Wstępne malowanie ścian w nowych mieszkaniach Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Wstępne malowanie ścian w nowych mieszkaniach Orlińskiego 4

Postautor: iti » 24 mar 2016, 22:17

No to jeszcze jeden temat, który może warto poruszyć, nie wiem jak podoba się Wam wstępne malowanie ścian na biało w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 4, u mnie było trochę zacieków, przebarwień i takie tam, więc zgłosiłem do poprawki, ale mniejsza z tym. Będziecie robić gładź na ścianach :?: Ja jeszcze nie wiem, ale pytałem co się powinno zrobić z tą farbą, podobno wystarczy ją zagruntować przed robieniem gładzi, przy czym ma to być zwykły grunt, a nie grunt głęboko penetrujący, który może uszkodzić ścianki z bloczków gipsowych :idea: Może to się komuś przyda :)

wojtekf

Re: Wstępne malowanie ścian w nowych mieszkaniach Orlińskiego 4

Postautor: wojtekf » 24 mar 2016, 22:48

@iti a kto ci takie informacje przekazał co do gruntów ?

iti

Postautor: iti » 24 mar 2016, 23:04

Przy odbiorze pytałem budowlańca Budimexu, który też tam był :) Mam nadzieję, że wiedział co mówi. A farba ponoć marki Atlas, choć tu szczegółów nie znam, ale może ktoś zapyta dokładniej o to, bo jak już by było wiadomo, czym malowali, to na pewno jest w sieci opis co dalej z czymś takim można robić :idea:

maks

Postautor: maks » 25 mar 2016, 9:25

A po co gładź? Ściany masz nie równe?

Gaspa

Postautor: Gaspa » 25 mar 2016, 10:21

Dziecku ściany zostaw, z pewnoscią jakoś je udekoruje :)
Ja czasem chodzę na spacery po okolicy Avii i Orlinskiego i spotkałem bardzo miłych ludzi z Avii i mówili że mieli problemy ze ścianami- farba którą chcieli pomalować ściany słabo kryła wiec mieli podejrzenie ze to wstępne malowanie na biało było jakieś feralne. Ta rada z gruntem głęboko penetrującym ( ;) ) wydaje się być bardzo na miejscu.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”