Ktoś podpisał już umowę deweloperską z Budimexem?
Re: Ktoś podpisał już umowę deweloperską z Budimexem?
Przy podpisywaniu też wyłapałam kilka błędów, ale to poprawili na miejscu. Miałam np problem z transzami, bo zapomnieli zmienić wysokości, albo właśnie z danymi, bo zapomnieli zmienić PESELU i nr dowodu z poprzedniej osoby, ale to już nie w samym akcie notarialnym, ale w pismach dla notariusza. Natomiast wezwano mnie do kancelarii, bo oni sami zauważyli błąd. Nie zmienili numeru pozwolenia dla przedstawiciela występującego z ramienia dewelopera. Więc po odebraniu wypisu i tak musiałam pojawić się ponownie w kancelarii celem podmiany feralnego dokumentu.
My już też po podpisaniu umowy deweloperskiej, tak jak Fiszka wspomniała, u nas też były minimalne błędy z danych uzupełnianych na miejscu z dowodów/aktów ślubu itp.
Kwota ostatniej transzy (musi być ona zgodna z kwotą dofinansowania) też się nie zgadzała, wszystko poprawione na miejscu.
I szybkie info:
37 z 139 mieszkań (stan z dnia 2014-08-28 15:25) ma już wpis w księdze wieczystej
Kwota ostatniej transzy (musi być ona zgodna z kwotą dofinansowania) też się nie zgadzała, wszystko poprawione na miejscu.
I szybkie info:
37 z 139 mieszkań (stan z dnia 2014-08-28 15:25) ma już wpis w księdze wieczystej

37 z 139 mieszkań - czyli wcale nie tak dużo - patrząc na wstępne rezerwacje po 5 osób do 1 mieszkania, a minęły już 2 miesiące.
Być może tak długo trwa wpisanie do księgi, ja zobaczę po jakim czasie się mój wpis pojawił, druga sprawa że na stronie http://www.budimex-nieruchomosci.pl/krakow-orlinskiego-4/plany-mieszkan.html nadal "wiszą" jakieś mieszkania, już nie wszystkie, jak to do niedawna było, tylko 34 z 139 które być może są wolne lub wstępnie zarezerwowane.
Pasiek jak sprawdzić któe mieszkanie ma wpis do księgi? Skąd uzyskałeś te informacje?
Wpisywanie trochę trwa. My podpisywaliśmy umowę deweloperską 2 tyg. temu a wpisu jeszcze nie ma 

Kala pisze:Pasiek jak sprawdzić któe mieszkanie ma wpis do księgi? Skąd uzyskałeś te informacje?
Dokładnie ten adres który podał ATM

Teraz uciekam na wakacje, wracam za jakiś czas, mam nadzieję że już ten nasz "basen" zabetonują

dzięki sprawdziłam sobie mamy juz tam wpis 

Mój również jest, choć tak naprawdę, jak przeglądałem tą stronę, to spodziewałem się, że będzie ich jednak więcej. Ciekawe czy to kwestia kolejkowania umów deweloperskich. Z tego, co dowiedziałem się w biurze Budimexu, to w Orlińskiego 4 nie da się już nic kupić, bo wszystko jest zarezerwowane i odsyłają do kolejnych sprzedawanych budynków, czyli głównie inwestycji Orlińskiego 6. Możliwe więc, że wkrótce zaczną pojawiać się kolejne wpisy w księdze wieczystej.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”