Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Staś

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: Staś » 18 mar 2016, 12:39

Tak, a skąd wiesz? Masz jakąś w ogóle wyobraźnię i poczucie estetyki? Przecież te cyfry nie zmieszczą się tam, a nawet jeśli się zmieszczą na styk, to będą wyglądać komicznie, bo będzie zachwiana równowaga miedzy "masą", a "światłem". Jest taka zasada w liternictwie, droga młodzieży, nieprzestrzegana od jakiegoś czasu, bo literki teraz rozmieszczają komputery - na ogół źle- stosując równy odstęp - bez uwzględnienia tzw. "światła". W tym wypadku "światła" z lewej i prawej powinno być co najmniej tyle, ile jest pomiędzy znakami. Zobacz na zdjęciu jaka jest odległość między cyfrą 7 (koło mieszkania 79), a drzwiami. Nie ma tyle miejsca, wiec pomysł jest zły. :-( Tu wyjątkowo ktoś pomyślał i rozmieścił dobrze, ale od razu jakiś mędrek będzie zmieniał. Całe szczęście, że nie będę mieszkał przy Orlińskiego. Kupiłem kilka na wynajem. :-)

jasiek

Postautor: jasiek » 18 mar 2016, 16:36

Staś ale filozofujesz.. :lol:

Staś

Postautor: Staś » 18 mar 2016, 16:42

http://www.2plus3d.pl/artykuly/liternic ... -wizualnej

Tu jest też o świetle w liternictwie.

M&M

Postautor: M&M » 18 mar 2016, 17:33

Staś pisze:Tak, a skąd wiesz? Masz jakąś w ogóle wyobraźnię i poczucie estetyki? Przecież te cyfry nie zmieszczą się tam, a nawet jeśli się zmieszczą na styk, to będą wyglądać komicznie, bo będzie zachwiana równowaga miedzy "masą", a "światłem". Jest taka zasada w liternictwie, droga młodzieży, nieprzestrzegana od jakiegoś czasu, bo literki teraz rozmieszczają komputery - na ogół źle- stosując równy odstęp - bez uwzględnienia tzw. "światła". W tym wypadku "światła" z lewej i prawej powinno być co najmniej tyle, ile jest pomiędzy znakami. Zobacz na zdjęciu jaka jest odległość między cyfrą 7 (koło mieszkania 79), a drzwiami. Nie ma tyle miejsca, wiec pomysł jest zły. :-( Tu wyjątkowo ktoś pomyślał i rozmieścił dobrze, ale od razu jakiś mędrek będzie zmieniał. Całe szczęście, że nie będę mieszkał przy Orlińskiego. Kupiłem kilka na wynajem. :-)

Odpowiem równie wykwintnymi słowami:
de gustibus non est disputandum

Staś

Postautor: Staś » 18 mar 2016, 17:39

jasiek pisze:Staś ale filozofujesz.. :lol:

Głupi dziwi się i śmieje, mądry chce poznać i zrozumieć.

Do M&M. Gust nie ma tu nic do rzeczy. W liternictwie obowiązują zasady, nie ja je wymyśliłem, nie istnieją od wczoraj.

ATM

Postautor: ATM » 18 mar 2016, 20:52

Generalnie cieszmy się z tego, że naszą społeczność (na razie tą forumową) tworzą różni ludzie, o różnych poglądach i doświadczeniu (czytaj też wiedzy) dzięki temu jesteśmy w stanie prowadzić tu dyskusje na różne tematy.

Co do numerów cieszę się, że w ogóle one są bo nie będzie trzeba przyklejać na drzwi badzwienych numerków :D

kibras

Postautor: kibras » 19 mar 2016, 0:00

M&M pisze:
Staś pisze:Tak, a skąd wiesz? Masz jakąś w ogóle wyobraźnię i poczucie estetyki? Przecież te cyfry nie zmieszczą się tam, a nawet jeśli się zmieszczą na styk, to będą wyglądać komicznie, bo będzie zachwiana równowaga miedzy "masą", a "światłem". Jest taka zasada w liternictwie, droga młodzieży, nieprzestrzegana od jakiegoś czasu, bo literki teraz rozmieszczają komputery - na ogół źle- stosując równy odstęp - bez uwzględnienia tzw. "światła". W tym wypadku "światła" z lewej i prawej powinno być co najmniej tyle, ile jest pomiędzy znakami. Zobacz na zdjęciu jaka jest odległość między cyfrą 7 (koło mieszkania 79), a drzwiami. Nie ma tyle miejsca, wiec pomysł jest zły. :-( Tu wyjątkowo ktoś pomyślał i rozmieścił dobrze, ale od razu jakiś mędrek będzie zmieniał. Całe szczęście, że nie będę mieszkał przy Orlińskiego. Kupiłem kilka na wynajem. :-)

Odpowiem równie wykwintnymi słowami:
de gustibus non est disputandum

Staś muszę zgodzić się z M&M. A co do postu M&M, to można po naszemu:)

kibras

Postautor: kibras » 19 mar 2016, 14:48

Był ktoś dzisiaj na O4? Jak to wygląda wewnątrz?

morth

Postautor: morth » 19 mar 2016, 15:20

Nawet ok, tak z grubsza nie idzie sie do czego przyczepić, przynajmniej przy ogladaniu takim szybki mało dokładnym. Zwróciłem jednak uwagę na mieszkanie obok tego do oglądnięcia nr 93. Właściciel niech zwroci uwagę na próg przy drzwiach jest strasznie duża szpara coś źle musieli dociąć ( przy innych mieszkaniach tego nie zauwazylem ale w tym rzucilo mi sie w oczy)

KOSMO

Postautor: KOSMO » 19 mar 2016, 16:07

uważam że bardzo łatwo będzie wyrwać gniazdka na ściankach silikatowych
mocowanie jest słabe

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”