Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4
Re: Wstawianie okien na inwestycji Orlińskiego 4
Jak już jesteście i robicie fotki to strzelajcie chociaz po 1, z pozostałych bloków na Orlińskiego 

To ja też zostałem ubiegnięty
Ale co tam, wrzucę jeszcze coś od siebie 
A co do samych okien, to jaskółki donoszą, że to jakiś system niemiecki, ilość komór 5 lub 6, głębokość zabudowy powyżej 70 mm, podobno też dobre parametry cieplne profili, lepsze niż standardowe wzmocnienia stalowe, a do tego na trzech elewacjach bloku szyby o zwiększonych wymogach akustycznych - pewnie od północy, południa i zachodu, choć nie wiem
W ogóle sporo tych parametrów niewiele mi mówi, ale może jest tu ktoś, kto objaśni to lepiej
I o szczegóły warto by pewnie zapytać w Budimexie 

A co do samych okien, to jaskółki donoszą, że to jakiś system niemiecki, ilość komór 5 lub 6, głębokość zabudowy powyżej 70 mm, podobno też dobre parametry cieplne profili, lepsze niż standardowe wzmocnienia stalowe, a do tego na trzech elewacjach bloku szyby o zwiększonych wymogach akustycznych - pewnie od północy, południa i zachodu, choć nie wiem

A skąd takie wiadomości? Przecież Budimex nie będzie dawal lepszych okiem niż na Avi . .
Orlinskiego to przecież niższy standard wiec jak te okna będa szczelne to będzie wszystko co możemy oczekiwać
Orlinskiego to przecież niższy standard wiec jak te okna będa szczelne to będzie wszystko co możemy oczekiwać

@gucio, wiadomość zasłyszana nieoficjalnie, to też nie wiem ile w tym prawdy i co to oznacza... I przystopuj z trollowaniem/ironią, bo za chwilę ktoś to weźmie na poważnie
Okna pewnie wszędzie będą podobne i tyle 

Łaski na szczęście nikt nie robi, minimum wymagań określają normy tematyczne dot. akustyki i te wymogi muszą spełnić, co nie znaczy ze w mieszkaniu będzie cicho w momencie gdy otworzysz okno..wtedy czar pryśnie.. Akustyka to nie tylko okna, znam przypadek toczącego się postępowania sądowego nabywcy lokalu z deweloperem, z uwagi na źle wykonane nastawy i regulacje instalacji c.o. Grzejniki szumią na tyle głosno, ze utrudniają normalne funkcjonowanie człowieka w mieszkaniu, o zasnieciu nie wspominając...
Powoli pojawiają się okna z pozostałych trzech stron, na razie na pierwszym piętrze 

druga strona tez juz ma okna 

szkoda ze wszystkie okna nie będą miał ciemnych ram
no ale cóż te narożne mieszkania z widokiem na północ zachód i wschód południe mają ciemne ramy... jeszcze trochę ponad pół roku... 

Dzięki @Trohgal za kolejną fotorelację z budowy. Z tego, co widzę, to wstawili mi okna w mieszkaniu
Ciekawe jak to będzie wszystko wyglądało i czy faktycznie będą solidne, mam nadzieję. A co do kolorów, to jak będzie tak, jak na wizualizacji na stronie Budimexu, to wszystko powinno wyglądać nieźle. Ciekawe czy w "czarne okna" są większe, takie się wydają, ale to pewnie tylko efekt ciemnego koloru działa 

Zaczęli wykańczać ścianki zewnętrzne w środkowej części bloku

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”