Mam pytanie do osób które kupowały mieszkanie na 04.
Czy na portalu klienta też macie jeszcze nie zaksięgowaną ostatnią transzę, której termin wpłaty minął z 4 stycznia b.r.?
Z tego co pytałem w Budimexie to są opóźnienia w księgowaniu wpłat w księgowości w Warszawie związane z zamknięciem roku finansowego. Chciałbym wiedzieć czy innych nabywców też ten problem dotyczy.
Portal klienta - brak księgowania ostatniej transzy
Re: Portal klienta - brak księgowania ostatniej transzy
Też tak mam ale w przypadku mieszkania (ostatnia transza to MdM) - już napisałem maila do banku żeby to wyjaśnili i przesłali mi potwierdzenie zlecenia wypłaty dofinansowania, miejsce postojowe i komórka lokatorska zostały rozliczone całkowicie (kupowane za gotówkę), więc to nie problem "zamknięcia roku finansowego".
Dziś ostatnia transza została zaksięgowana na portalu klienta z odpowiednia data, u mnie średnio 5 dni później pojawiał się wpis na stronie.
U nas też tak jest. Z tym, że wydaje mi się że w mailu od BMX w grudniu była informacja o tym żeby uruchomić na czas transzę z dofinansowania ponieważ wyplata tej transzy może trwać do 14 dni, więc możliwe że poprostu stąd to opóźnienie..
Ze strony księgowości mam odpowiedź, że wpłata została zaksięgowana na czas.
Na portalu dalej nie ma jednak wpływu ostatniej transzy. Chyba faktycznie jest tak, że przelew z banku poszedł na czas zgodnie z harmonogramem tylko BDX nie rozliczył jeszcze tej wpłaty na portalu.
Na portalu dalej nie ma jednak wpływu ostatniej transzy. Chyba faktycznie jest tak, że przelew z banku poszedł na czas zgodnie z harmonogramem tylko BDX nie rozliczył jeszcze tej wpłaty na portalu.
Re: Portal klienta - brak księgowania ostatniej transzy w rozliczeniu
Właśnie ja też od kilku dni sprawdzam, ale cały czas jej nie widzę w rozliczeniu w portalu klienta prowadzonym przez Budimex, ale jakoś się nie gorączkowałem specjalnie, bo takie opóźnienia chyba zdarzały się i wcześniej. Ale może faktycznie czas napisać do nich maila z pytaniem czy wszystko jest w porządku i kasa do nich trafiła...
W końcu już minęło prawie 10 dni 

U mnie termin ostatniej transzy kredytu był ustalony na 22.12. Dostałam mail tuż po świętach że wpłata została zaksięgowana. A na panelu klienta informacje pojawiły się dopiero po nowym roku.
Wpłaty raczej się zaksięgowały, można zadzwonić i zapytać. Moja wpłata za parking też nie była widoczna w portalu, a wiedziałam że przelew wyszedł bo sama go robiłam (wiec nie było obaw że bank coś zapomniał). Po telefonie do Budimexu potwierdzono, że przelew dotarł tylko mają opóźnienie w uzupełnianiu danych na portalu, bo był przecież okres w którym mieli problemy techniczne. A do tego doszedł fakt zamykania roku 2015 i dodatkowo rozliczanie całości budowy. Ostatnią transze za mieszkanie miałam do 22.12.2015 i co prawda portal klienta wtedy nie działał więc jej nie było widać, ale dostałam maila o potwierdzeniu że transza do nich wpłynęła mimo że o to nie pytałam. Także nie ma się co martwić, po prostu mają opóźnienie odnośnie uzupełniania wpłat które wpłynęły po nowym roku. W grudniu Panie w księgowości miały mniej pracy a teraz za dużo rzeczy zbiegło się w tym samym czasie i pewnie mają armagedon.
Re: Portal klienta - brak księgowania ostatniej transzy za mieszkanie
Jakby coś, to zajrzyjcie sobie do portalu klienta. U mnie już pojawiła się tam w rozliczeniu kwota ostatniej transzy za mieszkanie, więc wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Jeszcze tylko sprawa ewentualnej dopłaty po tym, jak Budimex wykona obmiar powykonawczy i zobowiązania wobec dewelopera będą uregulowane
Mam nadzieję, że i Budimex należycie wywiąże się ze swojej części umowy 

Pozostało do zapłaty 0,00
- teraz tylko wystarczy kredyt spłacić 

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”