Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
@Lena, wychodzi na to, że ciężko będzie tak to wykombinować, bo chyba w bardzo podobnych porach będziemy odbierali mieszkania
Wychodzi na to, że będą przynajmniej dwie ekipy działały równocześnie...

No nic spróbuje, być może pracuje tam więcej "inżynierów" 

Możecie napisać ile płacicie za odbiór, przy jakiej powierzchni i czy z komórką/miejscem w hali garażowej?
200zł/39m2 samo mieszkanie
to mi podali 400 brutto - samo mieszkanie 43 metry
U mnie za samo 47 metrowe mieszkanie jest 450 złotych
fajnie fajnie, ale jak widać ceny wzrastają. Pora wprowadzić konkurencje 

No ja z ciekawości zadzwoniłam to Pani mi powiedziała 500zł za mieszkanie 60 m2 i dodatkowo 50zł za komórkę i miejsce garażowe w sumie 550zł ale to trochę drogo...
A ja dziś zrobiłam niezły rekonesans i rozdźwięk pomiędzy ofertami jest bardzo duży.
Obdzwoniłam kilka firm, (nie tyle z ciekawości ceny, lecz również z powodu braku mobilności w danym terminie kilku z nich). Zakres cen wygladał tak:
1 - 300 zł
2 - 300 zł
3 - 450 zł (tu uwaga jak dzwoniłam ja to 450, a jak dzwonił ktoś z rodziny to juz rabat i 350
)
4 - 150 zł
5 - 183,50 zł
6 - 200 zł
I każdy z nich mówi zupełnie co innego. Jedni proponuja kosmiczne sprzęty np. kamere termowizyjną do oceny ścian ?, inni nie mają nawet tzw. śrubokręta do pomiaru napięcia elektrycznego w gniazdkach... więc sami oceńcie. Im mniejszy wybór tym mniejszy dylemat, bo mnie dziś strasznie zmęczyli
Obdzwoniłam kilka firm, (nie tyle z ciekawości ceny, lecz również z powodu braku mobilności w danym terminie kilku z nich). Zakres cen wygladał tak:
1 - 300 zł
2 - 300 zł
3 - 450 zł (tu uwaga jak dzwoniłam ja to 450, a jak dzwonił ktoś z rodziny to juz rabat i 350

4 - 150 zł
5 - 183,50 zł
6 - 200 zł
I każdy z nich mówi zupełnie co innego. Jedni proponuja kosmiczne sprzęty np. kamere termowizyjną do oceny ścian ?, inni nie mają nawet tzw. śrubokręta do pomiaru napięcia elektrycznego w gniazdkach... więc sami oceńcie. Im mniejszy wybór tym mniejszy dylemat, bo mnie dziś strasznie zmęczyli

Ja zabieram teścia, który jest kierownikiem budowy. Lekturę prospektu i dokumentów związanych z mieszkaniem już skończył, teraz niecierpliwie czekam na odbiór.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”