Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 4 w Czyżynach
Mi się podoba, zwłaszcza strona zachodnia, przez te szklane klatki schodowe wygląda nowocześnie 

Jest pieknie
Czy te chaszcze przed sciana zach. maja byc jakos ogarniete? Dzialka nie budimexu, ale profesjonalny look gryzie sie z tym bez ładem.
Pozdr.

Czy te chaszcze przed sciana zach. maja byc jakos ogarniete? Dzialka nie budimexu, ale profesjonalny look gryzie sie z tym bez ładem.

Pozdr.
Ten nieład to wychwalana przez mieszkańców IIPL i D303 oraz przez zarząd SM Czyżyny pozostałość po "wspaniałych, jedynych, zachwycających, niepowtarzalnych, pięknych, ekologicznych" Czyżynach z epoki "przedbudimexowej".
Nawet dzikie działki tam są (tradycja nowohucka) oraz puste butelki, najczęściej o pojemności 0,2 l.
A tak poważnie, to będąc dziś na "obchodzie" naszego osiedla zauważyłem w tych krzaczyskach oraz na granicy krzaków i placu dawnej zajezdni autobusowej świeże drewniane paliki pomalowane sprayem , takie jakie stosuje się do wytyczania nowej inwestycji. Czyżby miała się tam zacząć budowa? Biorąc pod uwagę linię zabudowy od strony Stella-S. , to jest tam bardzo mało miejsca.

A tak poważnie, to będąc dziś na "obchodzie" naszego osiedla zauważyłem w tych krzaczyskach oraz na granicy krzaków i placu dawnej zajezdni autobusowej świeże drewniane paliki pomalowane sprayem , takie jakie stosuje się do wytyczania nowej inwestycji. Czyżby miała się tam zacząć budowa? Biorąc pod uwagę linię zabudowy od strony Stella-S. , to jest tam bardzo mało miejsca.
Tak to wygląda na mapach - 5 działek należących do miasta, plus jeszcze jakieś okrawki - mini działki.

bryla.pl/bryla/56,85301,17366838,dom-stu-balkonow-krakow,,4.html
Tak mi się skojarzyło. Czyżby jakaś inspiracja dla projektanta bloku O. 4 ? Mam wrażenie, że ten pięćdziesięcioletni jest ciekawszy.
Tak mi się skojarzyło. Czyżby jakaś inspiracja dla projektanta bloku O. 4 ? Mam wrażenie, że ten pięćdziesięcioletni jest ciekawszy.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”