Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Dopiero dzisiaj znalazłam to forum. Tez nie odebrałam mieszkania ze względu na sufity. Dostałam tylko informacje, ze wydluży się o więcej niż 30 dni. Nic ponad to.
No właśnie powysyłali te pisma, że może wszystko zająć więcej niż 30 dni, ale teoretycznie to podobno nie bardzo są ku temu podstawy, bowiem takie usterki można jednak usunąć szybciej, niż w ciągu miesiąca
Dostałem też odpowiedzi na odrzucone przez Budimex wady od firmy, z którą byłem na odbiorach. W sumie, to całkiem spoko, że zapewniają taką pomoc, bo pewnie sam bym tego tak ładnie nie napisał
Ciekawe kiedy uporają się z tymi sufitami, ale coś mam wrażenie, że trochę wolno to wszystko idzie... Chociaż niby statystycznie nie ma w tym bloku większej ilości wad przy odbiorach, niż w innych ich inwestycjach, przynajmniej coś takiego mi się o uszy obiło...

mam odbior dzisiaj i boje sie tylko o te sufity...
kasiczekk
POWODZENIA
POWODZENIA
Sufit ma znaczenie jak masz szafę przesuwną do samego sufitu. Jeśli nie to w czym to niby przeszkadza? Jak bym miała czekać ponad miesiąc (co wynika z odpowiedzi Budimexu na usterki iti'ego) na mieszkanie na które i tak musiałam czekać półtora roku, to darowała bym sobie sufit. O ile rzeczy typu kąty i płaszczyzny w kuchni, łazience, czy w pokojach gdzie meble dochodzą do narożnika są istotne, tak z tymi sufitami zrobiła się jakaś paranoja. Ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie 

U mnie sufit krzywy nad aneksem kuchennym między innymi. Miałem plan, żeby pociągnąć meble kuchenne do sufitu, więc przydałoby się, żeby był w miarę prosty
Też powinny tym być zainteresowane osoby, które mają zamiar pociągnąć płytki na ścianie np. w łazience do samej góry
Poza tym np. sprzedając kiedyś takie mieszkanie, jesteś pewna, że nie wpadnie ktoś z poziomicą i nie powie Ci, że sufit jest krzywy i przez to chce o tyle i tyle niższą cenę
Ja tam jednak wolałbym, żeby wszystko było ok., czekałem tyle, więc jeszcze trochę zaczekam 
Swoją drogą, czy to przypadkiem nie jest tak, że Budimex właśnie chce nas wziąć trochę szantażem
Albo bierzecie mieszkanie i nie marudzicie, albo sobie zaczekacie jeszcze nie wiadomo ile na mieszkanie. Ponoć nie jest to usterka, której usuwanie zajmuje więcej niż 30 dni... Może trzeba te naprawy zrobić we własnym zakresie, a dopiero po tym przekazać do Budimexu rachunek... 

Swoją drogą, czy to przypadkiem nie jest tak, że Budimex właśnie chce nas wziąć trochę szantażem

iti pisze:Może trzeba te naprawy zrobić we własnym zakresie, a dopiero po tym przekazać do Budimexu rachunek...
Mają naprawić. Im więcej zgłoszonych usterek, dociekliwych klientów, tym być może mniej usterek przy wykańczaniu następnych bloków.
Prawidłowa naprawa takiego sufitu to skucie całkowicie tynku na całej powierzchni sufitu, skucie betonu,ponowne położenie tynku + czas na wyschnięcie - to jest grubsza sprawa więc na pewno potrwa.
Pytanie czy po tych wszystkich zabiegach będzie idealnie równo, lepiej i ładniej? Szczerze to bałabym się takich przeróbek bo nikt nie ma gwarancji że zrobią to tak jak należy, a żadne łatanie czy częściowe usuwanie tynku nie może mieć miejsca bo pewnego dnia może taki sufit spaść na głowę...
Ale to indywidualna sprawa każdego - powodzenia przy odbiorach
Pytanie czy po tych wszystkich zabiegach będzie idealnie równo, lepiej i ładniej? Szczerze to bałabym się takich przeróbek bo nikt nie ma gwarancji że zrobią to tak jak należy, a żadne łatanie czy częściowe usuwanie tynku nie może mieć miejsca bo pewnego dnia może taki sufit spaść na głowę...
Ale to indywidualna sprawa każdego - powodzenia przy odbiorach

cześć,
mam może głupie pytanie ale czy orientuje się ktoś czy w pobliżu naszego bloku jest dostępny jakiś toi toi ?(zaczęłam się zastanawiam się gdzie ekipy wykańczające nasze łazienki mogą skorzystać z WC).
mam może głupie pytanie ale czy orientuje się ktoś czy w pobliżu naszego bloku jest dostępny jakiś toi toi ?(zaczęłam się zastanawiam się gdzie ekipy wykańczające nasze łazienki mogą skorzystać z WC).
Koh pisze:cześć,
Hej! Chyba nie ma

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”