Staś pisze:Tak, a skąd wiesz? Masz jakąś w ogóle wyobraźnię i poczucie estetyki? Przecież te cyfry nie zmieszczą się tam, a nawet jeśli się zmieszczą na styk, to będą wyglądać komicznie, bo będzie zachwiana równowaga miedzy "masą", a "światłem". Jest taka zasada w liternictwie, droga młodzieży, nieprzestrzegana od jakiegoś czasu, bo literki teraz rozmieszczają komputery - na ogół źle- stosując równy odstęp - bez uwzględnienia tzw. "światła". W tym wypadku "światła" z lewej i prawej powinno być co najmniej tyle, ile jest pomiędzy znakami. Zobacz na zdjęciu jaka jest odległość między cyfrą 7 (koło mieszkania 79), a drzwiami. Nie ma tyle miejsca, wiec pomysł jest zły.Tu wyjątkowo ktoś pomyślał i rozmieścił dobrze, ale od razu jakiś mędrek będzie zmieniał. Całe szczęście, że nie będę mieszkał przy Orlińskiego. Kupiłem kilka na wynajem.
jasiek pisze:Staś ale filozofujesz..
M&M pisze:Staś pisze:Tak, a skąd wiesz? Masz jakąś w ogóle wyobraźnię i poczucie estetyki? Przecież te cyfry nie zmieszczą się tam, a nawet jeśli się zmieszczą na styk, to będą wyglądać komicznie, bo będzie zachwiana równowaga miedzy "masą", a "światłem". Jest taka zasada w liternictwie, droga młodzieży, nieprzestrzegana od jakiegoś czasu, bo literki teraz rozmieszczają komputery - na ogół źle- stosując równy odstęp - bez uwzględnienia tzw. "światła". W tym wypadku "światła" z lewej i prawej powinno być co najmniej tyle, ile jest pomiędzy znakami. Zobacz na zdjęciu jaka jest odległość między cyfrą 7 (koło mieszkania 79), a drzwiami. Nie ma tyle miejsca, wiec pomysł jest zły.Tu wyjątkowo ktoś pomyślał i rozmieścił dobrze, ale od razu jakiś mędrek będzie zmieniał. Całe szczęście, że nie będę mieszkał przy Orlińskiego. Kupiłem kilka na wynajem.
Odpowiem równie wykwintnymi słowami:
de gustibus non est disputandum
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości