Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
morth

Re: Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4

Postautor: morth » 20 maja 2015, 20:13

Jak już jesteście i robicie fotki to strzelajcie chociaz po 1, z pozostałych bloków na Orlińskiego :P

iti

Postautor: iti » 20 maja 2015, 20:25

To ja też zostałem ubiegnięty :) Ale co tam, wrzucę jeszcze coś od siebie ;)

A co do samych okien, to jaskółki donoszą, że to jakiś system niemiecki, ilość komór 5 lub 6, głębokość zabudowy powyżej 70 mm, podobno też dobre parametry cieplne profili, lepsze niż standardowe wzmocnienia stalowe, a do tego na trzech elewacjach bloku szyby o zwiększonych wymogach akustycznych - pewnie od północy, południa i zachodu, choć nie wiem :) W ogóle sporo tych parametrów niewiele mi mówi, ale może jest tu ktoś, kto objaśni to lepiej :?: I o szczegóły warto by pewnie zapytać w Budimexie :idea:

Obrazek
Obrazek

gucio

Postautor: gucio » 20 maja 2015, 21:04

A skąd takie wiadomości? Przecież Budimex nie będzie dawal lepszych okiem niż na Avi . .
Orlinskiego to przecież niższy standard wiec jak te okna będa szczelne to będzie wszystko co możemy oczekiwać :-)

iti

Postautor: iti » 20 maja 2015, 21:25

@gucio, wiadomość zasłyszana nieoficjalnie, to też nie wiem ile w tym prawdy i co to oznacza... I przystopuj z trollowaniem/ironią, bo za chwilę ktoś to weźmie na poważnie ;) Okna pewnie wszędzie będą podobne i tyle :)

Feelip

Postautor: Feelip » 20 maja 2015, 23:00

Łaski na szczęście nikt nie robi, minimum wymagań określają normy tematyczne dot. akustyki i te wymogi muszą spełnić, co nie znaczy ze w mieszkaniu będzie cicho w momencie gdy otworzysz okno..wtedy czar pryśnie.. Akustyka to nie tylko okna, znam przypadek toczącego się postępowania sądowego nabywcy lokalu z deweloperem, z uwagi na źle wykonane nastawy i regulacje instalacji c.o. Grzejniki szumią na tyle głosno, ze utrudniają normalne funkcjonowanie człowieka w mieszkaniu, o zasnieciu nie wspominając...

maks

Postautor: maks » 25 maja 2015, 21:59

Powoli pojawiają się okna z pozostałych trzech stron, na razie na pierwszym piętrze :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 29 maja 2015, 11:09

druga strona tez juz ma okna :)

Obrazek
Obrazek

Kala

Postautor: Kala » 29 maja 2015, 16:10

szkoda ze wszystkie okna nie będą miał ciemnych ram :( no ale cóż te narożne mieszkania z widokiem na północ zachód i wschód południe mają ciemne ramy... jeszcze trochę ponad pół roku... :D

iti

Postautor: iti » 29 maja 2015, 20:18

Dzięki @Trohgal za kolejną fotorelację z budowy. Z tego, co widzę, to wstawili mi okna w mieszkaniu :) Ciekawe jak to będzie wszystko wyglądało i czy faktycznie będą solidne, mam nadzieję. A co do kolorów, to jak będzie tak, jak na wizualizacji na stronie Budimexu, to wszystko powinno wyglądać nieźle. Ciekawe czy w "czarne okna" są większe, takie się wydają, ale to pewnie tylko efekt ciemnego koloru działa :)

wojtekf

Postautor: wojtekf » 31 maja 2015, 19:57

Obrazek
Obrazek
Zaczęli wykańczać ścianki zewnętrzne w środkowej części bloku ;)
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”