Inwestycja wyszła z dziury - budowa parteru na Orlińskiego 4
Re: Inwestycja wyszła z dziury - budowa parteru na Orlińskie
No ale który blok stał? Bo budowa osiedla Avia, a dokładniej jej drugi etap, czyli budynek, który już stoi idzie całkiem sprawnie. Wstawiają okna, o czym pojawił się niedawno podlinkowany wcześniej w poście wpis. Tam nie było żadnych przestojów z tego, co kojarzę i non stop toczyły się tam jakieś prace. Właśnie mam wrażenie, że w tym przypadku szło to bardzo sprawnie 

Dokładnie jestem tego same wrażenia że bardzo sprawnie budowa przebiegała 

No ale z drugiej storny budimex nie odda Nam mieszkań puki pieniądze nie zostaną za nie wpłacone a np mnie ostatnia transza przypada na 22 grudzień 2015 więc jak by suę wyrobił do powiedzmy października 2015 to i tak chyba będziemy musieli czekać aż banki przeleją transzę...
Wojtekf to wiem któe mieszkanie będziesz zasiedlał z małżonką
narożne 
Wojtekf to wiem któe mieszkanie będziesz zasiedlał z małżonką

Hehe zgadza się narożne
nam ostatnia transza wypada na 4 stycznia 2016, ale jak zakończą budowe wcześniej to wydaje mi się że zaczną wzywać ludzi do odbiorów mieszkań, a całość wpłat jest potrzebna do przepisania własności 

Ja nie wiem czy na pewno tak jest tylko głośno myślę. Mysle, ze najwcześniej w styczniu 2016 zaczną sie za to brać. Tylko czy zaczną oddawać od stycznia czy tak jak w harmonogramie bo tam bodajże jest później 

Ja słyszałam, że najwcześniej odbiór kluczy może mieć miejsce pod koniec lutego 2016.
@Fiszka, a skąd taka informacja? Wydawało mi się, że jeśli skończą wcześniej, to może i wcześniej daliby klucze.
A tak przy okazji, to jeszcze kilka zdjęć z budowy Orlińskiego 4, budowa pierwszego piętra idzie im całkiem sprawnie. Jak myślicie, uda im się z tym wyrobić do końca tego miesiąca?
A tak przy okazji, to jeszcze kilka zdjęć z budowy Orlińskiego 4, budowa pierwszego piętra idzie im całkiem sprawnie. Jak myślicie, uda im się z tym wyrobić do końca tego miesiąca?

Ja pytalam o to swojego doradcę ostatnio w budimexie i uzyskałam informację że na pewno musi być wplata 100% transz i dopiero potem kierownik budowy będzie odbiory mieszkań robił i jeśli dane mieszkanie będzie ok to będzie oddawane właścicielom, a jesli cos będzie do poprawki to ekipa zacznie usuwać usterki i kierownik ponownie robi odbiór i czynność się powtarza. Nie jest powiedziane w jakiej kolejności będzie przeprowadzany odbiór przez kierownika budowy i czy Twoje mieszkanie będzie w tych bez usterek i od razu zostanie zaakceptowane i przekazane do odbioru właścicielom.. 

Dzięki, mniej więcej tyle chciałem wiedzieć, swoją drogą nadaje się to na osobny temat na forum i chyba go założę w odpowiednim dziale 
U mnie ostatnia płatność, to dopiero początek 2016 roku, w takim razie szkoda, że wcześniej nie da się nic podziałać, jakby udało im się skończyć budowę wcześniej.

U mnie ostatnia płatność, to dopiero początek 2016 roku, w takim razie szkoda, że wcześniej nie da się nic podziałać, jakby udało im się skończyć budowę wcześniej.
A czy widzieliście może już że zaczynają ogradzać teren koło biura budimexu czyli przypuszczam że pod tą pierwszą wieże od strony stella

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”