Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: iti » 01 sty 2016, 23:56

Z brudem i pyłem raczej nie da się tu wygrać... Ale o zielone porosty / glony raczej bym się nie martwił tu, zachodnia wystawa powinna być nieźle nasłoneczniona, więc coś takiego na tej ścianie nie powinno rosnąć. Jeśli coś takiego szpeci budynki, to zazwyczaj od strony północnej (czyli na ścianie od Orlińskiego ;) ).

Staś

Postautor: Staś » 02 sty 2016, 10:33

Niestety od strony Orlińskiego zmieniono kolorystykę elewacji z ciemnej na jasną, więc zacieki i narośla gwarantowane. Na ciemnym byłoby mniej widać, a i blok nabrałby plastyczności . Mam nadzieję , że na O.6. zrobią ścianę (wielka ściana) od strony Orlińskiego zgodnie z wizualizacjami, czyli ciemną. Wtedy może być ciekawie- co drugi blok ciemny, a co drugi jasny.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 06 sty 2016, 18:47

Pomału zmienia się otoczenie ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ATM

Postautor: ATM » 06 sty 2016, 23:43

Zmienia się zmienia, mam natomiast dwa pytania..czy ktoś z Was orientuje się czy:
*do garażu podziemnego będą mogły wjeżdżać samochody z instalacją gazową? ( na zamieszkałej już avii nie dostrzegłem takiego zakazu - a wiem że są budynki w których taki zakaz obowiązuje w Krakowie).
*czy istnieją jakieś przepisy regulujące wykonanie miejsca postojowego na zewnątrz.. obecnie na naszych przyszłych miejscach stoją kontenery, koparki i inne graty.. załóżmy, że w związku z tym miejsca będą nierówne (mogą posiadać wgniecenia itp.) czy mamy możliwość żądać poprawy nawierzchni w takim wypadku ?

morth

Postautor: morth » 07 sty 2016, 0:39

ATM pisze:*czy istnieją jakieś przepisy regulujące wykonanie miejsca postojowego na zewnątrz.. obecnie na naszych przyszłych miejscach stoją kontenery, koparki i inne graty.. załóżmy, że w związku z tym miejsca będą nierówne (mogą posiadać wgniecenia itp.) czy mamy możliwość żądać poprawy nawierzchni w takim wypadku ?

Co do drugiego pytania tak na chłopski rozum miejsce postojowe odbierasz chyba na zasadach mieszkania, więc jak coś nie pasi zgłaszasz w protokole. Ale to tylko moje zdanie w tym jak to wyglądać powinno ( mam jeszcze rok więc jeszcze się tym jakoś mocno nie interesowałem :P)

KOSMO

Postautor: KOSMO » 07 sty 2016, 21:02

ATM pisze:do garażu podziemnego będą mogły wjeżdżać samochody z instalacją gazową?

przeciwwskazań nie ma, prawo nie zabrania, jednakże wymusza to zainstalowanie odpowiedniej wentylacji i czujników (punkty poboru powietrza przy podłodze i takie tam), a BDX na pewno nie zainwestował zbędnej złotówki w ul. Orlińskiego, mieszanka LPG jest cięższa od powietrza i sama się z podziemia nie wywieje i nie wyparuje,

jasiek

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 18:43

Pytanie z innej beczki :roll: Ktoś ma jakieś przecieki, coś wie w temacie O4 (dzwonil, pytal, pisal do BX) :roll:

ATM

Postautor: ATM » 12 sty 2016, 20:35

Na oficjalnej stronie dewelopera nowe fotki ;)

iti

Postautor: iti » 12 sty 2016, 20:53

Faktycznie są, i wygląda na to, że i części wspólne już skończone. Choć szkoda, że nie wrzucili fot z nowych mieszkań... No i ciekawe która to klatka, czy A czy B, bo w tej drugiej prace były zwykle mniej zaawansowane (kolejne etapy zaczynały się w klatce A, a później robota przechodziła na B). No ale tak czy inaczej, wygląda to nieźle :)

Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 12 sty 2016, 21:08

To na 100% jest klatka A bo tylko w tym jednym korytarzu nie ma drzwi na wprost ;)
Po tej stronie znajduje się moje mieszkanie ;)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”