Terminy odbioru mieszkań na Orlińskiego 4
Re: Terminy odbioru mieszkań na Orlińskiego 4
czesc, mi powiedziano ze jak bedzie odbior, w sensie podpisze protokul to wtedy dostaje klucze, nie mowiono mi nic o czekaniu do sierpnia
tresc maila: Szanowna Pani,
jeżeli podczas odbioru nie wniesie Pani żadnych uwag dotyczących mieszkania oraz złoży Pani wszystkie podpisy na protokole zdawczo-odbiorczym, otrzyma Pani komplet kluczy do mieszkania jeszcze podczas spotkania. Podpisanie protokołu i odbiór kluczy upoważnia Panią do dokonywania remontów mieszkaniu oraz konieczne będzie przepisanie licznika energii elektrycznej z Budimex Nieruchomości na Pani nazwisko – o wszystkim poinformujemy jeszcze raz podczas spotkania.
jeżeli podczas odbioru nie wniesie Pani żadnych uwag dotyczących mieszkania oraz złoży Pani wszystkie podpisy na protokole zdawczo-odbiorczym, otrzyma Pani komplet kluczy do mieszkania jeszcze podczas spotkania. Podpisanie protokołu i odbiór kluczy upoważnia Panią do dokonywania remontów mieszkaniu oraz konieczne będzie przepisanie licznika energii elektrycznej z Budimex Nieruchomości na Pani nazwisko – o wszystkim poinformujemy jeszcze raz podczas spotkania.
Potwierdzam.
Również dostałam informację, że jeżeli nie będzie wad, i w protokole nie wniosę zastrzeżeń, klucze i mieszkanie zostaną przekazane w tym samym dniu. Terminy wskazane w umowie są terminami granicznymi, ostatecznymi.
Również dostałam informację, że jeżeli nie będzie wad, i w protokole nie wniosę zastrzeżeń, klucze i mieszkanie zostaną przekazane w tym samym dniu. Terminy wskazane w umowie są terminami granicznymi, ostatecznymi.
Byłoby cudownie, gdyby te dwa protokoły w tym samym terminie były
.
Życzmy sobie w takim razie mieszkań bez wad

Życzmy sobie w takim razie mieszkań bez wad

No właśnie, jeśli ktoś nie zgłasza obiekcji, to klucze dostaje się od razu, tak było też w przypadku odbioru mieszkań w Avii 4
Myślę, że identycznie będzie w przypadku Orlińskiego 4, w związku z tym faktycznie przydałoby się mieć mieszkanie oddane w dobrym stanie, żeby nie trzeba było dodatkowo czekać na ewentualne poprawki
Idealnie byłoby, gdyby zaraz po odbiorze mieszkania (i kluczy) dało się zacząć tam prace wykończeniowe i późną wiosną / wczesnym latem się wprowadzić 

Byłam dzisiaj w budimexie i rozmawiałam z Panią która mnie poinformowała, ze jezeli nie będzie zadnych zastrzeżeń przy odbiorze to klucze dostaje się tego samego dnia. Będą dwie komisje składające się z minimum 3 osób i odbiory będą w godzinach 8-17 (by było jasno) i w sobotę na dzień dzisiejszy nie planują odbiorów. Odbiory mają się zaczac od 21 marca. Teraz robią poprawki w mieszkaniach przed odbiorami- to co sami znaleźli. North nie siej paniki na forum 

Kala pisze: North nie siej paniki na forum
lepsze to od klepania goowna młotkiem, witam sąsiadkę

No faktycznie ciężkie warunki pracynorth pisze:Kala pisze: North nie siej paniki na forum
lepsze to od klepania goowna młotkiem, witam sąsiadkę

Dzisiaj wieczorem kolo 19 widziałem ze się światło świeciło na 6 piętrze. Okna na południe. Czy tam ktoś już coś robi czy to ekipa do późna pracuje?
pewnie robią poprawki, bo jeszcze nikt na formum nie dał wpisu, ze otrzymał telefon z data odbioru
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”