Generalnie będą odbiory, to będą i wykonczenia. Klucze dadzą po Wielkanocy.
Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
No tak specjalizacja inspektorów nadzoru jest tu kluczowa. Brakuje tylko inspektora nadzoru ds. Wykonczenia inwestycji/budowy.
Ksero stron dziennika dostępne w bdx na recepcji.
Prawo nie obliguje inspektorow nadzoru do dokonywania takich wpisów (chociaz sie je praktykuje), a w "praktyce" zgloszenia do PSP, SANEPIDU I PINBU zakonczenia robot, dokonuje sie gdy prace na obiekcie jeszcze trwają.
Dzięki @Feelip za informację, czyli jak rozumiem, mimo pewnych braków, budynek mógł już zostać zgłoszony do odbiorów przez te instytucje
I oby tak się stało 
iti pisze:Dzięki @Feelip za informację, czyli jak rozumiem, mimo pewnych braków, budynek mógł już zostać zgłoszony do odbiorów przez te instytucjeI oby tak się stało
Bez problemu mogł zostac zgłoszony do odbiorów służb o ile tylko komus zalezalo na czasie (BDX jest w terminie wiec pospiechu raczej nie czuje)
zmieniajac temat odbiorowy , ma pytanie do mieskzancow o4 czy pierwsze trzy mieszkania na patertze od wjazdu (widok na krzaki) na Orlina beda mialy balkony z ogrodkami bo dzialsiaj bylem i widzialem ze postawili jakies dziwne slupki po dwa w rzedzie i trzy balkony nie maja jednej sciany a nad sufitami maja kable zapewne do oswietlenia. to beda lokale uslugowe cy jakiesbardziej wypasione mieskzania ? Czemu tylko one maja kable na zewnatrz do oswietlenia?

bo tam są mieszkania z ogródkami i pewnie dlatego jest oswietlenie a reszta nie mają ogródków tylko balkony 
Z planów wygląda ze 8 mieszkań na parterze ma zejście do ogródka

Na stronie pojawił się kolejny wpis o tym, jak idą prace wykończeniowe na Orlińskiego 4 - można znaleźć pod tym linkiem
Niby skończony, wygląda niexle, ale roboty chyba jeszcze zostało wcale nie mało, jak tu już zauważyliście. W każdym razie widać też przygotowane schodki do ogródków, które pewnie na dniach zostaną zamontowane na swoim miejscu.

A tu wyprowadzenie prądu na balkonie. Szkoda, że na wszystkich czegoś takiego nie zrobiono, bo dostęp do prądu w takim miejscu na pewno mógłby się czasem przydać

A tu przez szybę widać złożone w nowym mieszkaniu schodki od strony zachodniej. No i płytek na balkonie też nadal brak. Szkoda, że nie dało się więcej zobaczyć przez drzwi balkonowe.

A tu są paliki pod płotek, który powstanie wokół bloku
Trochę niski się wydaje, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że mamy te krzaki przez budynkiem od tej strony, ale zobaczymy, jak to będzie wyglądało finalnie 

A tu jeszcze balkony czarne i balkony białe. Nie wiem jak Wam, ale mnie się podoba

A tu wyprowadzenie prądu na balkonie. Szkoda, że na wszystkich czegoś takiego nie zrobiono, bo dostęp do prądu w takim miejscu na pewno mógłby się czasem przydać

A tu przez szybę widać złożone w nowym mieszkaniu schodki od strony zachodniej. No i płytek na balkonie też nadal brak. Szkoda, że nie dało się więcej zobaczyć przez drzwi balkonowe.

A tu są paliki pod płotek, który powstanie wokół bloku

A tu jeszcze balkony czarne i balkony białe. Nie wiem jak Wam, ale mnie się podoba
mnie sie podoba, mogli tylko pod kazdym oknem machnac na czarno bo wiem jak wygladaja potem okna z zaciekami po brudzie i pyle i nie daj boze zielonej narosli ktora sie odklada dokladnie tam gdzie konczy sie parapet i cignie sie w dol 
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”