniu. Zmierz długość starego, znajdź nowy w zbliżonych długościach i dwie śruby będą pasować, trzecią wkręcicie w nową dziurę, tym okna już nic nie zaszkodzi.
Ja zmieniłem nawiewniki na małe zamykane powietrze nadal się dostaje ale w znacznie mniejszym stopniu. Zmierz długość starego, znajdź nowy w zbliżonych długościach i dwie śruby będą pasować, trzecią wkręcicie w nową dziurę, tym okna już nic nie zaszkodzi.
Konrad_L pisze:Jest jeszcze opcja zamontowania filtrów.
Rozpraszają strumień powietrza
Więcej reklam oglądaj

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”