Wynika z nich to, że sprzedanych zostało 126 mieszkań (86 wpisów + 40 wniosków oczekujących na wpis ). Z kolei na stronie budimexu jest nadal 12 mieszkań w ofercie (numery, które nie widnieją w księgach wieczystych) zatem albo wciąż są tylko zarezerwowane i będą jeszcze w sprzedaży albo przyszli sąsiedzi na tyle umiejętnie przedłużają podpisanie umowy deweloperskiej
No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4
Re: No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4
Nie wiem czy zauważyliście ale są znaczne postępy we wpisach do ksiąg wieczystych 
Wynika z nich to, że sprzedanych zostało 126 mieszkań (86 wpisów + 40 wniosków oczekujących na wpis ). Z kolei na stronie budimexu jest nadal 12 mieszkań w ofercie (numery, które nie widnieją w księgach wieczystych) zatem albo wciąż są tylko zarezerwowane i będą jeszcze w sprzedaży albo przyszli sąsiedzi na tyle umiejętnie przedłużają podpisanie umowy deweloperskiej
ja kupilem na orlinskiego 1 a moje mieszkanie nadal wisi na stronie...
Oni te wpisy na stronie z listą mieszkań aktualizują raz w miesiącu. Więc nie ma się czym przejmować 
Nie martwię się
aczkolwiek przyznam ze tą sytuacje na stronie i w księgach obserwowałem przez dłuższy czas niż miesiąc i ta prawidłowość była zachowana
czysta ciekawość
^^
Też ostatnio zauważyłem, że tam jakieś zmiany, ale aż tak dokładnie, to nie śledziłem 
Swoją drogą, gdyby się okazało, że kilka umów deweloperskich było podpisanych już po najbliższych świętach, to byłoby chyba dla wszystkich mieszkańców dobrze, bo zmieniają się zasady gwarancji na nowe mieszkania i może jeśli część mieszkańców będzie już objętych nową ustawą, to reszta teoretycznie też chyba mogłaby na tym skorzystać, jeśli chodzi o ewentualne wady budynku jako całości
Swoją drogą, gdyby się okazało, że kilka umów deweloperskich było podpisanych już po najbliższych świętach, to byłoby chyba dla wszystkich mieszkańców dobrze, bo zmieniają się zasady gwarancji na nowe mieszkania i może jeśli część mieszkańców będzie już objętych nową ustawą, to reszta teoretycznie też chyba mogłaby na tym skorzystać, jeśli chodzi o ewentualne wady budynku jako całości
ok może to głupie pytanie, ale gdzie spr. czy jest już dokonany wpis do księgi wieczystej?
Można dzięki temu dosyć dokładnie poznać sąsiadów
Co ciekawe, nadal nie ma w dziale hipoteka wpisanego banku,a niby Budimex miał częściowo finansować budowę z kredytu.
iti pisze: Co ciekawe, nadal nie ma w dziale hipoteka wpisanego banku,a niby Budimex miał częściowo finansować budowę z kredytu.
Ale chyba z tego zrezygnował. Coś mi się kołacze po głowie, że z naszej umowy deweloperskiej już ten zapis został wykreślony.
To byłoby całkiem nieźle, gdyby bank nie był wpisany do hipoteki budynku. Jakoś tak to bezpieczniej wygląda. No a Budimex szybko sprzedał tam wszystkie mieszkania i dostaje na bieżąco kasę na budowę po każdym etapie, więc wydaje się dosyć logiczne to, że w tej sytuacji nie jest potrzebne dodatkowe finansowanie.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”