Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
maks

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: maks » 22 lut 2016, 11:42

Wydaje mi się że ten żwirek co jest dookoła elewacji ma za zadanie zmniejszyć chlapanie brudem. Na ostatnim z nowych zdjęc, widać że tam gdzie blisko ziemia to i brudna elewacja. Teraz wyglądają jak kawa "late", ale spokojnie bx przed odbiorem je podczyści karcherem, pytanie co będzie później, ludze sami coś będą musieli pomyśleć jak będą chcieli mieć ładny biały balkon.

Bardziej martwią mnie zacieki na wyższych partiach. No ale cóż jak to mawiają - liczy się to co ma ktoś w środku, a nie na zewnątrz ;)

Lena

Postautor: Lena » 22 lut 2016, 15:50

A ja sądzę, że nie ma się co martwić na zapas za sąsiadów z parteru.
Pamiętajcie, że Budimex zapewne w ogródkach ułoży trawę (gotową). Sądzę, że wtedy możliwość zabrudzenia będzie znacznie mniejsza niż teraz kiedy jest sama ziemia czy błoto. Poza tym, są to jak wiecie aqua panele, więc sądzę, że w miarę możliwości będą zmywalne. Jeśli sąsiadom z parteru będzie przeszkadzało to każdy we własnym zakresie zmyje. :D
Bardziej martwiłabym się stanem elewacji po kilku latach mieszkania, ze względu na zanieczyszczenie powietrza i zabrudzenia powstałe z opadów. Ale na razie cieszmy się przyszłymi odbiorami :)

iti

Postautor: iti » 23 lut 2016, 19:39

A tu jeszcze resztówka zdjęć z mieszkań przy Orlińskiego 4 :) Czyli wszystko to, czego możemy spodziewać się podczas odbiorów mieszkań :idea:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MARTA6

Postautor: MARTA6 » 28 lut 2016, 23:47

Prawda jest ze Bydimex wykancza...
Ja juz jestem wykończona...
Mieszkam na Avia na ostatnim piętrze i od 2 lat woda z dachu zalewa mi sufit. Budimex naprawia usterkę pół roku a ona i tak wraca.
Dramat.... Ludzie jal macie jeszcze szansę to zastanówcie się dwa razy zanim kupicie tu mieszkanie.... :( :( :(

Pasiek

Postautor: Pasiek » 28 lut 2016, 23:56

MARTA6 pisze:Mieszkam na Avia na ostatnim piętrze i od 2 lat woda z dachu zalewa mi sufit. Budimex naprawia usterkę pół roku a ona i tak wraca.

To się ludzie z VII piętra ucieszą z tej wiadomości :shock: @iti :mrgreen:

iti

Postautor: iti » 29 lut 2016, 18:41

Ryzyk fizyk, jak to mówią ;) Ale to jest trochę tak, że przynajmniej wg mnie tak samo łatwo można być zalanym przez sąsiada z góry, jak i przez nieszczelny dach. Choć może z sąsiadem można się szybciej dogadać, żeby naprawił co trzeba i już było dobrze :) Ale generalnie historia jest mało pocieszająca i oczywiście mam lekkiego pietra, choć nie zakładam z góry, że będzie źle...

maks

Postautor: maks » 02 mar 2016, 18:59

Budimex wrzucił u siebie nowe foty :)

iti

Postautor: iti » 02 mar 2016, 20:51

Faktycznie są nowe zdjęcia, choć szkoda, że ludzie z Budimexu nie dodali ich jednak nieco więcej :) Ciekawe czyje to mieszkanie ;)

Obrazek

Fiszka

Postautor: Fiszka » 02 mar 2016, 21:52

Chociaż na zdjęciach można popatrzeć :) Bo wygląda na to, że na odbiór jeszcze poczekamy. Dzwoniłam dziś do BDX i jak zwykle nic konkretnego nie powiedzieli. Odbiory mają być pod koniec marca ale jeszcze nie ustalili kiedy, a dzwonić będą na tydzień przed odbiorami.. ech

iti

Postautor: iti » 03 mar 2016, 11:16

Myślę, że nie będzie tak źle i tego czekania nie ma już dużo ;) Łatwo policzyć, że skoro mieszkania mają być odebrane do mniej więcej połowy kwietnia, w bloku jest ich ok. 140 i każdego dnia odbieranych byłoby powiedzmy 10 (chyba dosyć optymistyczne założenie), to odbiory musiałyby zająć 3 tygodnie, więc jeśli będą chcieli się tak z nimi wyrobić w terminie, to koło połowy marca powinni ruszyć - a połowę marca mamy za dwa tygodnie :idea:

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”