Chyba jest nieźle i będzie można wpłacić kolejną transzę Rozumiem, że tak jak w przypadku wcześniejszych pięter, tu też największe postępy są widoczne od strony południowej. Swoją drogą widziałeś, żeby już gdzieś coś murowali? Bo przed tą wpłatą miały być już zrobione jakieś murowane ściany konstrukcyjne pierwszego poziomu. Dwoją drogą chętnie bym sobie wszedł do mieszkania, które będzie w tym samym poziomie co moje, żeby tak realnie sobie zobaczyć jakie to będzie duże, bo plan planem, ale chętnie bym się przekonał będąc w środku
Tak od południa największy postęp już do połowy bloku stoją ściany 2 piętra A co do ścian murowanych to obstawiam że nie będzie ich widać na pierwszy rzut oka bo są to ściany konstrukcyjne wewnątrz budynku
Jest nieźle, całkiem sprawnie ta budowa idzie i z tego, co widziałem, to sąsiednie również Jak to sobie tak oglądam, to trochę żałuję, że okno nie będzie zajmowało całej ściany Pewnie ma tu dużo minusów, ale podobają mi się takie przeszklenia od sufitu do podłogi.
A tu jeszcze kilka zdjęć z budowy Orlińskiego 4, co prawda jest na nich jeszcze nieco mniej, niż na wrzuconych przez @ATM, ale i tak postępy prac są znaczne. A najlepiej blok zaczyna być widać od strony Stella-Sawickiego, zwłaszcza, ze ostatnio spadły liście z drzew i odsłoniły więcej budowy od tamtej strony. A co do murów, to teoretycznie już jakieś powinny być w budynku, bo tak było w harmonogramie prac podanym w materiale informacyjnym.
Faktycznie, Budimex tym razem pokazał trochę więcej i zdjęcia też znacznie lepsze niż te ostatnio Ale z tego, co ostatnio widziałem, to znów na budowie trochę zmian zaszło, a dokładnie, to zabierają się już za trzecie piętro od strony południowej