Rozliczenie roczne mediów a prognozy za 2016 - Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
mycha

Re: Rozliczenie roczne mediów a prognozy za 2016 - Orlińskiego 4

Postautor: mycha » 04 lut 2017, 23:35

Aktualna cena - 51 zł za GJ info potwierdzone od Promocyjne.
Pozdrawiam
M

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 16 lut 2017, 20:54

Rozliczenia w skrzynce, przynajmniej to od czasu jak Promos przejął zarzadzanie.
Orientuje się ktoś czy będzie jakieś rozliczenie za okres kiedy płaciliśmy faktury Budimexowi ?
Z tego co pamiętam było to trochę więcej niż teraz płacimy Promosowi, a i tak teraz mi wyszło ze miesięcznie nadpłacałem 1/3 :D .

Nowy

Postautor: Nowy » 17 lut 2017, 12:13

Ja jeszcze czekam na rozliczenie, bo zostałem przy wersji elektronicznej przesyłanej mailem (to dla mnie praktyczniejsze niż sprawdzanie skrzynki tradycyjnej codzienne), ale czekam z niecierpliwością.

Jakieś zaskoczenia w rozliczeniu? Czy mniej więcej było tak, jak się spodziewałeś? Rozumiem, że nowe prognozy już mniej więcej o 1/3 niższe i pewnie przyszły miesiąc bez przelewu :)

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 17 lut 2017, 14:51

Jest lepiej niż się spodziewałem, bo doszło jeszcze wyrównanie za części wspólne, śmieci i kontener, wszystko na +
Co do przyszłych przelewów kwestia do zastanowienia, ale raczej zdecyduje o tym przy następnym rozliczeniu po całym sezonie grzewczym. Wole mieć nadpłatę niż dopłacać.

iti

Postautor: iti » 17 lut 2017, 15:22

Racja z tym, że lepiej mieć nadpłatę, niż musieć dopłacać :)

A jeśli ktoś nie dostał kartki do skrzynki z informacją o rozliczeniu, to może sobie podejrzeć jak to wygląda w e-kartotece, bo już pojawiły się dane tam. W sekcji "Opłaty za media".

ostry

Postautor: ostry » 06 mar 2017, 14:47

Rozliczenie od promosu to jedno a czy podlegają rozliczeniu opłaty od dnia odbioru do dnia aktu które były do Budimexu wplacane?

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 06 mar 2017, 21:22

ostry pisze:Rozliczenie od promosu to jedno a czy podlegają rozliczeniu opłaty od dnia odbioru do dnia aktu które były do Budimexu wplacane?

Rozliczenie jest od momentu przekazania kluczy i mieszkania do 31 grudnia 2016 roku, czyli też za okres przed podpisaniem aktu. Nie kojarzę żeby w dniu podpisywania aktu administrator lub ktoś z Budimexu chodził po klatce i odczytywał liczniki. Też nie podawaliśmy stanów licznika przy po podpisaniu aktu.

Różnica w datach rozliczenia może być przy częściach wspólnych. Jeśli nie było podpisanego aktu prawo do zwrotu lub nakaz dopłaty za okres przed aktem ma deweloper jako właściciel udziału w budynku.

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 06 mar 2017, 23:45

A widziałeś w e-kartotece
Zestawienie stanów wodomierzy i ciepłomierzy - do zapoznania się
są tam dwie daty jedna odpowiada dacie odbioru mieszkania, druga dacie podpisania aktu notarialnego. Rozliczenie od promosu jest od daty podpisania aktu notarialnego do końca roku. Obawiam się ze za okres kiedy płaciliśmy faktury budimexowi nie będziemy rozliczeni. :(

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”