Obmiar powykonawczy mieszkań w inwestycji Orlińskiego 4 Budimexu

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kala

Re: Obmiar powykonawczy mieszkań w inwestycji Orlińskiego 4 Budimexu

Postautor: Kala » 24 lut 2016, 16:28

Ja nie miałam napisane w umowie kredytowej co w przypadku gdy będzie zwrot po obmiarach powykonawczych w ogóle pracownik z infolinii w banku był zaskoczony że mogło dojść do różnicy :D koniec końców otrzymałam informację, że nadpłata ma zostać przelana na moje konto osobiste. A u Was jak było?, na który rachunek zostały zwrócone nadpłaty?

Atena

Re: Obmiar powykonawczy mieszkań w inwestycji Orlińskiego 4 Budimexu

Postautor: Atena » 01 mar 2016, 8:06

w sprawie MDM - nic nie trzeba zmieniać w banku. wniosek o przyznanie dofinansowania zawierał dane obowiązujące na dzień złożenia/podpisania i one są wiążące. Jeśli zmienił się metraż o kilka cm to nie jest to istotne dla wypłaty MDM. Też miałam ten problem i nikt nie potrafił go wówczas rozwiązać.
w sprawie nadpłaty - w moim przypadku mieszkanie było mniejsze i pisaliśmy do banku (BGŻ) prośbę o wyrażenie zgody na zwrot nadpłaty od Budimexu na konto indywidualne. Bank wyraził zgodę i na tej podstawie Budimex przelał pieniądze.
w sprawie obmiarów powykonawczych - ja zleciłam to geodecie po odbiorze (trzeba to sprawdzić przed podpisaniem umowy przenoszącej własność bo później już jest za późno) i nie było różnic w pomiarach więc wynika z tego że są dokładne.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”