Dni otwarte na Osiedlu Orlińskiego Budimexu w bloku O4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
MarcinJ

Re: Dni otwarte na Osiedlu Orlińskiego Budimexu w bloku O4

Postautor: MarcinJ » 19 mar 2016, 20:11

Haha, też mnie strasznie kusiła ta drabinka :D A generalnie jeśli chodzi o dni otwarte Budimexu, to całkiem dobra sprawa dla wszystkich, którzy zastanawiają się czy tam nie kupić nowego mieszkania w Krakowie :) Blok wygląda na skończony i prezentuje się całkiem przyzwoicie, dodatkowo na przeciwko zdejmują już rusztowanie z Orlińskiego 6, więc będzie znikał plac budowy w najbliższym sąsiedztwie. Nie wydaje mi się, żeby odstęp między budynkami był jakiś szczególnie mały, chyba nie ma specjalnych różnić w porównaniu do tego, co dzisiaj się buduje. A ludzie którzy kupili mieszkania na ostatnich piętrach od strony zachodniej, będą mieli nawet widok na wieże Kościoła Mariackiego czy Wawel, nie mówić o pasie startowym, nawet hangar i samolot w Muzeum Lotnictwa można dojrzeć :D Trudno znaleźć takie mieszkania w Krakowie na tej cenie, tym bardziej, że to tam zachodnia wystawa :) Wiem, jest też Stella-Sawickiego niedaleko, ale coś za coś...

Z rzeczy, które mi się nie podobały zdecydowanie plac zabaw - straszna burza, tym bardziej że chyba będzie tam sporo dzieci, przynajmniej sądząc po zwiedzających dzisiaj mieszkania. W tej budzie dla psa się nie pomieszczą :) Jak będę miał chwilę, to postaram się wrzucić jakieś zdjęcia :idea:

maniekmal

Postautor: maniekmal » 19 mar 2016, 20:16

Kala pisze:Hej. Mieszkania dostępne w dni otwarte to tylko klatka B mieszkania na 1 piętrze 87, 89, 92 :)(...)

a mogłabyś napisać jakich rozmiarów te mieszkania ? bo jak byłem na dniach otwartych w A4 to były same mniejsze, a interesują mnie raczej te większe.

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 19 mar 2016, 20:40

maniekmal pisze:
Kala pisze:Hej. Mieszkania dostępne w dni otwarte to tylko klatka B mieszkania na 1 piętrze 87, 89, 92 :)(...)

a mogłabyś napisać jakich rozmiarów te mieszkania ? bo jak byłem na dniach otwartych w A4 to były same mniejsze, a interesują mnie raczej te większe.

Maniekmal odpowiem na Twoje pytanie.

Jedno mieszkanie to kawalerka z osobną kuchnią ok 30 m2, drugie to dwa pokoje z osobną kuchnią ok 50 m2 i trzecie to 2 pokoje + salon z aneksem ok 50 m2.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 19 mar 2016, 20:44

dzięki wielkie. Czyli chyba przed odbiorem jeszcze nie zobaczę na żadnych dniach otwartych odpowiednika mojego mieszkania :P

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 19 mar 2016, 20:55

maniekmal pisze:dzięki wielkie. Czyli chyba przed odbiorem jeszcze nie zobaczę na żadnych dniach otwartych odpowiednika mojego mieszkania :P

Maniek jeśli szukasz dużych mieszkań na O4 to takich nie ma. W sprzedaży w tym bloku były chyba tylko 2 naprawdę duże mieszkania w klatce B na 6 i 7 piętrze - 4 pokoje + osobna kuchnia i duży balkon. Metraż ponad 80 metrów. Wszystko ustawne. Rezerwacja tych mieszkań była jak wygrana w lotto, już w pierwszych dniach sprzedaży były zarezerwowane. Budimex ma mało takich lokali na Avia/Orlińskiego bo cena jest spora i duży metraż blokuje uczestnictwo w programie MDM.

kuba

Postautor: kuba » 19 mar 2016, 21:03

Cóż też dziś byłem tak więc na plus można zaliczyć: balkony ( duży rozmiar fajne wykonanie pytanie jedyne jak tam woda ma odpływać na dół do sąsiada na barierkę?), pączki w biurze :D, ogólnie wykończenie jest ok, tak na "oko" większych usterek nie widziałem ale co ja się tam znam..., jedynie placyk zabaw ubogi(podobno już są zapisy kto kiedy się bawi). Rzeczywiście odległość do szóstki pokaźna, zresztą wokół bloku w każda stronę czuć dużo przestrzeni. Stojąc na balkonie w stronę S-Sawickiego nawet nie słychać szumu ulicy.
Jest dobrze 8-)

ATM

Postautor: ATM » 19 mar 2016, 21:05

Kosmo miażdzysz :D :D :D :D pewnie ktoś za to beknie w bdm xD

Co do metraży mieszkań to wydaje mi się, że to narożne (z dużym balkonem i ekspozycją na dwie strony) miało 47m^2.

Pasiek

Postautor: Pasiek » 19 mar 2016, 21:38

maniekmal pisze:dzięki wielkie. Czyli chyba przed odbiorem jeszcze nie zobaczę na żadnych dniach otwartych odpowiednika mojego mieszkania :P

Jak cię interesuje mieszkanie ~63 (3 pokoje, kuchnia, łazienka, wc) daj znać na priv.

Kala

Postautor: Kala » 20 mar 2016, 1:58

maniekmal pisze: a mogłabyś napisać jakich rozmiarów te mieszkania ? bo jak byłem na dniach otwartych w A4 to były same mniejsze, a interesują mnie raczej te większe.

no więc opiszę szczegółowo
mieszkanie 87 ma 29 m2 salon 17m2 kuchnia 6,20m2 łazienka 3,80m2
mieszkanie 89 ma 48,5m2 salon 17,30m2 pokój 12m2 kuchnia 9,20m2 łazienka 4m2
mieszkanie 92 ma 47m2 salon z aneksem 17.70m2 pokój nr1 10m2 pokój nr2 10,10m2 łazienka 4,10m2

Tomi

Postautor: Tomi » 20 mar 2016, 3:57

Dla mnie na minus, była jedynie w jednym mieszkaniu pęknieta ściana od sufitu aż do podlogi. Tak to wszystko wyglądało spoko

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”