Grzyb w nowym bloku od dewelopera Budimex przy Orlińsiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
KOSMO

Re: Grzyb w nowym bloku od dewelopera Budimex przy Orlińsiego 4

Postautor: KOSMO » 18 maja 2016, 7:53

te otwory w ścianie BX zalał płynem ceramizującym, jak sie to zetnie to ściana grama wody nie przyjmie, tak się robi w starym budownictwie, gdzie nie da się zrobić izolacji wodnej budynku np. Wawel. Oznacza to że budynek jest pier...lony w tym zakresie. Ściany wam osuszą ale woda w budynku będzie dalej. Tego nie da się naprawić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zatkasz w jednym miejscu wyjdzie w innym
W jednej inwestycji nie trafiłem najlepiej, temat znam, w ten sam sposób odratowałem skrytkę w piwnicy ale u sąsiadów grzyb, przebadany i stwierdzony.
Jak ktoś chce zobaczyć jak będzie wyglądał wasz blok za 8 lat to ustalimy termin i oprowadzę was albo fotki zapodam, sprzedaż mieszkania jest niemożliwa po rynkowej cenie.

KOSMO

Postautor: KOSMO » 18 maja 2016, 8:09

miłego zwiedzania

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

KOSMO

Postautor: KOSMO » 18 maja 2016, 8:11

cd

Obrazek
Obrazek
Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 18 maja 2016, 8:33

Mam pytanie w takim razie. Czy komórki lokatorskie w hali garażowej też będą tak wyglądać? Bo jesli tam będzie dostawać sie woda to nie można nic na posadzce trzymać :| ? Ktoś ma schowek w hali i ma podobne obawy? :roll:

Pasiek

Postautor: Pasiek » 18 maja 2016, 9:36

KOSMO pisze:miłego zwiedzania

Masakra jakaś :/
Mam odpowiedz:
Ten problem jest znany. Został zgłoszony w ramach gwarancyjnych dla Budimex-u. Oni muszą ten poważny problem rozwiązać.

Risager

Postautor: Risager » 18 maja 2016, 10:37

KOSMO, widzę że znasz się na rzeczy :)
Zastanawiam się co jest przyczyną tego typu problemów i czy ta sytuacja może zaistnieć również w pozostałych budynkach. Sądzisz, że po prostu spierdzielili izolację w tym jednym budynku, czy standard izolacji, który został tam zastosowany jest niewystarczający dla tego typu gruntów i trzeba by to robić w jakiś inny sposób?

Nowy

Postautor: Nowy » 18 maja 2016, 10:40

@Pasiek, to oficjalna odpowiedź od zarządcy :?: Może trzeba by zapytać Budimexu o to, jakie kroki zamierza przedsięwziąć w tej sytuacji :?:

Pasiek

Postautor: Pasiek » 18 maja 2016, 10:47

Nowy pisze:@Pasiek, to oficjalna odpowiedź od zarządcy :?: Może trzeba by zapytać Budimexu o to, jakie kroki zamierza przedsięwziąć w tej sytuacji :?:

Tak, to oficjalna odpowiedz od zarządcy, BX pewnie na takie pytanie odpowie żeby gadać z zarządcą, bo budynek oddali, a to jest zgłoszenie gwarancyjne ale mogę się mylić. Zawsze możesz wysłać maila.

zgłaszanie usterek w okresie rękojmi: agnieszka.sledziewska@budimex.pl

KOSMO

Postautor: KOSMO » 18 maja 2016, 11:11

Risager pisze:KOSMO, widzę że znasz się na rzeczy :)

w tym bloku z fotek wszyscy są już ekspertami,
mamy wykute wzierniki w posadzce (te z wodą), na konstrukcyjnej warstwie betonu jest izolacja wodna/termiczna i potem wierzchnia warstwa betonu, trzeba to zrobić u was żeby wam ściemy i kitu woskowego do uszu nie napchali, jak tam będzie woda to kupa
sprawdźcie czy są szczury w piwnicy jak nie ma to ta łajba tonie ( :D żart)
u nas woda pojawia się po deszczu i długo to schnie, w zimie jest sucho przy mrozie, to nie jest tak ze BX wybudował studnie pod ujęcie wody ale problem jest poważny, żeby to zrobić dobrze i na wieki to trzeba zerwać całą podłogę na poziomie -1
naprawę zaprezentowaną przez BDX mogę porównać do naprawy dziurawego durszlaka, nawet jak zakleją wszystko to woda w środku pozostanie, zapobieganie wlewaniu to jest naprawa właściwa
było tanio budowane więc nie ma co liczyć że problem jest punktowy, oby tak było to wtedy roboty jest na kilka dni

maks

Postautor: maks » 18 maja 2016, 12:50

KOSMO, bez urazy, ale troche niepotrzebnie pompujesz temat na podstawie jednego wykwitu... byłem w hali garażowej i sucho jak pieprz. Lepiej pochwal się gdzie ta inwestycja ze zdjęć, może budowali na jakiś mokradłach, gdzie jak 2m kopniesz to woda podchodzi.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”