Terminy odbioru mieszkań na Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
kasiczekk

Re: Terminy odbioru mieszkań na Orlińskiego 4

Postautor: kasiczekk » 24 lut 2016, 13:01

czesc, mi powiedziano ze jak bedzie odbior, w sensie podpisze protokul to wtedy dostaje klucze, nie mowiono mi nic o czekaniu do sierpnia

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 24 lut 2016, 13:03

tresc maila: Szanowna Pani,

jeżeli podczas odbioru nie wniesie Pani żadnych uwag dotyczących mieszkania oraz złoży Pani wszystkie podpisy na protokole zdawczo-odbiorczym, otrzyma Pani komplet kluczy do mieszkania jeszcze podczas spotkania. Podpisanie protokołu i odbiór kluczy upoważnia Panią do dokonywania remontów mieszkaniu oraz konieczne będzie przepisanie licznika energii elektrycznej z Budimex Nieruchomości na Pani nazwisko – o wszystkim poinformujemy jeszcze raz podczas spotkania.

Lena

Postautor: Lena » 24 lut 2016, 14:11

Potwierdzam.

Również dostałam informację, że jeżeli nie będzie wad, i w protokole nie wniosę zastrzeżeń, klucze i mieszkanie zostaną przekazane w tym samym dniu. Terminy wskazane w umowie są terminami granicznymi, ostatecznymi.

north

Postautor: north » 24 lut 2016, 14:36

Byłoby cudownie, gdyby te dwa protokoły w tym samym terminie były :-).
Życzmy sobie w takim razie mieszkań bez wad :-)

ragar

Postautor: ragar » 24 lut 2016, 16:41

No właśnie, jeśli ktoś nie zgłasza obiekcji, to klucze dostaje się od razu, tak było też w przypadku odbioru mieszkań w Avii 4 :) Myślę, że identycznie będzie w przypadku Orlińskiego 4, w związku z tym faktycznie przydałoby się mieć mieszkanie oddane w dobrym stanie, żeby nie trzeba było dodatkowo czekać na ewentualne poprawki :) Idealnie byłoby, gdyby zaraz po odbiorze mieszkania (i kluczy) dało się zacząć tam prace wykończeniowe i późną wiosną / wczesnym latem się wprowadzić :D

Kala

Postautor: Kala » 24 lut 2016, 22:47

Byłam dzisiaj w budimexie i rozmawiałam z Panią która mnie poinformowała, ze jezeli nie będzie zadnych zastrzeżeń przy odbiorze to klucze dostaje się tego samego dnia. Będą dwie komisje składające się z minimum 3 osób i odbiory będą w godzinach 8-17 (by było jasno) i w sobotę na dzień dzisiejszy nie planują odbiorów. Odbiory mają się zaczac od 21 marca. Teraz robią poprawki w mieszkaniach przed odbiorami- to co sami znaleźli. North nie siej paniki na forum :D

north

Postautor: north » 25 lut 2016, 18:17

Kala pisze: North nie siej paniki na forum :D

lepsze to od klepania goowna młotkiem, witam sąsiadkę 8-)

Kala

Postautor: Kala » 25 lut 2016, 18:26

north pisze:
Kala pisze: North nie siej paniki na forum :D

lepsze to od klepania goowna młotkiem, witam sąsiadkę 8-)
No faktycznie ciężkie warunki pracy :) witam sąsiada :)

ostry

Postautor: ostry » 07 mar 2016, 22:30

Dzisiaj wieczorem kolo 19 widziałem ze się światło świeciło na 6 piętrze. Okna na południe. Czy tam ktoś już coś robi czy to ekipa do późna pracuje?

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 08 mar 2016, 12:26

pewnie robią poprawki, bo jeszcze nikt na formum nie dał wpisu, ze otrzymał telefon z data odbioru

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”