Wandalizm w windach i na klatkach bloku Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
AdamS

Re: Wandalizm w windach i na klatkach bloku Orlińskiego 4

Postautor: AdamS » 06 lip 2016, 10:27

o i znowu kultura - karne kutasiki :/ serio? tak jak pisze ktos wyzej bedzie deficyt z parkowaniem, tutaj rozwiązaniem problemu mogłby być wcześniej wspomniane paliki, które mozna zakupic w zamian za wypłate jednego ochroniarza.

Feelip

Postautor: Feelip » 06 lip 2016, 21:19

Najprostsza opcja to szlaban na wjezdzie i wjazd na karte/sprawdzenie ochrony. Wykonanie to koszt kilku tysiecy zlotych.

M&M

Postautor: M&M » 07 lip 2016, 7:20

Feelip pisze:Najprostsza opcja to szlaban na wjezdzie i wjazd na karte/sprawdzenie ochrony. Wykonanie to koszt kilku tysiecy zlotych.

Wydaje mi sie ze jest to niemożliwe (bo ulica moze słuzyc jako droga dojazdowa np do bloku 6)

Feelip

Postautor: Feelip » 09 lip 2016, 11:09

M&M pisze:
Feelip pisze:Najprostsza opcja to szlaban na wjezdzie i wjazd na karte/sprawdzenie ochrony. Wykonanie to koszt kilku tysiecy zlotych.

Wydaje mi sie ze jest to niemożliwe (bo ulica moze słuzyc jako droga dojazdowa np do bloku 6)

Ja kupilem mieszkanie w 6-tce i nie widze problemu, wy stawiacie własny, my wlasny. Droga dojazdowa owszem, dla wlascicieli ktorzy dojezdzaja do wykupionych m.p., piesi wejda obok szlabanu.Dostęp do szlabanu mieliby uzytkownicy bloków: 4,6 i parkingu za 4-ka. Nic w tym trudnego.

gucio

Postautor: gucio » 09 lip 2016, 12:43

a straz pozarna i pogotowie ? jak wjedzie ?

newkind

Postautor: newkind » 09 lip 2016, 12:49

Parking przed 4-ką i 6-ką nie należy tylko do tych dwóch bloków. Mieszkańcy wszystkich bloków znajdujących się przy Orlińskiego będą mogli tam wykupić miejsce.

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 11 lip 2016, 18:38

Kolejny Łobuz

Obrazek

sam.slater

Postautor: sam.slater » 11 lip 2016, 21:30

newkind pisze:Parking przed 4-ką i 6-ką nie należy tylko do tych dwóch bloków. Mieszkańcy wszystkich bloków znajdujących się przy Orlińskiego będą mogli tam wykupić miejsce.

Myślę że nie byłoby problemu jakby nawet jedną kartą obsługiwać każdy szlaban na osiedlu. Przecież jeśli mam wykupione miejsce pod O6 to nie zaparkuję nikomu pod O4. Tak samo korzystający z parkingu z szachownicami.

gucio pisze:a straz pozarna i pogotowie ? jak wjedzie ?

na to też jest rozwiązanie Jakie to nie wiem, ale myślę że na pewno nie bylibyśmy pierwszym osiedlem ze szlabanami.

M&M

Postautor: M&M » 12 lip 2016, 7:20

Feelip pisze:
M&M pisze:

Ja kupilem mieszkanie w 6-tce i nie widze problemu, wy stawiacie własny, my wlasny. Droga dojazdowa owszem, dla wlascicieli ktorzy dojezdzaja do wykupionych m.p., piesi wejda obok szlabanu.Dostęp do szlabanu mieliby uzytkownicy bloków: 4,6 i parkingu za 4-ka. Nic w tym trudnego.

Ja akurat mam w 8 :P i tam będzie dojazd do 10-tki ;p

adi

Postautor: adi » 23 lis 2016, 22:52

Nie wiem czy któryś z sąsiadów jest takim skończonym idiotą, że niszczy swój własny dom, za który zapłacił niemałe pieniądze... Jeśli tak, to współczuję poziomu inteligencji, i współczuję też pozostałym mieszkańcom klatki B zamieszkiwania pod jednym dachem z imbecylem.

Obrazek
Obrazek

No chyba, że sfotografowane napisy w windzie, to sprawka czyichś gości, bo jeśli tak, to gorąco zachęcam do uważnego przemyślenia tego, kogo zapraszamy pod swój dach...

A poza tym, to brak słów po prostu...

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”